Efterårslækkerier: Lav macarons a la Kira

 

Efterårslækkerier: Lav macarons a la Kira 

De små makroner eller marengskager er simple at lave, men kræver lidt tid. Til gengæld så smager de guddommeligt. Og det er en hyggelig ting at lave sammen med børnene. De vil elske det. Og så er det en dejlig og smuk værtindegave at have med.

De laves af sukker, æggehvider og mandelmel. De skal behandles med omhu for ellers går de i stykker eller krakelerer. Men faktisk sker det oftest, når du bliver for Ivrig med at få dem i ovnen for hurtigt.

Når marengsmassen er sprøjtet ud på bagepapiret så skal de helst stå i ca. ½ time eller indtil de føles faste uden at klistre. Når de er sådan så er de som de skal være.

Start med at lave chokolade ganachen og/ellerlemoncurden. Det er det mest tidskrævende og skal laves nogle timer før.

Til macarons skal du bruge
125 g mandelmel
225 g flormelis
120 g æggehvider
25 g sukker
(Skal de alle være chokolade udgave så brug 15-20 g Valrhona kakao)
Pastafarver – Fås i forskellige on-line kageforretninger.

Fremgangsmåde
Start med at koge vand og hæld det over mandlerne. Når de har ligget i det varme vand i små 5 minutter er de klar til at blive smuttet. Bred dem ud på et bagepapir og rist dem i ovnen ved ca. 175 grader. De skal have 10-15 minutter. Blend dem i en blender eller køkkenmaskine, så du får noget meget fint mandelmel. Bland mandelmelet med flormelis og rør godt indtil det er helt blandet sammen.

Pisk æggehviderne og sukkeret grundigt og vend mandelblandingen i, når hviderne er helt stive. Hvis dine Macarons skal have farve er det nu pastafarven skal tilsættes. Bland kakaoen i nu, hvis det skal være chokoladeudgaverne.

Fyld marengsmassen i en sprøjtepose med en rund tyl og lav små cirkler på bagepapiret i en størrelse svarende til en 5-krone eller lidt større. Husk at de skal sættes sammen 2 og 2, så derfor er det vigtigt at de bliver lige store. Tegn eventuel bagepapiret op med nogle cirkler og sprøjt indenfor disse.

Nu skal du være tålmodig
Nu er det du skal være tålmodig! Du skal nu lade dem stå i små 30 minutter inden du kommer dem i ovnen. De skal føles faste og ikke klistrede.  Jeg har prøvet mig lidt frem og har fundet frem til, at dette er nogenlunde tiden de skal bruge for at ”sætte” sig.

Sæt bagepladen i en forvarmet ovn på 125-140 grader alt efter, hvor ny din ovn er. Jo nyere des mere stabil er den. De skal have ca. 15 minutter i ovnen, men hold øje med dem, da de ikke må tage farve. Lad kagerne køle af på bagepladen. Dette er vigtigt, da de kan knække eller gå fra hinanden, hvis du tager dem af med det samme.

Når de er kølet helt ned fyldes de med ganache eller smørcreme. På næste side finder du et par eksempler på, hvilke det kunne være

 

Chokolade ganache

Chokolade er en af mine favoritter. Denne her er velegnet til mange forskellige kager og altså også denne her. Den skal dog laves dagen før, for at blive helt perfekt.

Du skal bruge:
1/2 l piskefløde
250 g mørk chokolade. Gerne med meget højt kakao indhold

Start med at hakke chokoladen og kom den i en skål. Kom fløden i en gryde og bringden i kog. Når den koger  hældes den straks over den hakkede chokolade. Rør forsigtigt rundt til chokoladen er smeltet. Rør til du har en ensartet massen. Stil på køl indtil det har smøragtig konsistens.

Massen er nu klar til at komme på macaronen. Put massen i en sprøjtepose med en lille rund tyl og sprøjt den på en macaron. Læg en macaronovenpå. Du har nu lavet en skøn dessert.

Lemoncurd
Saft og skal af 4-5 ubehandlede citroner (1,75 dl saft)
300 g sukker
175 g smør
4 æg
2 æggeblommer

Pisk æg og sukker sammen og kom det i en gryde. Tilsæt smør, citronsaft og citronskal. Varm nu forsigtigt op og husk at røre rundt i massen hele tiden, så det ikke brænder på eller klumper. Efter ca. 10 minutter begynder det at blive tykkere. Det er vigtigt at massen ikke koger. Måden du tjekker på om det er færdigt er ved at lægge det på bagsiden af en ske. Hvis det er færdigt kan det lægge her uden at glide af skeen. Det skal nogenlunde samme tykkelse som kagecremen til en lagkage. Hæld det gennem en sigte og kom det bagefter i et opbevaringsglas. Sæt det i køleskabet  2 – 3 timer. Holdbarheden er ca. en uge på køl.

Massen er nu klar til at komme på macaronen. Put massen i en sprøjtepose med en lille rund tyl og sprøjt den på en macaron. Læg en macaronovenpå. Du har nu lavet en skøn dessert.

Tip
Hvis du ikke har en rigtig sprøjtepose, så brug en frysepose og klip et lille hul i det ene hjørne. Det er lidt sværere at styre, men kan sagtens benyttes i stedet for.

Vil du gerne holdes ajour med hvad jeg laver af mad og søde sager, så følg med på Facebook på www.facebook.com/SundtogGodt

https://kvindetid.dk/oh-la-la-les-macarons-%E2%80%93-makronerne/ Her kan du læse Julies artikel om Les MacaronsKvindetidskort1

Kvindetid artikler
Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Dette indhold er sponsoreret Det er en stor ære at kunne arrangere en smuk, værdig og ikke mindst kærlig afsked for et elsket familiemedlem, som skal begraves, bisættes eller have sin aske spredt. Hos Lavendla Bedemand på Amager er der mange års erfaring, som fortæller, at det for en enkelt person kan være en uoverskuelig opgave at […]

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

For at bevare den skønhed og glans, som guldsmykker har, er det vigtigt at vedligeholde dem. Så kan de nemlig kaste lys over ethvert outfit.

Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Forfatter Lilja Scherfig om had i familien

Forfatter Lilja Scherfig om had i familien

Min far slog hånden af sin far, da jeg var lille. Vi er opdraget til at hade vores farfar. Det er noget underligt noget, dét med at blive opdraget til at hade en person. Skal børn virkelig overtage forældrenes had? Skal de overtage andre menneskers følelser? Og meninger?

Kvindetid med Synnøve Søe

Kvindetid med Synnøve Søe

Kvindetid med Synnøve Søe, der er bogaktuel med ”Når mågerne flyv baglæns”. Tankevækkende fortællinger om psykisk sygdom og skrøbelighed

Alle sider i din personlighed er vigtige

Alle sider i din personlighed er vigtige

Din personlighed kan sammenlignes med et klaver og alle dets tangenter – og du er pianisten.