Ditte Okman – Hvilken slapsvans planlægger utroskab?

 

Ditte Okman – Hvilken slapsvans planlægger utroskab?

Af Ditte Okman www.ditteokman.dk
Klummeskribent og TV-anmelder i Ekstra Bladet og med i ”Mødregruppen” på Radio24Syv samt forfatter til Peter Bellis biografi, Et enestående liv

Victoria Milan.
Det lyder mest som en Østeuropæisk stripper, hvis I spørger mig – men som de fleste nok ved, er det et datingsite for mænd og kvinder i parforhold.

Victora Milan – hvem i alverden det så end er – hjælper de stakkels mænd og kvinder ud af kvælende kedsomhed uden konsekvenser.
Som de skriver på deres hjemmeside: 100 pct. anonymt og fortroligt.
Nu er der jo ingenting i denne verden, der er 100 pct. anonymt og fortroligt, og jeg har da allerede hørt en kvinde i Mads og monopolet klage over, at hendes kæreste havde en profil derinde, men uanset hvad; er systematiseret utroskab virkelig dagens bedste bud på bedre livskvalitet i parforholdet?

Jeg er selv lige blevet gift og har selvfølgelig en forestilling om, at det er for livet. Men min mand og jeg er jo heller ikke dummere, end at vi kan læse en statistik.
Folk går fra hinanden i stor stil, så er mit spørgsmål bare, om det virkelig er udenomsknaldet, der redder ægteskabet?
Jeg tror det næppe. Min mand er i hvert fald den, der er skredet, hvis jeg boller fremmede mænd bag hans ryg. Og forståeligt nok. For der er sgu da ikke meget fornuft eller fremsynethed i utroskab.

Og det er ikke for at være hellig. Ligesom mindst 50 pct. af resten af befolkningen har jeg også været tidligere kærester utro. Jeg bilder bare ikke mig selv ind, at det er svaret på alle kedeligheder i parforholdet – eller andre af livets forhold.

”Gør livet levende, ha en affære”. ”Savner du at have det sjovt?” ”Savner du lidenskab”, spørger Victoria Milan (jeg dør af grin over det navn).

Mon ikke alle par på et eller andet tidspunkt savner at have det sjovt?
Og kunne det så ikke være en idé at begynde at lave sjove ting sammen? Ja, bare et forslag!
Det er da for ukonstruktivt bare at begynde at have sex med alle mulige andre frustrerede ægtemænd og kvinder bag din partners ryg.

Ok, du får muligvis lidt lir ind i din tilsyneladende røvsyge tilværelse, men lad os nu også være en lille smule ærlige og indrømme, at utroskab heller ikke giver mere end det.
Måske bliver konens lørdag aften lidt sjovere, når hun siger, at hun skal i bio med en veninde men i virkeligheden boller en fremmed mand på et hotelværelse på Vesterbro. Bevares.
Men lige så relevant; bliver partners syn på parforhold virkelig morsomt, når han finder kvitteringen fra hotellet?

”Husk, at du kun lever en gang”.
Det har Victoria Milan måske ret i – men skulle man så ikke udnytte den sparsomme tid fornuftigt på at blive skilt fra det monotome fængsel, dit parforholdet har udviklet sig til, i stedet for at leve et lidenskabsløst liv, som åbenbart helt kujonagtigt kun kan peppes op ved hjælp af tredje spille, bag partners ryg.
Jeg gad da ikke blive i et parforhold, hvor jeg måtte sætte utroskab i system for at have en nogenlunde tålelig hverdag.
Og skal min partner ikke også have muligheden for at vælge mig fra, hvis jeg virkelig kun ser frisk kød som eneste udvej af kedsomheden?
Det er trods alt fortsat lovligt i det her land at blive skilt, og hvis forholdet er så lidenskabsløst og usjovt, hvorfor vil man så være i det?
For børnenes skyld? For konen eller mandens skyld?

