Tom Kha suppe – The Raw Food way
Tom Kha suppe – The Raw Food way
En lækker suppe fra Vibeke Amdisen www.vibekeamdisen.dk.
Vibeke er Raw Food-coach og ernæringskonsulent og som en af Danmarks pionerer indenfor Raw Food-bevægelsen driver Vibeke klinisk praksis, hvor biologisk medicin og levende kost kombineres.
Raw Food er mere populært i Danmark end nogensinde. Raw Food-livsstilen handler om både bæredygtighed og bevidsthed, men er samtidig også en hip social og afslappet livsstil med masser af farvestrålende og indbydende mad.
I dag ved vi, at opvarmning af mad nedbryder størstedelen af råvarernes næringskomponenter i form af enzymer, vitaminer og mineraler, hvorfor Raw Food ikke opvarmes over 42 grader. Den vitaliserende og livgivende mad tilfører derfor kroppen naturens egne næringsstoffer i reneste form. Og det kan mærkes i form af mere energi, glød og glæde.
Tom Kha suppe – The Rawfood way
Du vil drømme dig ud på en hvid sandstrand med palmer og turkisblåt hav
Ingredienser
Suppe
200 g mandler
1,2 liter vand
6 dl kokosmel
2 tsk rød karrypasta
1 lille stykke ingefær (skrællet, 1 × 1 cm)
Frisk limejuice af 1½ limefrugter
1 tsk citrongræs
1 tsk røde chiliflager
3 tsk tamari
2 tsk agavesirup
Grøntsager
2 gulerødder (skåret i aflange, tynde stykker)
15 champignon (vasket og skiveskåret)
1 lille bundt koriander (hakket)
2½ dl tomater (hakkede)
Tilberedning
Kom mandler, kokosmel og vand i blenderen og blend godt. Hæld derefter kokosmælken over i en mandelmælkspose og kram posen godt til al mælken er i skålen. Hæld så kokosmælken over i blenderen igen.
Kom nu resten af suppeingredienserne oven i kokosmælken i blenderen og blend det hele til suppe. (Hvis du bruger Vitamix-blender, kandu blende, indtil suppen er lun – dog maks. op til 42 grader).Placér grøntsagsingredienserne i en skål eller dyb tallerken og hæld suppen over. Serveringstip: Pynt med lidt koriander på toppen. Suppen serveres med det samme og skal helst have stuetemperatur. Obs! Hvis du har en dehydrator, kan du bruge mandel- og kokospulpen til kager og crackers.
Opskrift venligst udlånt fra Glød og Glæde med Rawfood
Forfatter: Vibeke Amdisen www.vibekeamdisen.dk
Forlaget Saxo
Pris: 299,95 kr.
Titel: Glød & Glæde med Rawfood