Elsk mig som jeg er

 

Elsk mig som jeg er
www.LoveRoad.dk

Jeg har tænkt over en undersøgelse, der er lavet omkring at det mennesker ønsker sig allermest, er at blive elsket for den vi er.

Men for at blive elsket for den man er, så skal man jo også være sig selv, og ikke mindst stå ved sig selv. Og når det nu er det, vi ønsker allermest, hvorfor er der så behov for løgne og at være andre end den, vi er

Der er mange mennesker, der handler og udtaler sig på en sådan måde, at de tvinger sig selv til at skulle lyve, fordi de hverken kan eller vil stå ved dem selv og så er man kommet ind i en rigtig dum spiral.

For hvordan skal andre så vide, hvem man er og hvad man står for og hvad levner det af respekt for ens person, hvis man ikke engang selv synes, at det man siger og gør er værd at tage ansvar for og være ærlig omkring?
Det er jo noget misk mask.

Hvordan kan man så blive elsket for den man er?
Det kræver mod at stå ved sig selv og vælge ærligheden, for inderst inde er vi måske bange for ikke at være gode nok, som den vi er, og så vælger man i stedet at omgå sandheden og måske endda søge bekræftelse på anden vis, men det bliver aldrig for den vi er, men for den del af os som vi viser frem.

Og så står man der igen uforløst og har gjort det værre for sig selv, for vejen tilbage bliver pludselig længere og længere og mere og mere snørklet, for den ene løgn skal dække over den næste løgn og pludselig kan man ikke kende sig selv, den man er og gerne vil være.

Og lige så slemt – dem man elsker og som elsker én, bliver i tvivl om hvem man er og hvad man står for, bliver i tvivl om de ønsker at man skal være en del af deres liv.

Den du er, er derinde et eller andet sted
Det er svært at finde ud af, hvem man er, især hvis man ikke ser sig selv i øjnene med styrker og svagheder med en vilje til at handle på det, man ønsker anderledes.

De valg og fravalg man har taget i livet samt den måde man takler livets udfordringer på og det man kan mærke inderst inde, som gør én trist og glad, det er brikker til Jeg-puslespillet.

Man skal lære at acceptere og værdsætte sig selv som person, før kan man ikke blive tilfreds i kærligheden, med arbejdet, i livet. Der vil hele tiden være noget, der ikke er godt nok, så længe man ikke synes, at man selv er god nok.

Det at acceptere sig selv, det betyder jo ikke ”tag mig som jeg er”, nej – det betyder nærmere, jeg tager ansvar for mig selv og ved hvad jeg står for og jeg står inde for mig selv og handler mod det menneske jeg gerne vil være”

Man kan have nok så meget selvtillid og gennemslagskraft, men følger selvværdet ikke med, så er det kun på overfladen at man synes som om at man ”hviler i sig selv” og så kan man gå og vrisse og snerre nok så meget over alle andre, uden at det nytter det mindste, for ansvaret for ens lykke ligger hos én selv.

Træf et valg, for valget er dit helt alene
Når man bevidst vælger ærligheden, så giver det en bevidsthed om det man siger og gør, netop for at kunne stå inde for sig selv. Og det at kunne og ikke mindst ville stå inde for sig selv, det giver selvværd og et helt andet mod samt syn på livet og kærligheden.

Man skal lære at mærke efter inde i sig selv, kald det bare for mavefornemmelse, med hensyn til hvad der gør én glad og hvad der ikke gør og man bør videst muligt slippe det og dem, der dræner én for energi og omgive sig, ikke med rygklappere, men med mennesker samt oplevelser der giver energi.

Det betyder ikke, at man hu-hej skal kvitte familien, jobbet og vennerne fordi man ikke føler sig glad, så skal man finde ud af hvorfor man ikke er glad og er det så fordi at man omgiver sig med mennesker som trækker én ned, så bør man måske se sig om efter nogle andre.

Hvis kæresten ikke ønsker at danse salsa og du synes, at det er trist, så er det ikke det samme som at han/hun trækker dig ned, du finder bare nogle andre at danse salsa med.

Du tager selv ansvar for de ting, du gerne vil i dit liv, fordi kæresten ikke vil danse salsa, så betyder det jo ikke at du aldrig kommer til at danse, men det er så måske bare ikke med ham/hende.

Lige så snart du tager ansvar for dig selv, for den du er, for dit liv og din lykke og vælger ærligheden, så giver du også andre mulighed for at være lige som de er.

Det er ikke fair efter 1,8 børn, villa og Volvo at lade partneren finde ud af, at man ikke selv efterlever de værdier man gav udtryk for at have, og at man slet ikke er den man udgav sig for at være.

Hvor ville det være fantastisk, hvis alle ville vælge ærligheden og have synlige værdier, som selv efterleves – det vil give de bedste betingelser for en tryghed i kærligheden, som er basis for at blive elsket akkurat lige som man er.

En win-win ;)

Du kan læse mere om kærligheden med udgangspunkt i ærligheden på www.LoveRoad.dk

 

 

Skriv din egen kommentar
Kvindetid artikler
Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Dette indhold er sponsoreret Det er en stor ære at kunne arrangere en smuk, værdig og ikke mindst kærlig afsked for et elsket familiemedlem, som skal begraves, bisættes eller have sin aske spredt. Hos Lavendla Bedemand på Amager er der mange års erfaring, som fortæller, at det for en enkelt person kan være en uoverskuelig opgave at […]

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

For at bevare den skønhed og glans, som guldsmykker har, er det vigtigt at vedligeholde dem. Så kan de nemlig kaste lys over ethvert outfit.

Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Det Levende Parforhold – workshop ved Katrine Axholm

Det Levende Parforhold – workshop ved Katrine Axholm

Det Levende Parforhold – workshop ved Katrine Axholm

Er du – og hele din familie – klar til sommer?

Er du – og hele din familie – klar til sommer?

De fleste forældre ved, at en af de vigtigste ting at være opmærksom på er, at ens barn er klædt på efter vejret og temperaturerne. Det er vigtigt, at det ikke bliver for varmt, da børn dehydrerer hurtigere end voksne.

Birgitte Asmussen: Chancen i tabet

Birgitte Asmussen: Chancen i tabet

Tabet er et vigtigt element i menneskelig udvikling. Tabets funktion er at udfordre den måde, mennesker ser sig selv på, udfordre det, mennesket identificerer sig med