Birgitte Baadegaard: Skal vi gøre nytårsstatus sammen?

 

Birgitte Baadegaard: Skal vi gøre nytårsstatus sammen?
www.Q2Q.dk

Så er vi i årets sidste måned…

… og mange – måske specielt kvinder? – gør status over året, der er gået. Privat, personligt, arbejdsmæssigt:

–        Nåede jeg det, jeg ville – helt generelt?

–        Har jeg taget mig tid nok til mine børn?

–        Har jeg givet – og fået – sex nok?

–        Fik jeg spist sundt nok?

–        Fik jeg løbet nok?

–        Fik jeg trænet nok?

–        Fik jeg øvet mit NEJ?

–        Fik jeg sagt JA til mulighederne?

–        Fik jeg bevist nok på mit arbejde?

Og tusind andre spørgsmål, som i bund og grund – for manges vedkommende – ender med, at de giver sig selv en mental røvfuld og hopper tungt ind i det nye år på grund af en mursten af underskud og utilfredshed i kroppen – og af ikke at have nået alt det, de – påstod de – gerne ville for et år siden.

Kun du ved, hvilke spørgsmål du selv stiller til dit eget liv – hvis du overhovedet stiller nogen spørgsmål. For det er der faktisk også nogen, der ikke gør.

Jeg ynder selv at gøre nytårsstatus på en anden, mere systematisk måde – og jeg gør det hvert år primært for min arbejdssituation. På en eller anden måde er det for ’programmeret’ (for mig) hvert år at skulle ’gøre hele mit liv op’, selvom jeg sagtens kan se fordelen ved at bevæge sig hele vejen rundt. Arbejdslivet er bare så dejlig ’målbart’ – enten i form af synlige succeser, fiaskoer – eller positive/negative følelser forbundet til konkrete episoder:
Derfor sætter jeg mig hvert år ned lige i starten af januar, og – ud fra nogle spørgsmål, jeg har formuleret, og som år efter år er de samme – siger jeg pænt farvel til det gamle år og pænt goddag til det nye.

På den måde får jeg lagt min opmærksomhed på alt det, jeg faktisk har nået (og det er hver gang en overraskelse), jeg sætter tid af til systematisk at huske og værdsætte det – og gør i øvrigt op med det, jeg ikke har nået (der er – selvfølgelig – altid en masse!).

Når jeg skriver ’gør op med’ betyder det ikke ’skælder ud’ – det er snarere en refleksion: skal dette punkt smides væk og droppes helt, fordi det nu er passé eller bare ikke interesserer mig længere? Er det i bund og grund blevet til et ’bør’-punkt i stedet for et ’vil’-punkt? Eller skal det tages med i det nye år som et af de punkter, der prioriteres højt, fordi det stadig er afgørende at få sat i gang? Hvis ja – hvad er det så, der indtil nu har forhindret mig i at gøre noget ved det?

Når jeg har gjort status, finder jeg en ny dag, hvor jeg sætter mig ned og laver et såkaldt visionboard for mit nye år. Dvs. jeg sætter billeder, ord, mantraer på de mål og ønsker, jeg har for året, der er på vej. Og så hænger jeg det op et sted, hvor jeg kan se det. Så jeg hele tiden husker mig selv på, hvad jeg vil – hvad vej, jeg vil gå.

På den måde sikrer jeg, at Q2Q og jeg sammen bevæger os den vej, vi skal – hvilket er godt, for jeg er så hulens impulsiv og intuitiv, at jeg (lidt for) tit bruger tid og tanker på projekter, som opstår: ”Hovsa, jeg kunne da også…”, ”Det var da også en ide at…” osv.

Dem skal der naturligvis også være plads til – men det er uanset hvad godt at have en sti – smal eller bred – at følge. Også selvom man indimellem tager en lille afstikker ;-)

Kom til Nytårsstatusdag og til Visionboard dag i Q2Qs dejlige lokaler i Birkerød.

Søndag den 6. januar fra kl. 10-15 har du chancen for i ro og mag at tage temperaturen på dit arbejdsliv.

Og søndag den 3. februar kl. 11-16 kan du følge kreativt op ved at skabe dit eget personlige visionboard for 2013.

Desuden holder Gita Gavare Marotis sit livsbekræftende foredrag ’Kunsten at leve lykkeligt – og se muligheder i alt’ torsdag aften den 17. januar.

Og jeg holder foredraget ’Barrieren i Karrieren’ torsdag aften den 31. januar… … I ved – det, jeg sidst på Kvindetid.dk fortalte, var ved at slå mig ud: om bl.a. dildoer, Ali Baba, Kasket Karla, pebermøer, jomfruer og enker, sammenbrud og kvindelige parkeringer.

Alt sammen i Q2Qs lokaler.

Interesseret i at høre mere? Så skriv til mig på info@Q2Q.dk – så sender jeg dig uforpligtende detaljer.
Er I flere, der gerne vil af sted sammen, finder vi ud af en reduceret pris til de to kursusforløb.
Uanset hvad ønsker jeg dig en dejlig december – en skøn jul – og et udviklende, lykkebringende nyt år. På alle de områder, du ønsker dig – også arbejdsmæssigt.

På genhør i 2013!

 

 

 

 

Skriv din egen kommentar
Kvindetid artikler
Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Dette indhold er sponsoreret Det er en stor ære at kunne arrangere en smuk, værdig og ikke mindst kærlig afsked for et elsket familiemedlem, som skal begraves, bisættes eller have sin aske spredt. Hos Lavendla Bedemand på Amager er der mange års erfaring, som fortæller, at det for en enkelt person kan være en uoverskuelig opgave at […]

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

For at bevare den skønhed og glans, som guldsmykker har, er det vigtigt at vedligeholde dem. Så kan de nemlig kaste lys over ethvert outfit.

Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Tre ting til ønskesedlen

Tre ting til ønskesedlen

Tre ting til ønskesedlen. Tre ting til ønskesedlen. Det er ved at være sidste øjeblik for at få lavet nogle ønsker til den famøse seddel, som alle i familien jævnligt spørger efter. Trods de mange forespørgsler er det altså bare ikke helt let at finde lige de ting, der eventuelt mangler i hjemmet

Dorte Rømer aka Mini-Mor: Dynen over hovedet.

Dorte Rømer aka Mini-Mor: Dynen over hovedet.

Der er dage hvor jeg helst vil trække dynen over hovedet Dage hvor elendighed, menneskers uduelighed og magthaveres blinde øjne næsten lammer mig.

Elvira Fragola inviterer Kvindetids læsere til Mumleby

Elvira Fragola inviterer Kvindetids læsere til Mumleby

Elvira Fragola er en ung kvinde fra den Ama’rikanske side af København. Fra barnsben har hun tegnet og fundet på historier. Hun er barn af musikerforældre og blev første gang, for alvor kastet i den store kreative gryde, da familiens ven Rune T. Kidde, bad Elvira synge hans børnesange