Jeg tror, de fleste utro overvurderer egen rolle i parforholdet, hvis man tror, at ens partner eller børn ikke kan leve uden deres tilstedeværelse i hjemmet.
Men de kan jo prøve at spørge partner. Mon ikke svaret vil være, at de hellere vil være fri. Og det gør måske nas på ens ego, hvis man har iscenesat sig selv som total uundværlig.

Og så hellere mel og blæs – og så endda på opfordring af en kvinde eller søgemaskine, der mest af alt lyder som en medvirkende i De unge mødre: Natascha Nikita, Amanda Sisse, Dea-Louise, Malou Stella…

www.ditteokman.dk

 

Kommentarer skrevet af andre
 • Rikke

  1. februar 2015 kl. 18:07

  Har netop opdaget min mand havde profil derinde.. Fandt mails fra et hav af kvinder samt hotel regninger .. Løgn på løgn igennem er halvt år ( om ikke længere ) .. Han siger han manglede en ventil for at koble af fra job og økonomi ( selvstændig ) . Han har bedt om en chance til og vil i parterapi .. Jeg føler mig så trådt på !

 • Lulu

  7. december 2013 kl. 09:13

  Jeg føler med Jer, Thomas og M

  Sidste år, bukkede jeg under med stress. Jeg er normalt ankret i denne familie og det påvirkede alle 4, at jeg bukkede under. Jeg havde netop begyndt at mærke min gnist igen og troede at alt ville blive godt, da jeg tilfældigt opdagede en hotelbookning i min mands private kalender. Overfor mig, var vores kæreste aften aflyst pga møde i det Jyske. Jeg når, at åbne kalenderposten 5 gange før jeg ser, at bookningen er på et hotel på Vesterbro og at det bestemt ikke var tiltænkt mig, men frk Katja.
  Han blev ringet op med det samme og blev bedt om at redegøre. Forklaringen var, at denne unge pige havde kontaktet ham via Facebook pga hans indbydende billede. Dialogen var efterfølgende før via skype chat, hvor de gennem 14 dage havde liret hinanden op til sushidate og knalderier. Tøsen, var en 25 årig pige fra Nordsjælland, med kunstige bryster og barbielook. En tøs på alder med vores ældste datter. Jeg læste hele tråden og lod ham stå og have det skidt til jeg var færdig. Der blev undskyldt og der kom vattede forklaringer om at konsekvensen ikke var tænkt igennem.
  Der er blot en historik i dette, da jeg to gange tidligere, har ladet tvivlen komme ham tilgode i forhold til not net kiggeri. Jeg gik i chock i det her, tabte mig og har udviklet en ganske parnoid adfærd, hvor jeg kontrollere det jeg kan.
  Den gode mine blev holdt pga et familiearrangement og nogen tiltag blev gjort, for at vi kunne komme videre sammen. Dog bød han ikke ind på de lovede tiltage som fx parterapi og behandling for sexafhængighed, men ville gerne eksperimentere med grænsesøgende sex, hvilket han ikke tidligere har givet udtryk for var hans behov.
  Ved gennemgang af fælles konti, ser jeg en betalingsadfærd og styring af fælles midler, er lempfældigt håndteret. Bla en bookning og aflysning af hotelværelse ugen før, den jeg så opdagede. Han bidrager ikke til at genskabe tillid, viser ingen åbenhed og vender ansvaret, når jeg siger at jeg stadig bearbejder og at det er umuligt at gøre det alene. ‘Hvor længe skal det stå på’? spørger ham.
  I går aftes skulle han køres til byen til en middagsaftale, med de to personer, som han brugte som dække tidligere. Han valgte at blive sat af knap en kilomenter fra den café hvor de skulle mødes. Han siger jeg kan stole på ham……

  Der har været flere tunge ting ind over beslutningen om at blive eller gå. Det er med flovhed at jeg skriver dette, ved at stå ved, at jeg er blevet svigtet og alligevel har forsøgt at rede 20 års samliv. Mit glansbillede er ødelagt og min verden er ændret for altid.
  Konklusionen er, at jeg må komme videre alene og i fremtiden forsøge at undgå mænd med psykopatiske træk. Januar 2014 er min skæring

