Frieda Linns glutenfri pandekager med blomme-mynte-ingefær kompot
Frieda Linns glutenfri pandekager med blomme-mynte-ingefær kompot
Pandekager til 2 personer.
1 dl boghvedemel
¼ dl hirse
1 spsk. sesamfrø
½ tsk salt
½ tsk vanilje
2 æg
3 dl flødevand (1,5 dl økopiskefløde og 1,5 dl vand) eller mandelmælk
2 spsk smør
Bland de tørre ingredienser sammen først. Tilsæt æg og rør rundt. Smelt smør på panden, og rør skiftevis smør og flødevand i dejen. Pisk dejen helt fri for klumper, og bag tynde pandekager på den varme pande.
- 3 blommer (udstenede)
- 2 tsk ingefærkoncentrat*
- ½ banan
- 1 lille håndfuld mynteblade, ca 10 blade
- ½ tsk vanilje
- 1 tsk husk fibre
Mix i minihakker eller blend sammen til ensartet masse. Husk fibrene binder kompotten sammen til en fastere konsistens.
*Ingefærkoncentrat: 100 g ingefær skrællet, blendet sammen med ca 1 dl kogt vand. Lad stå og trække natten over.