Anna Backe: På besøg hos Danielle Siggerud, arkitekt

 

Anna Backe: På besøg hos Danielle Siggerud, arkitekt

Fra bloggen provinsprovence.dk har vi fået lov til at bringe dette indlæg. Vi ønsker Anna Backe tillykke med bloggen. 

 

​Hvem: Danielle Siggerud, arkitekt
​Hvad: Lejlighed
Hvor: Holmen, København
Kvadratmeter: 114 + overdækket terrasse på 15 kvm
Hvor længe: 3 år
​​Yndlingsspot: Det åbne køkken
​Yndlingsgenstand: Lampe designet af den britiske lyskunstner, Michael Anasstasiades
Få naturen ind i stuen på den fine måde.

Norsk hyggestemning på Holmen 

Hjemme hos arkitekt Danielle Siggerud er der ingen fine fornemmelser. På trods af, at det er koldt udenfor, har hun bare tæer, tændte stearinlys og kanelboller i ovnen, da jeg banker på døren en søndag eftermiddag. Fordommene kunne ellers godt stå i kø, når man træder ind i et nybygget arkitekthjem, der ligger tæt på vandet på det eftertragtede Holmen. Mine egne fordomme prikker til mig, og jeg forestiller mig hurtigt stramme linjer, kolde farver, åbne og store rum kombineret med et væld af design- og møbelklassikere. Men her er det stik modsatte. Umiddelbart er her ingen designmøbler, men til gengæld fyldt med tørrede blomster og stilleben en masse. Det emmer af sjæl og hygge, og det er ikke kun på grund af jazz i højtalerne og de varme kanelboller, at jeg føler mig rimelig godt tilpas her på Holmen.

Historien om Danielle og hendes lejlighed starter ved, at hun hver dag i mange år cykler forbi ejendommen på vej til arkitektskolen. Hun forestiller sig ikke, at hun skal bo i en nybygget og moderne ejendom, men i stedet i en lejlighed med krummelurer, gammel sjæl og sprosse vinduer – det nogle ville definere som en ‘rigtig københavnerlejlighed’. Der var nemlig slet ikke den hjemlige fornemmelse, som man ofte hører om, når folk har fundet deres kommende drømmehjem, tværtimod.

“Her boede et forældrepar, der var blevet skilt, og et par børn. Der var tuschmaling på væggene, radiatorer foran alle vinduerne og et klikgulv, der bestemt ikke gjorde noget godt for lejligheden. Men grundplanen fungerede og derfor kunne jeg se muligheder i stedet for begrænsninger. Og så var beliggenheden også en vigtig faktor”

Danielle valgte at gå i krig med restaureringen, så lejligheden fik lige præcis den stemning og sjæl, som hun efterlyste. Klikgulvet blev udskiftet med Dinesen egetræsgulve, der kom nye elinstallationer i hele lejligheden, og radiatorerne blev fjernet fra foran vinduerne, så der igen kom lys i lejligheden. En enkelt væg måtte lade livet, så der var plads til en mere defineret spise- og dagligstue. Som prikken over i’et blev der lagt gulvvarme overalt, og deraf kommer Danielles bare fusser på en råkold forårsdag.

Danielles yndlings-item – en lampe designet af den bristiske lyskunstner, Michael Anasstasiades

Fra Norge til Danmark 

Som 20-årig flyttede Danielle fra Norge til Danmark uden nogen form for møbler med hjemmefra. De fleste flytter hjemmefra med en sofa og et par borde fra kælderen, men Danielle skulle starte fra scratch. Til at starte med købte hun masser af møbler på den blå avis, så hun fik den historie, ægthed og varme som hun savnede i møblerne. I takt med uddannelsen på arkitektskolen blev hun mere og mere opmærksom på de møbelklassikere og designermøbler, der ofte skildres og misundes i glittede boligmagasiner:

“Jeg har haft min periode med de helt rigtige designermøbler, men som du kan se er de alle solgt igen. Jeg sparede f.eks. længe op til den helt rigtige Arne Jacobsen kontorstol fordi det ligesom var den man sad på som arkitekt. Men nu er det enormt vigtigt for mig, at min indretning er kontrastfyldt, levende og indeholder elementer og møbler, der oprigtigt gør mig glad. Efterhånden har jeg afprøvet min boligstil et par gange og ved nu, at det vigtigste ikke længere er selve designet, men i stedet kvaliteten og sjælen i møblet”.

Nogle af de møbler, der betyder noget særligt for Danielle er bl.a. det håndlavede Beni Ouarain berbertæppe, der ligger under spisebordet og er ca. 100 år gammelt. Det har den sjæl og det håndværk, som hun efterhånden efterstræber i al sin indretning. Yndlingsspisebordsstolene er fundet brugte i Amsterdam, hvor sælgeren fortalte, at det var en Hans J. Wegner prototype, men at den aldrig var blevet sat i produktion. Danielle var ligeglad med designhistorien og tænkte mere på formsproget og at stolene var – og er, sindssygt gode at sidde i. En enkelt moderne Michael Anasstasiades lampe sniger sig også ind på listen over betydningsfulde møbler, da den er købt for hårdt opsparede penge tjent under et praktikophold i London hos John Pawson.

