Aninas brevkasse: er jeg paranoid eller er min mand bare helt fra den?

 

Aninas brevkasse: er jeg paranoid eller er min mand bare helt fra den?

Kære Anina

Jeg skriver fordi jeg ikke kan tale med min mand. Vi har været gift i snart 25 år og han er vældig sød og tiltrækkende, synes alle – også jeg, som stadig elsker ham. I de sidste 5-7 år har han haft for højt blodtryk og det har smittet af på vores tidligere så fine sexliv. Nærmest fra den ene dag til den anden.

Jeg må heller ikke røre ved ham og han rører slet ikke mig. Jeg er en sund og naturlig kvinde på 63 – min mand er 66. – Og jeg savner rigtig meget sex og ikke mindst ømhed.

Han nægter at diskutere emnet og jeg har selv været hos terapeut og sexolog for at kunne gøre det bedste, han ville ikke med. Han siger han godt kan, men at han savner påskønnelse og ømhed. Det sidste forstår jeg slet ikke. Jeg lader ham i fred seksuelt, fordi han ‘preller af’ og ikke vil lege med, men jeg giver ham komplimenter for udseende og hvad han gør, rører kærlig (ikke seksuelt) ved ham, men det er som om han ikke tager det til sig. Han er dog meget glad for andre damer, selvom jeg ikke tidligere har haft grund til at tro, at han har noget kørende udenfor ægteskabet.

Når jeg spørger ham om han stadig elsker mig, siger han, at han bare vil have ‘fred’ og ikke vil tale med mig. Jeg har spurgt ham mange gange i de forløbne år om han hellere vil skilles, men det vil han heller ikke svare på. Det er som om jeg skal gøre alt, han tager ingen initiativer i vores forhold, kun i sin loge og i sit arbejde, som han går voldsomt op i. Jeg kommer altid sidst.

Vi har talt om sexlivet og han siger at jeg ikke mere lugter som en kønsmoden kvinde, så han ‘tænder’ ikke på mig. Det er min skyld, at han ikke kan (blodtrykspillerne virker sådan ved jeg). Når jeg vil tale om det, siger han bare, at det gør det da ikke bedre. Jeg er simpelthen ikke sød og tiltrækkende nok.

Nu her til morgen skete noget, som får mig til at føle at mit hjerte nærmest er revet ud af brystet. Der lå et par bøger på hans skrivebord inde på hans værelse og jeg kom ind mens han sad der, for at spørge om noget. Jeg kiggede på bøgerne og spurgte til dem og han fjernede dem og sagde, at dem havde han fået af sin søn. Jeg spurgt om jeg måtte se dem, for dem kunne jeg da måske også godt tænke mig at læse – helt normalt.

Der var to bøger og det var ham meget om at gøre at jeg kun så den øverste, som var af en japansk forfatter. Jeg må indrømme at jeg blev lidt mistænksom for det lignede lige bogsmagen hos en fælles bekendt fra et sted vi tidligere boede, så jeg kommenterede det. Han sagde så, at han have fået bogen af hende. Hvorfor? spurgte jeg, og han kom med en lang forklaring om at han havde besøgt hende for at hjælpe hendes datter (som han overhovedet ikke har kendt tidligere) og at hun havde givet ham bogen. Han skulle skaffe datteren noget. – Og gjorde du så det, spurgte jeg, hvorefter han svarede at det havde han ikke gjort alligevel – og så pakkede han bøgerne væk og sagde, at han ikke ville snakke om det.

Her i formiddag tog jeg så og ringede til den omtalte dame. Efter lidt indledning sagde jeg til hende at jeg var i en mærkelig situation, hvor min mand ikke ville fortælle mig noget – og spurgte direkte om de havde en affære. Jeg sagde også at hvis der var tale om en stor kærlighed ville jeg lige så stille træde tilbage og flytte et andet sted hen (det har jeg også sagt til min mand).

Damen sagde at det var der ikke tale om, men at hun vidste han havde hjulpet en anden dame , som købte vores tidligere bolig i kvarteret, rigtig meget med en ovn. Det var nok hende han havde besøgt, for han havde kun været hos vores bekendt et par gange.

Jeg forsøgte så flere gange at ringe min mand op på job, men kom først igennem via omstillingen. Jeg fortalte ham at det var vigtigt for mig, at vi havde åbne kort og han måtte komme hjem i aften og være ærlig over for mig. Jeg havde det som om hjertet var revet ud af brystet på mig.

Det ville han ikke, sagde han, han ville gå direkte i loge og derefter komme hjem ved midnatstid. Han gad ikke tale om det. Han ville bare have ‘fred’.

Så sagde min mand i telefonen at han ville skilles og jeg svarede at det var ok med mig, men så måtte han tage kontakt til en advokat. Det var ikke altid mig, der skulle tage initiativ til tingene. jah-jah, sagde han og smækkede røret på.

Jeg fatter ikke en lyd. Hvor er kærligheden henne. Hvordan kan han være så grusom overfor mig.

Jeg håber du kan se på det her og fortælle mig at jeg ikke er paranoid. Jeg er så ked af det og aner ikke mine levende råd.

Jomfruen (min mand er løve)

Kommentarer skrevet af andre
 • Kjeld

  22. november 2012 kl. 17:42

  Skægt nok for hvis det havde været en kvinde, så skulle manden havde taget sig sammen og opfyldt hennes ønsker osv. Der er 2 i et forhold og mennesker i den alder er ikke så spontane som teenager. Han er da bare blevet træt af for dårlig sex og alt den jammeren fra hennes side. Kender det godt, derfor siger han også at han bare vil have fred han orker ikke alle de beskyldninger mere…

  • Wilhelm

   4. december 2012 kl. 08:59

   Ingen har endnu svaret dig, men du har ret, Kjeld, og kvinder har topudviklet deres kontrolgener – angiveligt fordi mænd dyrker deres snydegener. Det bliver ikke bedre før der kommer demokratisk balance i forholdene. Indtil videre gør samfundslivet og økonomiske forhold godt brug af begge egenskaber.