 • Thomas

  27. juni 2013 kl. 00:05

  På det værksted hvor jeg arbejder og i min firmabil hører jeg ofte en af de her radiostationer hvor der er regelmæssige reklameblokke.
  Som regel lægger jeg ikke mærke til reklamer, MEN der er en jeg lægger mærke til.
  Reklamen for Victoria Milan og reklamen for at være i et ægteskab eller fast forhold og så være utro.
  Deres slogan er.
  Gør livet levende, ha en affære.
  Det føles som et hårdt los i løgene hver gang den kommer midt i diverse popmusik.
  Et los i løgene, fordi det hver gang husker mig på at det har været min virkelighed i de sidste tre år.
  Fordi min historie er den man ikke hører, men godt er klar over er der.
  Jeg er den svigtede ægtefælle!
  For nøjagtig tre år siden kom min daværende hustru hjem og fortalte at hun igennem et halvt år havde haft en affære med pedellen på sit arbejde.
  Og det var noget hun havde planlagt nøjagtig som de reklamerer for hos Victoria Milan.
  Jeg troede ikke at det kunne lade sig gøre at blive så ked af det.
  Eller rettere som tiden gik, jeg troede ikke man kunne overleve at være så ked af det!
  At opleve at det menneske man stoler aller mest på, har taget sådan en beslutning, og at handlinger man ikke selv havde indflydelse på skulle være så stor en påvirkning på ens liv, er næsten umuligt at forklare.
  Hvis vi tager Victoria Milans ord så er det iorden så længe det foregår diskret.
  Problemet med hemmeligheder er at de sjældent er hemmeligheder, eftersom der er to mennesker der kender den.
  I 2½ år kæmpede jeg for at komme over utroskaben.
  Man er meget alene når man skal bearbejde utroskab, for man fortæller jo om noget som alle dybest set frygter.
  Specielt når man vælger at blive og kæmpe for at få ægteskabet på ret køl igen er der ikke altid den store forståelse at hente..
  For mit eget vedkommende betød det at jeg røg i det dybeste sorte hul rent psykisk.
  At jeg også fik en kønssygdom på grund af en beslutning min mest fortrolige ven tog, er blot at føje spot til skade.
  Selv her tre år efter er det stadig en daglig kamp at forholde sig bevidst til de ting der er sket.
  At det er svært at have tillid til andre mennesker, at det er svært i forhold til min nye kæreste.
  Tro mig, forældresamarbejde efter utroskab er bestemt ikke let!
  Tilbage står 2 svegne ægtefæller, 4 skilsmissebørn, og 2 x kæmpegæld der skal fordeles og afdrages .
  Der vil være rigtig mange af jer der læser dette der vil blive vrede på mig over at skrive dette, Hvorfor skal vi vide og delagtiggøres i et ægteskabsproblem??

  Min historie er helt sikkert ikke enestående, men den er virkelighed.
  Vælger man at have en affære så vælger man en vej der kan ramme dem der ikke har et valg, du kan ramme dine børn, din ægtefælle, bedsteforældre, venner osv.
  Hvis man vil have en affære for at gøre livet levende, så kan det godt være at man får væsentligt mere end man regner med.
  Hvis jeg med mit lille skrift kan få bare en person til at lade være med at have en affære, så har al den vrede der eventuelt rammer mig efter at have skrevet dette have en mening.
  Er du træt af dit forhold så tag det alvorligt og arbejd på det, i stedet for at tage en løsning der på længere sigt alligevel ikke er en løsning, eller bliv skilt.
  Eller vær modig og spørg din partner om det er i orden at du har en affære.
  Så har din partner i det mindste et valg.
  Utroskab en enorm risiko at løbe, og den rammer så mange mennesker blandet andet dine børn.
  At det valg min ægtefælle ensidigt tog er et valg jeg skal leve med resten af mit liv.

