Aninas skilsmissebrevkasse: Hjælp – jeg er indebrændt!

 

Aninas skilsmissebrevkasse

Nå, Anina. Hvordan bearbejder jeg frustrationer over den anden ikke overholdte aftaler f.eks. omkring delebørn? Jeg står tilbage med en indebrændthed, som jeg ikke ved, hvad jeg skal gøre med.

Jeg skal skynde mig at sige, at jeg på ingen måde roder rundt i hans butik og har affundet mig med, at jeg ikke kan “redde” mine børn fra de ting, de vil opleve fra deres far – dem må de opleve og deale med som en del af processen.

Men de ting der sker nu – f.eks. at der bortgives ting fra vores tidligere fælles hjem, ting, som vi endnu ikke har delt, og at den nye kæreste er præsenteret for børnene, selvom vi havde en aftale om, at jeg skulle have at vide fra deres far, når det skete, da det ikke er rimeligt, at børnene skal være budbringere

Jeg vil  helst ikke bruge mit krudt på at være vred over noget, som jeg alligevel ikke kan ændre, men hvordan giver jeg slip og hvordan kommer jeg af med min vrede i maven?

Jeg levede ikke i et ligeværdigt forhold – tror måske, som min søster udtrykte det, at jeg i virkeligheden havde “kastreret” min eksmand, hvilket betød, at vi i vores forhold levede et leverpostejsfarvet forhold på midten, men aldrig rigtig kom ud i yderpunkterne, hvor det er rigtig fantastisk eller gør forfærdeligt ondt.

Jeg har da i den grad fået øjnene op for, hvilke roller vi hver især havde tildelt hinanden og også lige præcis hvornår det overfladiske skuespil både indadtil men også udadtil begyndte. At leve et liv på midten og i overfladen hele tiden er at lade sig nøjes kan jeg se nu  – at leve et hudløst, ærligt liv med alt det søde og i høj grad også det der gør ondt, er at leve. Så med den in mente vil jeg altid være taknemmelig for, at min eksmand ønskede en skilsmisse – ud af smerten og det mørke voksede en ny indsigt og en ny verden frem, som uden tvivl giver mig nogle ærlige og dybe relationer til mine nærmeste og skubber mig ud i et langt mere interessant liv – Tænk, at så meget kan ske og man kan føle, at man har levet et helt liv på bare 3½ måned

Hilsen fra mig
Læs Aninas svar på næste side

Kommentarer skrevet af andre
 • Lisbet

  14. juni 2011 kl. 20:09

  …og tusind tak, Anina – du har givet mig ord med på vejen, som i lidt halvsvære stunder, har hjulpet mig i den rigtige retning.

 • Lisbet

  13. juni 2011 kl. 23:25

  Hej Bodil
  Det kan siges ultra kort: Ja, du ta’r fejl :-) I mit tilfælde var skilsmissen ikke mit valg, men det har vist sig at være en beslutning, som – set i bakspejlet – var uundgåelig. At manden var den hurtigste var et tilfælde. Når det så er sagt, så er mit liv altså hverken rosenrødt eller let, og jeg er ikke kommet ”ud på den anden side” uden at gennemgå en meget lang, intens og smertefuld proces. Men da jeg så landede her gik det op for mig, at det liv jeg kommer til at leve nu er langt mere ærligt og hudløst. Jeg kan for første gang i mange, mange år mærke min mave og tør reagere helt instinktiv på, hvad jeg mærker er rigtigt eller forkert uden at alting hele tiden skal ”fordøjes” i hovedet og intet må stikke for meget ved siden af, for glansbilledet skulle jo helst være uden for mange ridser i lakken. Det at jeg lytter, føler og stoler på det jeg mærker og også reagerer derefter giver både ro, styrke og større bevidsthed, og er kort sagt en helt anden måde at leve livet på for mig. En mere ærlig måde for mig og mine børn og et liv, som i det hele taget er meget mere mig, som jeg er i virkeligheden. Men dermed ikke sagt, at der ikke er frustrationer og ting som er svære at rumme – det er også en del af dét at være mor til skilsmissebørn, men jeg rummer, gi’r slip og øver mig så godt som jeg kan, og ender forhåbentlig med at blive super go’ til det. Jeg kommer med garanti ikke til at gentage min egen historie – jeg er i gang med at skrive en helt ny og anderledes historie – og jeg synes helt ærligt, at den har en del mere dybde og nærvær end bind 1 havde.
  Go’ sommer

 • bodil

  2. juni 2011 kl. 11:40

  hej
  jeg undrer mig over at du der ikke selv har valgt skilsmissen fortæller så rosenrødt om hvor fedt et liv du nu får og hvor kedeligt et liv du har haft… for mig lyder det som selvbedrag og selvtrøst…Når børn kommer hjem og fortæller at fars kæreste også var det———så lad være med at gøre et stort nummer ud af det…………..du lyder som om du er forsmået,,,,,, måske tar jeg helt fejl…..vil gerne hører det så !!!!
  Sommerhilsen Bodil

Skriv din egen kommentar
Kvindetid artikler
Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Dette indhold er sponsoreret Det er en stor ære at kunne arrangere en smuk, værdig og ikke mindst kærlig afsked for et elsket familiemedlem, som skal begraves, bisættes eller have sin aske spredt. Hos Lavendla Bedemand på Amager er der mange års erfaring, som fortæller, at det for en enkelt person kan være en uoverskuelig opgave at […]

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

For at bevare den skønhed og glans, som guldsmykker har, er det vigtigt at vedligeholde dem. Så kan de nemlig kaste lys over ethvert outfit.

Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Tre ting til ønskesedlen

Tre ting til ønskesedlen

Tre ting til ønskesedlen. Tre ting til ønskesedlen. Det er ved at være sidste øjeblik for at få lavet nogle ønsker til den famøse seddel, som alle i familien jævnligt spørger efter. Trods de mange forespørgsler er det altså bare ikke helt let at finde lige de ting, der eventuelt mangler i hjemmet

Dorte Rømer aka Mini-Mor: Dynen over hovedet.

Dorte Rømer aka Mini-Mor: Dynen over hovedet.

Der er dage hvor jeg helst vil trække dynen over hovedet Dage hvor elendighed, menneskers uduelighed og magthaveres blinde øjne næsten lammer mig.

Elvira Fragola inviterer Kvindetids læsere til Mumleby

Elvira Fragola inviterer Kvindetids læsere til Mumleby

Elvira Fragola er en ung kvinde fra den Ama’rikanske side af København. Fra barnsben har hun tegnet og fundet på historier. Hun er barn af musikerforældre og blev første gang, for alvor kastet i den store kreative gryde, da familiens ven Rune T. Kidde, bad Elvira synge hans børnesange