Alting tager tid

De sidste tre år har Danielle afprøvet fire forskellige spiseborde før hun endte med det nuværende patinerede og gamle kinesiske bord fra antikvitetsbutikken Rosmosegaard i Gilleleje. Og på den måde er indretningen i dag præget af de antikviteter, som hun drømte om, da hun flyttede fra Norge til Danmark.
Nu kan lejligheden pludselig noget helt særligt og har lige præcis den charme, som man sjældent finder i moderne nybyggeri. Og netop fordi det er en nybygget lejlighed giver det god mening, at Danielle har indrettet den med kontraster af gamle og smukke ting. På trods af, at det er søndag eftermiddag og vejret er tåget, har den kombinerede spise- og dagligstue et fantastisk lysindfald grundet de store fra gulv til loft-vinduer. Og de tunge gardiner bidrager til stemningen af hygge og intimitet. Her er fyldt med finurlige små opsatser, og så har tørrede blomster ikke været til at komme udenom i indretningen, lige siden Danielle kom hjem fra en ferie i Thailand og havde glemt at vande en blomsterbuket: “De tørrer bare på den smukkeste måde og får en helt særlig støvet farve som jeg elsker. Den douche farve, som går igen og igen i min indretning er med til at holde farverne på et minimum, så der er ro i mit hoved til andre, vigtige ting”, som hun udtrykker det. Og selvom designmøblerne er skiftet ud til fordel for møbler med sjæl, håndværk og historie, så fornægter arkitekten sig ikke. Og især ikke, når snakken falder på brugskunst i køkkenet

“Der er en meget stor fornøjelse i at røre ved noget gennemarbejdet håndværk, hvor man både kan føle og se, at der er brugt tid og tanker i forsøget på at få det helt rigtige og ægte produkt. I dag vil jeg meget hellere købe to virkelig lækre unika keramikskåle end ti af de samme skåle lavet på præcis samme måde. Fremstillingen og bearbejdningen af godt håndværk fornægter sig ikke, og derfor leder jeg også længe efter de elementer, der har det udtryk og formsprog som jeg virkelig holder af og sætter pris på”.

Drømmehjemmet er lige rundt om hjørnet 

Danielle har netop sat lejligheden til salg for at flytte sammen med sin kæreste blot en spytklat derfra. Hun køber sig ind i hans gamle hus fra 1766 og sammen skal de skabe præcis det hjem og den indretning som Danielle længtes efter i sin gamle lejlighed. Huset er allerede fyldt med naturmaterialer som bjælker og tømmer, som har den historie Danielle altid leder efter. Og på den måde er der plads til at en ny boligentusiast kan gøre lejligheden til sin helt egen – præcis som Danielle har gjort det. Og jeg bliver sendt ud af døren med en fornemmelse af, at det ikke vil være helt skørt at bo på Holmen – tæt på vandet.

 

Danielles boligstil: Naturmaterialer som træ, keramik & marmor // Tunge tekstiler som gardiner, tæpper & puder // Struktur & patinering // Douche & varme farver // Tørrede blomster & grønne planter // Håndværk & formsprog // Kontrastfyldt indretning

​Stemningsvideo fra Danielles lejlighed på Holmen…

Skriv din egen kommentar
Kvindetid artikler
Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Her er alt, du skal vide om hårvitaminer

Her er alt, du skal vide om hårvitaminer

Dette indhold er sponsoreret Frisuren er noget af det, som er med til at udtrykke vores personlighed og stil. Derfor går vi ofte også meget op i, hvordan håret sidder. Vi besøger jævnligt vores frisør, for at få kontrol over frisuren. Dog er det vigtigt, ind i mellem frisørtiderne, at huske at pleje sit hår. […]

En bæredygtig tøj-oplevelse

En bæredygtig tøj-oplevelse

Dette indhold er sponsoreret  Det kan være en udfordring at navigere i en verden fyldt med problematikker og holdninger. Vi skal alle huske at nyde og leve livet, men på samme tid er medierne fyldt med den store klimakrise, som vi ikke må glemme. Vi bliver sat lige i mellem og må til at genoverveje […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Konkurrence: Vind Sofia Mannings bog ”Mit hemmelige forhold til mad”

Konkurrence: Vind Sofia Mannings bog ”Mit hemmelige forhold til mad”

Manning Inspire og Kvindetid udlodder Sofia Mannings bog ”Mit hemmelige forhold til mad”. I mere end 10 år havde Sofia et hemmeligt forhold til mad, og i den nye bog, som er hendes hidtil mest personlige bog, fortæller hun om sin vej ind i et sandt slankehelvede og om vejen ud igen.

Malene fra Boligcious: Min Hvis-jeg-vandt-i-lotto-plan

Malene fra Boligcious: Min Hvis-jeg-vandt-i-lotto-plan

Jeg har nogle ret store ønsker til min bolig. Nogle har været der i årevis, som f.eks. CH07 stolen fra Carl Hansen & søn

Malene Hasselblad: En hyldest til den uperfekte mor!

Malene Hasselblad: En hyldest til den uperfekte mor!

Nogle gange kan jeg godt brække mig over alle de glansbilleder med glimmer, der flyder over på de sociale medier. Billeder der viser overskud, kreering af tre retters menuer, bare fordi “vi kan”.