Christina Wedel: Er jeg for gammel til mit hår?

 
Christina Wedel: Er jeg for gammel til mit hår?
www.christinawedel.dk

Jeg skal til frisøren i dag. Og jeg har haft en nagende fornemmelse længe. Jeg er vild med mit hår, og det ved folk. Det er mit trademark, mine stolthed og noget jeg går op i. Men jeg tror, det er FOR langt.

Nu siger jeg noget; jeg ved jeg ser yngre ud bagfra end forfra. Og det er ufedt. Det er på grund af mit tøj og MIT HÅR.

Nogen gange kan du mærke at nogen kører eller går forbi dig og vender sig for at se dit ansigt. Uhhh det er slemt, når de så ser ”Nå for helvede, vildt nok, troede hun var meget yngre” agtig ud i ansigtet.

Hey jeg er LYKKELIG for mine snart 45 år og mit hår. Og jeg ser MANGE smukke kvinder over 50 med GRÅT, LANGT hår men det er bare ikke helt så langt som mit. Det går lidt under skulderbladene eller lidt længere. Men ikke midt på ryggen. Skal der ryge 20 cm , 10 eller hvad ?

Jeg møder mange kvinder i alle aldre, når jeg kommer i deres garderober eller de kommer til mine kurser og foredrag. Og der sidder eller står de. Dem med det lange hår. Som engang var flot. Som er engang var en farve, som engang var tykt og fyldigt og smukt. Og nu er det bare …langt. Og tørt og slasket og tyndt.

Og kan man gøre for det ? Skal man så bare blive korthåret, få røde stiber i og købe en “fræk” brille?

Næ man skal ej. Men man skal mærke efter. Er jeg tilpas ? Gør jeg nok ud af mig selv HVER DAG?  Er det tid til noget nyt?

fotoALLE ,eller mange, spørger mig om jeg er rødhåret fra naturen og det var jeg ..sådan lidt. Såden mellemblond med lidt rødt i. Se selv.

Min dejlige og stakkels frisør Søren Henrik som har salonen Le Ciel har måttes trækkes med mig nu i mange år. Jeg bliver farvet hver 4-5 uge året rundt og det er altid en kamp for Søren-Henrik, altså fordi det er mig. For jeg har en ny analyse med hver gang. Så er det vinter og mit hår skal være mere rødt, eller jeg skal på tv og det skal være mindre. Men han er så sej og gør mig altid glad. Og han siger, det er tid. Tid til at lade NOGET af længden falde. Og jeg tror, han har ret.

 

Søde Søren-Henrik..

Søde Søren-Henrik

Det er ikke det hele, det er ikke fra langt til kort. Det er bare de der 15-20 cm. Måske krøller mit hår også endnu flottere, måske skal jeg ikke krølle mine spidser fordi de er blvet lidt livløse, måske bliver jeg glad?

Uhh det føles forkert! Jeg napper 8 cm. og skider på om folk synes noget som helst. PÅ Facebook kom der virkelig mange gode kommentarer fra både mænd og kvinder og jeg har prøvet at lave et lille sammendrag her ;

Helene siger: ”Velplejet hår, attitude og selvtillid er lækkert på enhver kvinde. Regler er til for at brydes så længe man ved hvorfor man gør det. Mere spral til Danmark! Mere glæde! Mere “jeg elsker mig selv i dag”

Odile siger:”Jeg mener egentlig ikke hårlænge og alder er afhængigt af hinanden. Altså kort eller lang, ung eller gammel – midtimellem, no matter. Men! det afhænger af hvilken type man er; hvilket hår bærer man bedst. Fremhæver, understreger ens person. Langt hår på kvinder over 30 kan dog være meget forkert; det er når de ‘spiller’ lillepigen. Små piger hører kun til i barndommen. Piger er man stadig i sine teens, og så er man ung kvinde. Siden kvinde. Så jeg synes en smuk kvinde er hende der træder i karakter passende efter hendes alder – og hun vil derfor også vide hvilket hår der er passende for hende”

Nelli siger:”Jeg har været korthåret i næsten 20 år – det ved du, Christina. Det gælder også om at turde tage springet fra langt til kort/kortere….