 • Randi

  9. april 2012 kl. 14:22

  Skynd dig videre i dit liv. Find en som virkelig fortjener din kærlighed og nærvær, og som hellere end gerne vil give dig det tilbage også.
  Ikke se på det som var; det tjener intet formål. Du har ret til at være lykkelig, og du har nu mulighed til få dette til at ske. *stort kram*

 • Jannie

  7. april 2012 kl. 11:04

  Du er bestemt ikke paranoid og jeg tror at jeg kan forstå din smerte og din frustration.

  Det gør ondt at finde ud af at den man elsker ikke er den man troede og få en oplevelse af at have levet på en løgn og hvorfor kom han ikke til dig og lagde energi i jeres kærlighedsforhold men vendte sig i stedet mod andre eller en anden, det gør ondt.

  Men det siger mere om ham end om dig og jeg synes at du har været stærk ved at konfronterer ham og følge op, men nu skal du ikke længere være stærk for jer men for dig selv.

  Der man ofte er ked af ved et brud er ikke at miste den der har opført sig dårligt overfor en, det er smerten ved at miste alt det der kunne have været.
  Han lyder ikke til at være din kærlighed og tillid værd og man skal ikke lade sig nøjes, det er du og dit liv for værdifuldt til.

  Selvom det gør ondt så må du videre, jeg tror på kærligheden og på ægteskabet men har man ikke samme værdier som begge efterlever, så vil der ikke være en happy ending – og din mand lyder ikke til at have samme værdier for et godt kærlighedsforhold som du har, og hvis han siger at han har, så efterlever han dem i hvert fald ikke og så er det jo ikke noget værd.

  “It’s better to have loved and lost than to live with an idiot for the rest of your life” /ukendt

  Jeg håber at du kommer hel igennem og finder lykken.

  Varme tanker…

 • Kirsten

  7. april 2012 kl. 10:34

  Af hjertet tillykke med du har opdaget ,at din mand har et liv ved siden af dig-
  skynd dig ud af det ægteskab –
  Han er fuld af løgn og du fortjener da hurtigst muligt at slippe for ham
  og alle hans “dårlige undskyldninger”
  Tænk at behandle et andet menneske så nedværdigende
  giv ham et los bagi -Du vil blomstre op ,når han er ude af dit liv
  TRO MIG
  de bedste tanker til dig

 • René

  7. april 2012 kl. 09:39

  SE at komme “væk”. Du er lige vågnet op til virkeligheden og hvis du begynder at se dig “tilbage” så vil det gå op for dig at du har været alt for “naiv”!! I alt for mange år! Din mand er ikke lige pludseligt blevet sådan. Det er dig der lige pludseligt har fundet ud af hvordan virkeligheden ser ud. Du har været “bedøvet” og bedøvelsen er nu væk. Der er intet andet der hjælper end at “forsvinde” ud “ægte-skabet. Bliver du i det, er det kun for om-verdenens skyld. Du skal have det bedste ud af dit liv og det får du ved at “acceptere” situationen og komme videre. Der er masser af dejlige mænd der vil have en trofast kvinde som dig.

 • Camilla

  7. april 2012 kl. 08:14

  Skynd dig videre… Du er ikke skyld i din mand er et skvat. Men bliver du, vil han sørge for at du føler dig som nederlaget, mens han nyder livet med andre kvinder.. Kom videre. Find dig selv og ikke minst manden der fortjener dig og din kærlighed. Det er lettere sagt end gjort. Men ingen fortjener det, som din mand gør ved dig lige nu. Lad ham seje sin egen sø. Vis ham den stærke kvinde du er, og søg mennesker der gør dig glad.. Held og lykke og husk at du fortjener SÅ meget mere ..KH Camilla

Skriv din egen kommentar
Kvindetid artikler
Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Dette indhold er sponsoreret Det er en stor ære at kunne arrangere en smuk, værdig og ikke mindst kærlig afsked for et elsket familiemedlem, som skal begraves, bisættes eller have sin aske spredt. Hos Lavendla Bedemand på Amager er der mange års erfaring, som fortæller, at det for en enkelt person kan være en uoverskuelig opgave at […]

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

For at bevare den skønhed og glans, som guldsmykker har, er det vigtigt at vedligeholde dem. Så kan de nemlig kaste lys over ethvert outfit.

Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Marie Steenberger: Sammen kan vi klare alt

Marie Steenberger: Sammen kan vi klare alt

Så sent som i sidste uge fortalte en klient mig, at ikke engang hendes mand vidste, at hun kastede op på toilettet og havde gjort det i de 12 år, de havde været sammen.

Forårsfornyelse – find inspiration her

Forårsfornyelse – find inspiration her

Nye tider er på vej, og findes der en skønnere måde at skyde foråret i gang på end en god omgang shopping? Her kan du få inspiration til dine forårskøb, og mangler du en gaveidé til eksempelvis valentinsdag, så kan du også roligt kigge med.

Flere kvinder vælger cyklen – af gode grunde

Flere kvinder vælger cyklen – af gode grunde

Som kvinde kan det måske være svært at finde den helt rigtige motionsform, som både er udfordrende, interessant og sjov på samme tid. Svaret kan ligge i cyklen, som for mange giver nogle fantastiske motionsoplevelser, hvor der også er plads til sjov undervejs.