Bryan Rices glutenfri blog

 

Bryan Rices glutenfri blog 

Sangeren Bryan Rice har lavet en ny blog, men den hander ikke om livet som sanger, men derimod om at leve glutenfrit. Brian Risberg Clausen rejser meget og har haft store udfordringer med at kunne få det rigtige mad, især når han var på farten. I bloggen deler Bryan opskrifter og glutenfri tips.
På Kvindetid giver vi thumbs up for bloggen


Bryan fortæller

I min familie er vi nu 3 der lever glutenfrit! Mor, storesøster og mig. Jeg selv opdagede det først. Jeg fik blødende mavesår som 23 årig, og levede derefter 7 år i madhelvede med ondt i maven, fordøjelsesproblemer, oppustethed, kunne ikke tabe mig, madlede osv osv. Lægerne rådede mig til at spise masser af fibre og A38… Det viste sig senere, at netop de ting kunne jeg ikke tåle! Men ingen læger snakkede med mig om at det kunne være fødevare intolerans der fik mig til at ha’ det sådan:

For snart 5 år siden blev jeg gjort opmærksom på det af en ven. Først udelod jeg laktose, og det hjalp! Dernæst røg gluten nogle måneder efter, og for første gang i 7 år kunne jeg mærke hvordan det var at spise og blive mæt… en ekstrem lykkefølelse der trak tårer! Jeg havde det virkelig som om at min mavesæk var firkantet og maden nu nåede helt ud i hjørnerne, og at den før havde ligget som en hård rund bold inde midt i… Men nu var jeg fri og rejsen mod et normalt liv var begyndt!

Nu har jeg efterhånden vænnet mig til at leve, rejse og tænke gluten- og laktosefrit. Jeg har afprøvet diverse melblandinger, mærker, opskrifter, metoder og erstatninger, og ved nu hvad jeg vil bruge og anbefale. Og hver uge støder jeg på nye måder, alternativer, produkter og løsninger. Alt dette har jeg bestemt mig for at dele ud af!

Det er vigtigt at vi deler erfaringerne med hinanden, og ikke mindst gør opmærksom på at det er muligt at leve gluten- og latosefrit, at vi ikke er syge og stakkels mennesker der altid må nøjes og ikke mindst prøve at få sat intolerans på lægernes, hospitalernes og supermarkedernes dagsorden!!

Her på bloggen vil jeg give adgang til mine opskrifter, som løbende bliver tilpasset. Jeg vil blogge om de produkter jeg sværger til, afprøver og finder rundt omkring. Jeg vil forsøge at forklare hvad jeg gør når jeg tourer og rejser, da det tit er der det går galt når der er noget man ikke kan tåle. Ikke mindst vil jeg sætte stor pris på jeres input, opskrifter og ideer, bare de er relateret til laktose- og gluten intolerans.

Jeg vil selv have hovedvægt på glutenintolerans, da det er der jeg er mest ihærdig. Med årene, og mest på det seneste, er jeg begyndt at lempe mit forhold til laktose lidt. Jeg har opdaget, at jeg sagtens kan indtage fx skæresoste, smør og faktisk 1-2 dl laktoseholdigt per dag uden at reagere på det. Jeg tror selv, at laktoseintoleransen har været et biprodukt af at jeg har spist gluten i så mange år uden at kunne tåle det, men da min balance efterhånden er genoprettet, kan jeg igen nedbryde laktosen i et vist omfang. Derfor er Laktosen altså ikke fjende nr 1 i denne blog 

Håber I vil følge med og ikke mindst dele bloggen ud til jeres gluten- og laktosefri venner i hele landet 

De bedste hilsener,
Bryan


PS. Find alle de opskrifter jeg bruger her https://www.evernote.com/pub/brisberg/Opskrifter

Skøn glutenfri jordbærtærteimg_3594

img_3594

Skriv din egen kommentar
Kvindetid artikler
Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Dette indhold er sponsoreret Det er en stor ære at kunne arrangere en smuk, værdig og ikke mindst kærlig afsked for et elsket familiemedlem, som skal begraves, bisættes eller have sin aske spredt. Hos Lavendla Bedemand på Amager er der mange års erfaring, som fortæller, at det for en enkelt person kan være en uoverskuelig opgave at […]

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

For at bevare den skønhed og glans, som guldsmykker har, er det vigtigt at vedligeholde dem. Så kan de nemlig kaste lys over ethvert outfit.

Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Mariakaisa: Er du senitiv overfor andres energier?

Mariakaisa: Er du senitiv overfor andres energier?

Min klient Henriette mærker rigtig meget, også andre mennesker. Det er en kæmpe fordel i hendes kreative, dygtige, skæve og fuldstændig fantastiske arbejde. Men det drænede hende også, som i helt vildt.

Niiahne Petersen: Livet er dyrebart

Niiahne Petersen: Livet er dyrebart

For 4 år siden fik jeg en svær borrelia infektion i mit centralnervesystem . Det har været en lang og lærerig rejse at gå fra at være (dengang) 39 år og til at blive en dement 89 årig på få måneder. Det har krævet umenneskelig vilje og udholdenhed at insistere på at blive rask igen. At være så tæt på kanten af livet, giver et særligt perspektiv.

GRATIS event: Bliv klog på japanske nudler med Zoë Escher

GRATIS event: Bliv klog på japanske nudler med Zoë Escher

Event med med Sushikok & Sake sommelier Zoë Escher. Kom og få en anderledes oplevelse lørdag den 9. januar 2016 når vi mødes for at se nærmere på de forskellige typer af japanske nudler, der kan købes i København.