Charlotte siger: ”Det er altså gammeldags tankegang. Det dér med at man er for gammel til langt hår, når man når en vis alder, og ditto med den røde læbestift”

De fleste mænd svarede nej til at det kan blive for langt..men der var en par stykker som synes vi kunne blive for gamle. Generelt er de bare vilde med lækker selvtillid og det har de sgu ret i!!
Nå nu skal jeg vaske hår!
www.christinawedel.dk

Mere fra Christina Wedel
Style-dig-selv-workshop: “TOPLÆKKER RESTEN AF LIVET! – Sådan klæder du dig” http://createsend.com/t/r-8CEDAC1496FA668B2540EF23F30FEDED

 

Kommentarer skrevet af andre
 • Christina Wedel

  13. januar 2014 kl. 14:54

  Dejlige damer !! I har alle ret ! Og selvfølgelig klipper jeg ikke alt mit hår af. Men en god bid af spidserne :-)
  Kram
  Fru Wedel

 • Sandie

  13. januar 2014 kl. 13:09

  Visse vasse!
  Vær stolt af at være dig selv, og bryd den danske tradition for homogenisering af vores udseende!
  Jeg er 34, har temmelig langt lyst hår, store kurver ( overvægtig, ja) muligvis med Danmarks største naturlige bryster, og jeg ser ud som det passer MIG! Jeg elsker kjoler, og har alt for mange af dem. De er hvad, der klæder mig bedst. Nogle gange hopper jeg også i en lille ballerina. Så om det bliver for tuttenuttet til nogen, fordi jeg er 34, er jeg ragende ligeglad med! Jeg er glad og tilfreds mit mit lange hår og store skørter, der blafrer i vinden om sommeren. Det kan ingen ændre på :-)

 • Dorte

  13. januar 2014 kl. 08:55

  Vi er nogenlunde samme årgang og jeg er opdraget til at jeg nu egentlig vil være for gammel til mit lange hår…..min mor har altid været korthåret så hendes vurdering af mit hår har altid været ud fra hende selv! Så jeg har i 15 år gået med den der fornemmelse af “nu er jeg ved at være for gammel”og ja, præcis den anden at det er pinligt hvis man ser yngre ud bagfra og så de opdager at det er en gammel “heks” forfra…..! dette har jeg fået tudet ørene fulde med hele min opvækst! For et par år siden blev jeg så klippet at Gun Britt, som jo netop er et levende eksempel på en smuk “ældre”kvinde men langt hår! hun mente at langt hår var det der passede bedst til min type, ansigt/hår og det jeg står for….bum! Ikke fordi jeg ikke selv har en mening, men efter dette har jeg helt lagt flovheden over måske at se yngre ud bagfra osv. fra mig ;) Det var en gammeldags kampesten jeg slæbte med mig om benet! Mit lange hår passer til mig…….jeg behøver ikke at blive korthåret, overpermanentet og få lilla farve i lige foreløbig….. Kh. Dorte

 • Susanne Munch

  13. januar 2014 kl. 08:39

  …er da fuldstændig ligegyldig hvor langt ens hår er i forhold til alder !!! man kan jo bare sætte det op hvis det måske skal virke mere “damet” ( bare se Dronningen) … har selv halvlangt ,gråt hår og mit store forbillede ang. hår er Gun-Britt !!!!..

Skriv din egen kommentar
Kvindetid artikler
Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Dette indhold er sponsoreret Det er en stor ære at kunne arrangere en smuk, værdig og ikke mindst kærlig afsked for et elsket familiemedlem, som skal begraves, bisættes eller have sin aske spredt. Hos Lavendla Bedemand på Amager er der mange års erfaring, som fortæller, at det for en enkelt person kan være en uoverskuelig opgave at […]

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

For at bevare den skønhed og glans, som guldsmykker har, er det vigtigt at vedligeholde dem. Så kan de nemlig kaste lys over ethvert outfit.

Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Tag på backpackerrejse alene og find dig selv igen

Tag på backpackerrejse alene og find dig selv igen

Den helt store fordel ved at rejse alene efter en stressende periode er, at du kommer tættere på dig selv. Sagt med andre ord: Du vil finde dig selv og din personlighed igen.

Lise Møller: Bog under opsejling

Lise Møller: Bog under opsejling

Jeg er ved at skrive en bog. Åh nej, tænker du… Ikke endnu en sundhedsbog. Endnu en ”sådan bliver du fit på 6 uger” eller endnu én ”jeg er heller ikke så perfekt som jeg ser ud” bog.

Charlotte Egemar Kaaber: Når Ego’et Raser

Charlotte Egemar Kaaber: Når Ego’et Raser

Egoets største fjende er kærlighed og nærvær. Jo mere vi forbinder os kærlighedsmæssigt til andre mennesker. Viser vores sårbarhed og deler ud af os selv, jo mere bange bliver Ego’et for, at vi ikke længere vil lytte