Gitte Jørgensen: Har du planer om at indføre nye vaner her i sommer?

 

Gitte Jørgensen: Har du planer om at indføre nye vaner her i sommer?

Hvis du er som de fleste, har du det. For mange af os har det sådan, at det ville være skønt at have mere energi og overskud – og måske ligefrem tabe et par kilo?

Med andre ord: Det er højsæson for at ønske at indføre nye vaner.

Så her er lidt inspiration.

Har du for eksempel tænkt over, at nye vaner er som at plante et frø?

Hvis et frø skal vokse sig til, er det nødvendigt, at det står i en god jord og har gode vækstbetingelser i det hele taget. Og når det er plantet, skal det vandes og gødes, indtil det på et tidspunkt har vokset sig så stort, at det gror af sig selv.

Men hvis frøet bliver plantet i det forkerte ”spot”, er der en stor fare, at det dør. 

– Du skal tænke over, hvor en ny vane vil passe ind i dit liv. Du skal placere den, hvor den vil fungere mest naturligt, siger den verdensberømte adfærdsforsker BJ Fogg fra Stanford University i Californien. 


Jeg har et ønske om at spise mere salat her i sommer. Ikke bare til aftensmaden, men også til frokost, aftensmad og mellemmåltider. 

Men hvis jeg er meget sulten, tager jeg det, der er ligefor i køleskabet, og som ikke kræver så meget forberedelse. Måske et stykke brød eller en skål græsk yoghurt. 
Så hvis jeg skal få spist mere salat, må jeg lave den på forhånd og have den stående klar i køleskabet. Og jeg må lave salaten, når jeg er frisk og har energi til at få det gjort.

Umiddelbart vil de fleste nok tænke, at salat skal laves før aftensmaden. Men jeg har opdaget, at det ikke fungerer. For når jeg forbereder aftensmad, er mit blodsukker nede. Det betyder, at jeg får faktisk lavet en salat, men den bliver ofte ikke så varieret, og nogle af de tidskrævende ting som at rive gulerødder gør jeg ikke altid.


Derfor.

13436009_10208445988199619_1546476663_n

Jeg får den bedste og mest varierede salat, når jeg laver den om eftermiddagen. Så har jeg arbejdet på hjemmekontoret og trænger til at bevæge mig og tage en pause. Det er ikke altid, at det kan lade sig gøre, men når det kan det, fungerer det godt. 

At lave salat midt på dagen kan man naturligvis kun gøre, når man er freelancer. Men ideen med at tænke over i hvilket strategisk spot en ny vane kan placeres, kan vi alle sammen bruge. 

Og nogle gange må der eksperimenteres for at finde det rette spot. BJ Fogg fortæller i et interview til ”Mindful in May”, at det har taget ham halvandet år at finde ud af, hvor han bedst kunne ”plante” en ny vane, der handler om at meditere 10 minutter om dagen. 

Læs mere om at opbygge nye vaner:

Ved at eksperimentere sig frem fandt han ud af, at en god spot at plante meditationsvanen i er om morgenen, efter at han har tømt spamfilteret på sin computer.

BJ Fogg råder os også til, at vi skal blive ved:

– Ha’ det sjovt og leg dig frem. Hvis den vane, du gerne vil indføre, ikke virker, så eksperimenter dig frem. Lad være med at give op. Keep going. 

 

Gitte Jørgensen

 

Om Gitte Jørgensen
Freelancejournalist, forfatter, foredragsholder, kursusleder og coach.
Forfatter til “Når sjælen kalder – skab det liv du længes efter”, “Pippi Power”, to Simple Living-bøger.
Uddannet coach hos The Coaches Training Institute.
Læs mere om og af Gitte HERKvindetidskort, kopi 2

Skriv din egen kommentar
Kvindetid artikler
Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Dette indhold er sponsoreret Det er en stor ære at kunne arrangere en smuk, værdig og ikke mindst kærlig afsked for et elsket familiemedlem, som skal begraves, bisættes eller have sin aske spredt. Hos Lavendla Bedemand på Amager er der mange års erfaring, som fortæller, at det for en enkelt person kan være en uoverskuelig opgave at […]

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

For at bevare den skønhed og glans, som guldsmykker har, er det vigtigt at vedligeholde dem. Så kan de nemlig kaste lys over ethvert outfit.

Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Jakob Olrik: Hvorfor er din familie bedre end min?

Jakob Olrik: Hvorfor er din familie bedre end min?

I dag er det oftes sådan, at hvis du har en familie, er den sammenbragt. Der er dine og mine børn, dine og mine bedsteforældre, dine og mine eks’er, dine og mine eks-svigerforældre, plus et par fastre og morbrødre med udskiftelige partnere. Man kan vel sige, at familien i dag er én stor multifamiliær cocktail.

Har du styr på dine åreknuder?

Har du styr på dine åreknuder?

Annonce: Denne artikel er betalt og lavet i samarbejde med de nævnte hjemmesider i artiklen. Måske tænker du ikke, at det er relevant for dig lige nu, men det kan det meget vel gå hen at blive. Åreknuder er en ganske almindelig sygdom, som kan ramme både mænd og kvinder. Sygdommen ses dog hyppigere hos […]

Sundhedsguide: Sådan får du en sund tarmflora

Sundhedsguide: Sådan får du en sund tarmflora

Ønsker du at få en sund tarmflora, kan du selv gøre en indsats for, at det ønske går i opfyldelse. Det kan i praksis betyde, at du skal ændre på nogle af dine nuværende vaner og samtidig føje nogle nye sunde vaner til din hverdag.