  • M

   28. juni 2013 kl. 12:52

   Thomas, kan kun sige at jeg lige har været igennem det samme som du gik igennem, jeg blev af min nu ex-kone lukket ude i næsten 4 måneder i starten af året, kæmpede en brav kamp for at se hvad der lige skete, blev et følelsesmæssigt vrag da jeg altid har elsket hende overalt på jorden og hun lukkede mig helt ude. Vi har 2 børn sammen så at gå fra hinanden er aldrig noget jeg har ønsket uden i det mindste at have forsøgt. Har prøvet at forstå hvad der foregik, snakkede som aldrig før for at finde ud af og løse de problemer vi har haft men hun har aldrig ville eller kunne tale med mig om følelser etc. Spurgte hende undervejs om det var slut om hun havde en anden, om vi bare var kommet for lang væk fra hinanden og hun ikke elskede mig mere, men svaret var altid nej. Efter næsten 4 måneder i helvede, med daglige afvisninger på alle punkter, fandt jeg til sidste ud af hun havde ikke bare 1 men 2 elskere ovenikøbet 2 arbejdskollegaer, den ene en knægt på kun 19 der boede hjemme hos mor og far..hun havde efterladt sin facebook åben så jeg kunne se alle de slibrige detaljer omkring sin gøren og laden..følte vitterligt mit liv sluttede i det øjeblik jeg læste beskederne fra den første, et par timer senere beskeder fra den anden. Det kan faktisk ikke beskrives hvordan et ellers tilfredst og lykkeligt menneske kan blive revet fra hinanden på et split sekund og så uden selv at have noget at skulle have sagt. Konsekvensen for alle parter indblandet ved at være utro er uoverskuelig. jeg føler mit liv er ramlet, mine børns liv er ramlet, både følelsmæssigt og økonomisk. At kunne udsætte sin familie for det, er for mig ubegribeligt uanset om forholdet har kørt på sidste vers…man har altid et alternativ hvis man ikke vil kæmpe for forholdet. Sig stop inden. Utroskaben er et stik i det inderste af hjertet og ikke noget jeg ville ønske for selv min værste fjende, troede vitterligt ikke man kunne føle hvad jeg gør. Tænk jer om derude, vær mand eller kvinde nok til at tage ansvar for jeres eget og jeres families liv.

 • Jannie Nielsen Hansen

  31. juli 2012 kl. 17:58

  Jeg hylder ærligheden og går man ind i et forhold som monogam, jamen så er det også det man er og så holder utroskab ikke en meter – tvært imod så gør det intet godt for et forhold, hvor begge har givet udtryk for at være monogame.
  I Åbne forhold eksisterer der vel ikke utroskab.
  Det der er grundlæggende for et forhold er ærligheden og jeg giver dig ret i at mange julefrokoster virkelig er til at krumme tæer over, eller rettere folks opførsel når alkoholen tager over. Det giver virkelig stof til eftertanke…

