Hvad forventer manden i et forhold? – tanker fra mandens perspektiv

 

Hvad forventer manden i et forhold? – tanker fra mandens perspektiv

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????Kvindetid har fået bloggeren Christian Bo Nissen, som ejer og driver MetroMand.dk, til at skrive et indlæg om, hvad mænd forventer af et forhold. Lidt inspiration der forhåbentlig kan give stof til eftertanke.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????Vi er vist efterhånden alle klar over, at der er stor forskel på, hvad det ene køn mener, at det modsatte køn ønsker fra dem og så hvad det andet køn rent faktisk ønsker.

Disse forskelle i opfattelsen af forventninger, kan ofte lede til frustrationer, vrede og i værste tilfælde at forholdet slutter. Frustrationerne og vreden gælder naturligvis for begge parter, men de fleste gnidninger kunne snildt afværges såfremt man i forholdet er bedre til at afstemme forventninger, og i stedet for at være frustreret prøver at forstå den andens synspunkt.

Jeg har selv på første hånd oplevet ovenstående frustrationer i tidligere forhold. Nu er jeg heldigvis i et forhold, hvor vi er rigtig gode til at give hinanden plads, forstå hinandens synspunkter og generelt vide, hvad hinandens styrker og svagheder er. Men jeg har tidligere brugt mange timer på at tænker over, hvordan jeg selv kan blive en bedre person i et forhold. Hvordan forventningerne til mig er fra min partners side, hvordan jeg kan opfylde dem, men i lige så høj grad, hvad mine forventninger er til min drømmepartner.

Nedenstående er mit bidrag til debatten omkring, hvordan vi skaber et lykkeligt forhold – set fra mit mandlige perspektiv. Dette er mine betragtninger om, hvordan en mand typisk ser et forhold, hvad han forventer fra det modsatte køn og hvordan han tænker. Disse tanker skal naturligvis ikke opfattes som om, at ansvaret for et lykkeligt forhold udelukkende ligger på kvindens skuldre. Der ligger mindst lige så meget ansvar på mandens skuldre. Det skal heller ikke opfattes således, at alle kvinder agerer og tænker sådan som beskrevet – slet ikke. Se det som lidt inspiration, der forhåbentlig kan give stof til eftertanke.

Jeg har delt det op i en håndfuld punkter:

 

1. Manden forventer ærlig kommunikation

Som mænd ønsker vi, at kvinden skal svare ærligt på spørgsmål. Vi vil gerne have klar og transparent kommunikation. Der skal ikke skjules noget, og vi vil ikke skulle læse tingene i mellem linjerne. En kvinde skal helst kunne kommunikere hendes behov, og så vil vi glædeligt opfylde dem. Det skal selvfølgelig gøres på en ordentlig måde. Vi ønsker ikke, at blive kritiseret. Fortæl os på en sød og konstruktiv måde, hvad du gerne vil og ønsker.

En god mand vil have ligefrem kommunikation uden vrede og kritik. Hvis du først kan kommunikere, hvad du oprigtig tænker, føler og ønsker, så er vejen til et lykkeligt forhold allerede lagt. Dette gælder naturligvis begge parter i forholdet.

 

2. Manden vil ikke manipuleres

I forlængelse af ovenstående kan det tilknyttes, at en mand ikke vil manipuleres – overhovedet! Noget af det værste, der kan ske i et forhold er, at den ene part manipulerer med den anden. Min erfaring (ikke kun baseret på egne forhold) er, at kvinden til tider kan virke let manipulerende. Manden ønsker ikke, at skulle læse kvindens tanker eller prøve at fortolke signalerer. Som mand ønsker man heller ikke, at blive manipuleret til at tro, at vi skal tage skylden for alt, der går galt.

 

3. Mæ???????????????????????????????????????nd ønsker selvsikre kvinder

Lad os lige slå én ting fast først; mænd kan godt lide, at kvinden har brug for sin mand. Men de vil samtidig også gerne have, at kvinden har sin egen identitet. En kvinde må hellere end gerne være aktiv og selvstændig. Der er ikke mange mænd som ønsker, at de altid skal være sammen med sin partner, fordi denne ikke selv har en omgangskreds at ses med eller interesser at pleje. Der skal være plads til, at begge parter kan gøre ting væk fra hinanden. Hvis vi giver hinanden tid og plads til at være os selv, så er min erfaring også, at vi værdsætter hinandens selskab langt højere.

