Dorte Rømer: Passion, Please!

Hver morgen når jeg rammer den lokale Shell tank møder jeg et stort smil og en kærlig drillen fra ekspedienten. ”Nååå, skal du nu have bananer igen?”. Vi vender lige dagens nyheder og jeg løber videre i dagens program. Når jeg afleverer mit barn, mødes jeg af en pædagog, som lige får sendt en besked hen over bamser, madpakker og tasker. Vi slår med armen og jeg ønsker hende en god dag med de (alt for) mange børn. Min mekaniker er grundig, min VVS’er bruger mælk i sin te og vores pakkepost er på fornavn med vores hund.

Hvad er fællesnævneren? De elsker deres job! Eller, viser at de elsker det.

I disse dage underviser jeg unge og voksne mennesker, der af forskellige årsager er ramlet ind i en ledighedsperiode. Og ovenstående har jeg virkelig fået formidlet; du skal finde din EGEN passion! Hvis du elsker at give omsorg, yde service eller sælge, så GØR det!

Jeg bliver træt i masken af rynken på næsen af ”hverdagsjob”, for helt ærligt; hvem af os kan få et liv til at hænge sammen, hvis ikke vi har nogen der gider undervise vores børn, lægge aftensmaden frem i supermarkedet og reparere vores biler?

Jeg er uddannet i butik og elsker at yde god service. Jeg elsker blot at være skuespiller endnu højere – og hver gang jeg får mulighed for at lufte den del af mit virke, så er jeg som en kalv på græs for første gang.

Da jeg blev uddannet skuespiller, gjorde skolen det klart at vi ville møde perioder med ledighed. De havde simpelthen et fag der hed; ”how to be a resting actor”.

Gid vi kunne gøre det i Danmark. Lære at perioder med ledighed ikke er lig med en falliterklæring. Det er en periode, hvor den enkelte skal holde fast i en daglig rutine, kigge sig om efter nye jobmuligheder – og holde gang i passionen.