 • emiline

  14. februar 2012 kl. 10:21

  med al respekt sidder jeg endnu engang og tænker, når jeg læser dette indlæg samt kommentarer, hvor ensidigt og netop roden til konflikterne. virkeligheden er at vi er summen af vores erfaringer og instinkter. jeg har selv som kvinde både oplevet at ønske det mongame forhold for enhver pris for det er jeg opdraget til. jeg har oplevet forhold hvor jeg ikke kunne forstå hvorfor jeg ikke var nok for ham…men det er jo slet ikke det , det handler om. idag er omgivelsers krav enorme og vi er bare mennesker ikke guder, før kunne religion fordre at vi var lidt tættere på a skulle leve op til et guddommelig forbilled af den perfekte familie….jeg forstår hvorfor ingen kvinde gider en “slapsvans”, men vi er også mødre, kan vi klippe nosserne, for bagefter beklage de ikke mand nok…personligt går jeg ikke til julefrokoster, da jeg er ved at brække mig over hvad alkohol gør ved underbevidste længlser, der satser et helt forhold for et ligegyldigt knald måske krydret med en kønssygdom og abort, når det med beskyttelse glemmes i fuldskabens kådhed. det mest meningsløse uansvarlige ubevidste opførelse…det kan godt være at organiseret utroskab er forargeligt for dem der hylder de kristne værdier personligt hylder jeg de psykologiske værdier og indser at forholder jeg mig realistisk er det manden der aldrig tænker på utroskab der i min model af verden, der er en “slapsvans”, dett er ikke det samme som at jeg hylder, hvis han gør det, jeg vil føle mig som nr. 1. men netop fordi jeg tror på at ægte kærlighed er at sætte fri at styrke hinandens udvikling, så ender jeg i forhold hvor vi kan snakke om tingene og tit ryger trangen, når det ikk er tabu, men det a man støtter hinanden…og er der ting jeg ikke kan giver, må han gerne gøre sig de erfaringer med en anden, tilgengæld misbruger han ikke min tillid, tværtimod gør det forholdet stærkere i dybden. fact er at mange mænd prøver at kontrollere deres drifter, men de er ved at koge over i instinkter, er løsningfen at kasterer dem el. acceptere virkeligheden og se hvad kvinder kan få ud af det. her i vesten er det som om ens partner skal dække alle de behov der før blev dækket i familien, som bedste ven, elsker, far, osv. vi bliver mere og mere homogene er det ligestilling? hvis vi forventer lidt mindre og forfører lid mere så bliver hverdagen magisk og JA det kan lade sig gøre mellem bleskift og forældremøder…det er et sprg. om indstilling. 1001 nat er stadig en bibel for mig over hvad kvinder kan med en mand. gør hverdagen magisk og han vil give 10fold igen, en skal jo starte…kontakt mig hvis du vil inspireres…organiseret utroskab har da et element af ansvarlighed. og husk sex og følelser er ikke det samme. det vigtigest er : gør det ham til en bedre mand, har han mere livsglæde som han deler med dig!!! ifølge buddhisme er alt en illusion og følelser afspejler blot vore egne begrænsninger. vær fri, sæt ham fri og oplev hvor stor kærlighed er i sit fineste udtryk…husk på der også er konepasning…. http://www.konepasning.dk/ -som levere hvor andre svigter…og det behøvs ikke forgå i det skjulte, det kan netop være noget der binder jer tættere sammen. jeg er sikker på de fleste mænd som udgangspunkt gerne vil leve op til at være mand nok for deres koner, men mange føler lige meget hvad de gør er det ikke godt nok og kigger jeg på forhold omkring mig, ser jeg kvinder der ikke syntes HAN tar det følelsesmæssige ansvar og mænd der føler de aldrig kan gøre det godt nok…måske derfor er behovet for at stimulere sin mandlighed når hun ikke kigger…og hey der er masser af koner der også er utro, de er bare mere diskrete ofte under påskud af lidt forelskelse, hvilket i min verden er en større synd at have følelser for en anden mand, selvom du ikke er fysisk utro, end at lette trykket i desperation og dumhed. bare min mening når nu debatten er så ensidigt og hylder de gode gamle “kristne” værdier. ikke fordi de er dårlige, men ikke livet som det er bag de civiliseret roller….happy valentines.

 • Jannie Nielsen Hansen

  24. november 2011 kl. 23:04

  Hej Ditte
  Jeg kunne ikke være mere enig og ja, det er et valg man træffer og siger også meget om den person man dermed vælger at være, nemlig troværdig.
  Her i foråret var jeg undercover med tre profiler på Victoria Milan, det satte en hel masse igang hos mig med en masse spørgsmål og jeg måtte ud med det og har fået lavet mig en hjemmeside der er ment som et kærligt indspark til at tage ansvar for sit liv og for kærligheden. Det måtte jeg bare efter den oplevelse som faktisk også rystede mig

  Jeg forstår ikke hvordan man bevidst og opsøgende vælger at vil svigte sin ægtefælle/kæreste i stedet for at lægge energien i forholdet.

