Få opskriften på Pulled Pork
Pulled Pork – Langtidsstegt nakkekam
Sidste weekend lavede jeg pulled pork. Jeg er vild med smagen og endnu mere vild med konceptet. Det er fantastisk gæstemad og kan serveres i alle mulige afskygninger. Jeg havde valgt at lave mashed potatoes og coleslaw som tilbehør, men det smager også himmelsk som kød i en burger. Du kan gøre alverdens ting med det. Sidst men ikke mindst, så er det nemt at lave. Det skal langtidssteges og passer stort set sig selv.
Nedenstående portion blev lavet og varede i 2 dage. Så er du advaret. Der spises væsentlig mere kød, når det er lavet på denne måde, fordi der er så meget smag og tekstur, at man bare ikke kan få nok.
Du skal bruge:
1 nakkekam på ca. 2 kg.
Marinade:
250 g muscovadosukker eller farin.
1/2 glas sennep
1 dl. Olivenolie
Stegen smøres ind i marinaden. Det kan gøres dagen før, men jeg gjorde det faktisk samme dag og smagen var skøn alligevel. Kom stegen i en forvarmet ovn ved 110 grader i mindst 9 timer. Hver halve time blev stegen væddet med sin egen marinade. Jeg tog en ske og brugte saften/marinaden i fadet til at komme på stegen. (Samme princip som når du laver andesteg).
Når der er gået 9 timer, så sluk for ovnen, men lad steget stå i ovnen i en lille halv time. Tag den ud og træk med to gafler i kødet. Kødet er så mørt, at det bare kommer af uden de store problemer. Server som du har lyst. Smager også skøn med en lækker salat til og intet andet.
Har du lyst til at få en e-bog gratis med lækre opskrifter, så kig på www.sundtoggodt.dk og tilmeld dig ude i højre side. Det er smagsprøver fra min kommende bog. Vil du gerne holdes ajour med hvad jeg laver af mad og søde sager, så følg med på Facebook på www.facebook.com/SundtogGodt