 

4. Mænd vil behandles ordenligt

Det giver jo sådan set sig selv – og det samme gælder naturligvis for kvinder. Med overskriften mener jeg, at nogle kvinder til tider behandler mænd i sådan en facon, at deres selvagtelse falder, og de får en følelse af at være utilstrækkelige. I stedet for at påpege de ting, som han måske ikke lige gør optimalt, så er en bedre fremgangsmåde at rose – eller bare anerkende – det, som han gør rigtigt. Hvis manden føler sig værdsat og elsket, jamen så kommer der meget mere retur den anden vej. Det motiverer så afgjort ikke en mand, hvis han konstant bliver mindet om, at vægten viser et par ekstra kilo for meget og, at det medlemsskab til det lokale fitness da godt nok ikke har været pengene værd. Dette gælder i øvrigt begge veje.

 

Young couple in love embrasing5. Mænd vil være sikker på sin partner

Det kan nogle gange virker som om, at kvinder tror, at mænd for det meste kun tænker på sex i deres forhold. Dette kunne så afgjort ikke være længere fra sandheden. Såfremt manden rent faktisk tænker således, så er det stensikkert, at det forhold aldrig vil blive til et langvarigt forhold – der kan du trygt pakke taske og vinke farvel.

Sandheden er dog, at mænd i lige så høj grad som kvinder ønsker et forhold, hvor han føler, at hans partner er tro og forpligtet til forholdet. Vi vil ligeledes gerne arbejde aktiv på et sundt og lykkeligt forhold. Et lykkeligt forhold handler om to ting: troskab og viljen til at arbejde på forholdet. Et langt og lykkeligt forhold kommer ikke bare af sig selv. Ligegyldigt hvor rosenrødt forholdet var i starten, så vil der altid være små bump undervejs, og det er her forholdets rigtige styrke bliver testet. Det er her begge parter skal vise viljen og styrken til at kunne snakke ud om problemerne og få arbejdet sig igennem.

 

Tak fordi at du læste med. Jeg håber, at du fandt ovenstående interessant, og at dit forhold ender smukt og lykkeligt.

 

Billede1Indlægget er skrevet af bloggeren Christian Bo Nissen som ejer og driver MetroMand.dk. På hans blog skriver Christian om herremode og livsstil i øjenhøjde. På MetroMand kan du bl.a. downloade hans bog om herremode helt gratis.

Kommentarer skrevet af andre
  • sygeplejersken

    6. september 2016 kl. 11:02

    Selv mener jeg at jeg opfylder alle de omtalte ønsker. Problemet er blot, at min ægtemand stadig er sur og vrissen. Egentlig tænker jeg ikke, at jeg er hans problem, jeg er blot skraldespanden. Vi har været gift i 22 år og det er sin sag at bryde det hele op. Derfor er jeg langsomt gledet fra ham. Min interesse for mit arbejde og uddannelse har overtaget hans plads i mine tanker og handlinger. Vores fælles liv er begrænset og jeg lader mit liv blomstre udenom ham. Mit spørgsmål er hvorfor bliver mænd i 50´ erne sådan? hvad sker der? Min mand har haft alle muligheder for at gøre hvad han ville med livet. Han har en super fed uddannelse og vi har rejst rundt med hans spændende arbejde som han selv valgte. Han fik alt han pegede på. Hvorfor er han alligevel endt som et bittert surt menneske?

Skriv din egen kommentar
Kvindetid artikler
Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Dette indhold er sponsoreret Det er en stor ære at kunne arrangere en smuk, værdig og ikke mindst kærlig afsked for et elsket familiemedlem, som skal begraves, bisættes eller have sin aske spredt. Hos Lavendla Bedemand på Amager er der mange års erfaring, som fortæller, at det for en enkelt person kan være en uoverskuelig opgave at […]

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

For at bevare den skønhed og glans, som guldsmykker har, er det vigtigt at vedligeholde dem. Så kan de nemlig kaste lys over ethvert outfit.

Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
World Orangutan Day

World Orangutan Day

Orangutangen er truet, og den 19. august markerer en lang række naturbevarende organisationer den første World Orangutan Day.

Hjerteforeningen: Ingen skænkede hjertet en tanke

Hjerteforeningen: Ingen skænkede hjertet en tanke

Det begyndte med en lungebetændelse, som hurtigt blev til flere, selvom jeg fik masser af antibiotika. Ingen skænkede hjertet en tanke, før jeg var så dårlig, at jeg knap kunne gå.

Sussanne Wexø: Hvornår føler du dig inspireret?

Sussanne Wexø: Hvornår føler du dig inspireret?

Sussanne Wexø: Kender du det? Pludselig er du inspireret, -og oplever, at du er i kontakt med selve livets storhed! ‘Livets guddommelige kilde af indsigt.