  “Græsset er grønnest lige der, hvor du vander det”

  Skønt at du taget emnet/problematikken op.

  :-)-Jannie Nielsen Hansen

 • Jannie Nielsen Hansen

  24. november 2011 kl. 19:10

  Jeg kunne ikke være mere enig, det er simpelthen også for trist

  Her i foråret gik jeg undercover på nævnte utro site og oprettede tre profiler, en herre og to kvinde profiler

  Den oplevelse var rystende og satte en hel masse spørgsmål i gang hos mig som jeg fik skrevet en artikel omkring til min hjemmeside.

  Utro(lig) kærlighed: http://love-takes-two.dk/wp4/?p=177

 • Sara Skaarup

  17. november 2011 kl. 10:21

  Hej Ditte Okman.

  Kunne ikke være mere enig – Viktoria Milan er for kujoner. Og hvis man ikke er tilfreds i forhold, så sæt dog ind på at bedre det eller gå fra hinanden.

  At være utro bag sin partners ryg er dræberen . Ikke på grund af sexen, på grund af løgnen.

  Har du tænkt på, at der findes en vej, hvor man måske både kan få initimiteten og det faste forhold OG krydderiet – uden løgnen?

  • Ditte Okman

   17. november 2011 kl. 13:03

   Jeg har i hvert fald aldrig oplevet, at utroskab har gjort mig noget godt. Jeg har tværtimod fjernet mig endnu mere fra min partner. Det gør løgn jo ofte… Så nu har jeg besluttet aldrig at være utro. Jeg har gjort det til en meget pragmatisk beslutning. Og slet ikke så svær.

  • Jannie Nielsen Hansen

   27. november 2011 kl. 19:44

   Hej Sara

   Jeg tror på at der er en vej for at man kan få det hele i forholdet – det kræver at det ikke bliver en sovepude at være i et forhold, tror man at man ikke længere skal gøre en indsats for at holde sig tiltrækkende eller for at forføre og være interesseret og interessant så tager man grueligt fejl.

   Heldigvis findes der også disse forhold der beviser at det kan lade sig gøre – hurra for det, desværre er det ikke så meget dem som aviser mm. skriver om, men nærmere om utroskab i massevis, så man ender med at tro at det er så normalt at det så også er i orden – det rykker på fleres grænser, desværre.

   Men jeg tror på det lykkelige forhold, hvor der gøres en indsats.

Skriv din egen kommentar
Kvindetid artikler
Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Dette indhold er sponsoreret Det er en stor ære at kunne arrangere en smuk, værdig og ikke mindst kærlig afsked for et elsket familiemedlem, som skal begraves, bisættes eller have sin aske spredt. Hos Lavendla Bedemand på Amager er der mange års erfaring, som fortæller, at det for en enkelt person kan være en uoverskuelig opgave at […]

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

For at bevare den skønhed og glans, som guldsmykker har, er det vigtigt at vedligeholde dem. Så kan de nemlig kaste lys over ethvert outfit.

Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Lise Møller: Styrken i smerten

Lise Møller: Styrken i smerten

I dag har jeg grædt. Helt ukontrolleret. Som resultat af min grundlæggende angst og frygt for ikke at være god nok. Jeg græd af frygt for at miste. Miste hvad jeg har opnået, miste hvad jeg ikke engang har, miste mig selv, miste fodfæste, miste stolthed, anerkendelse, respekt. Miste kærligheden.

Kvindetid.dk

Birgitte Baadegaard: Om lus og andre tidsrøvere

Hvad har min lusekæmnings-beretning med kvinder og karriere at gøre? Det er et spørgsmål om kvindens prioritering.

Diamanter – kvindens bedste ven

Diamanter – kvindens bedste ven

Diamanter – kvindens bedste ven. Der er aldrig tid nok, når det gælder shopping, og vi nyder ofte at bruge flere timer på at lede efter det helt rigtige sæt tøj eller den perfekte lampe.