Er din computer oplader gået i stykker? Sådan gør du

 

computer-767781_1280Er din computer oplader gået i stykker? Sådan gør du

Selvom teknologien konstant er under udvikling og forbedres, så er det desværre ikke tilfældet med de dertilhørende opladere. Der skal efterhånden ikke meget til før en ledning knækker, og desværre er dette ikke altid lige til at se. Har uheldet været ude for dig, så læs med her og bliv klar over hvad du gør, når din computer oplader er gået i stykker.  Vi har i samarbejde med Studieudstyr.dk lavet en lille guide til hvordan du skal forholde dig.

Undersøg ledningen

Holder din oplader pludselig op med at virke, så skal du først om fremmest undersøge ledningen. Er der nogle tegn på slitage, bidemærker fra kæledyr, et knæk på ledningen eller lignende, så har du højst sandsynligt forklaringen på, hvorfor din oplader pludselige er holdt op med at virke. I sådanne tilfælde er der sjældent noget at gøre, udover at erhverve sig en ny oplader. Andre gange kan opladeren stadig fungere, hvis ledningen bliver i en speciel vinkel hvorfra strømmen kan overføres, dog er dette hverken en optimal eller permanent løsning på problemet.


Tjek indgangen for støv

Hvis ikke du finder tegn på, at der skulle være noget fysisk galt med ledningen såsom slitage, knæk mm. så kan du prøve at tjekke indgangen på din computer. Når opladeren ikke er i, så bliver din computer udsat for mange støvpartikler, og når man ikke “rengøre” sin computer så ofte, så kan det tit hobe sig op. Tjek derfor indgangen til opladeren på din computer, og se om der sidder støv eller andet skidt som kunne forhindre din oplader i at tilføre strøm til computeren. Du kan vælge at bruge en vatpind eller en mindre støvklud til at tage det værste skidt og støv med, og se om ikke dette hjælper på problemet vedrørende opladeren.


Forsøg at skift strømforsyning

Er både ledning og indgang til computeren som de skal være, så prøv at sluk for kontakten der forsyner din computer med strøm. Tag derefter opladeren ud af stikket og derefter ud af din computer. Sæt så derefter din oplader i stikket og i computeren igen, og tænd for kontakten. Hvis ikke det hjælper kan du forsøge at tilslutte et andet elektrisk apparat til kontakten, og se om det kunne være her problemet lå. Alternativ kan du forsøge dig med en anden strømforsyning, altså en anden kontakt i hjemmet og se om det gør en forskel.


Kontakt din forhandler

Skulle hverken ledning, indgang eller kontakt umiddelbart være problemet kan du som sidste forsøg, finde en veninde eller lignende med oplader magen til den din egen computer bruger, og se om det virker. Hvis intet af dette virker, kan du kontakte din forhandler og høre hvorvidt de har haft kunder med lignende problem. Oftest vil han kunne finde på en alternativ løsning for dig, men som udgangspunkt skal du nok en tur forbi med computeren, så han selv har mulighed for at se hvad der eventuelt kunne være årsagen til problemet. Hvis reparation eller en ny oplader kræves, så burde din forsikring i sådanne tilfælde gerne dække, hvis du altså har tegnet en forsikring på din computer og den stadig er gyldig.

Skriv din egen kommentar
Kvindetid artikler
Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Dette indhold er sponsoreret Det er en stor ære at kunne arrangere en smuk, værdig og ikke mindst kærlig afsked for et elsket familiemedlem, som skal begraves, bisættes eller have sin aske spredt. Hos Lavendla Bedemand på Amager er der mange års erfaring, som fortæller, at det for en enkelt person kan være en uoverskuelig opgave at […]

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

For at bevare den skønhed og glans, som guldsmykker har, er det vigtigt at vedligeholde dem. Så kan de nemlig kaste lys over ethvert outfit.

Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Har du styr på dine åreknuder?

Har du styr på dine åreknuder?

Annonce: Denne artikel er betalt og lavet i samarbejde med de nævnte hjemmesider i artiklen. Måske tænker du ikke, at det er relevant for dig lige nu, men det kan det meget vel gå hen at blive. Åreknuder er en ganske almindelig sygdom, som kan ramme både mænd og kvinder. Sygdommen ses dog hyppigere hos […]

Maise Traasdahl: Netflix og inaktivitet blev min redning

Maise Traasdahl: Netflix og inaktivitet blev min redning

Jeg dovnede mig rask. Sådan er det. Og med rask mener jeg ud af stress-helvedet, med en gennem-angst krop, tudeture, selvbebrejdelse, vrede og fysisk kollap. Jeg er ude på den anden side nu. Lidt på prøveløsladelse dog. For der skal passes på fremover – overskrider jeg grænserne rykker jeg ikke bare tre felter tilbage – jeg rykker direkte tilbage i stress-gitterly. Hvordan kom jeg igennem det? Hvad gjorde jeg for at komme mig forholdsvis hurtigt?

Michelle Hviid: Jeg får også ondt af mig selv

Michelle Hviid: Jeg får også ondt af mig selv

Alle mennesker har et valg. Hvis i de ikke tør træffe det valg så er det da dumt kontinuerligt at slå sig selv i hovedet med det