Janne Førgaard: Sådan blev jeg Ekstramor

 

Janne Førgaard: Sådan blev jeg Ekstramor

Af Janne Førgaard på www.ekstramor.dk

Fra jeg var ganske lille fantaserede jeg, sikkert som så mange andre piger, om at møde prinsen på den hvide hest. Fuldstændig som i eventyrerne.
Årene gik og han lod vente på sig. Længe, syntes jeg! Og det var lige ved, at jeg overså ham.

Hvorfor?
For det første, fordi han ikke havde nogen hvid hest, men en bordeaux (ja, du læste rigtigt bordeaux) s-t-a-t-i-o-n-c-a-r.
Og for det andet, fordi han havde T-O børn. Med T-O forskellige.
Og for det tredje, fordi han ikke var min (prinse)type.

Men her 10 år efter deler vi alligevel matrikelnummer, gæld, nullermænd, bunkevis af vasketøj og en taxi-rute af rang til diverse fritidsaktiviteter til vores perlerække af børn, nå ja og kærligheden til hinanden.
Og sådan gik det til, at jeg blev Ekstramor.

Ekstra-hvad-for-noget?
En ekstramor, er en der kæreste med nogens far. Men hvorfor lige ordet Ekstramor?Fordi jeg ser mig selv – og andre der er kæreste med nogens far – som en ekstra ressource børnene har til rådighed, når de er sammen med deres far. En slags ekstra mor. Jeg er jo ikke i stedet for børnenes mor/mødre og der heller ingen, der har sagt, at børnene synes, det er en bonus(mor).

Lever jeg så lykkeligt?
Nogle dage gør jeg. Andre dage fantaserer jeg om at stritte A-L-L-E børn OG mand ud af huset og har endda leget med tanken om at pakke tingene for dem for at fremskynde processen.

Men i stedet for har jeg skabt Ekstramor.dk, som er et koncept til Ekstramødre. Her er det muligt at booke 1:1 sessioner eller deltage i Ekstramor Lounge, som er en inspirationsaften med et relevant oplæg om livet i en sammensat familie, men måske vigtigere endnu, en mulighed for at dele tanker og erfaringer med andre i samme familiekonstellation. Og måske endda få et godt grin med på vejen.

Jeg ville selv have elsket at kunne have nogle at følges mentalt med ned af  den store Ekstramor vej. Der er tider hvor det er svært, hårdt og ser sort ud. Og så er det (for) nemt at bebrejde sig selv. Og det er altså ikke så smart.

Hvis der var nogen Ekstramødre der gennem årerne havde sagt til mig:
”Jeg bliver også nogen gange jaloux på min kærestes børn, hvilket får mig til at føle mig som verdens dårligste og mest smålige menneske.
Så ville jeg have brudt ud i stående ovationer over ikke at være alene på ’livets skyggeside’. I stedet for at lade mig overvælde af en tsunami af skyld, skam og selvbebrejdelse. Tænk sig, at gå i så små sko. Over for et barn!

Du kan læse mere om konceptet og Janne Førgaard på www.ekstramor.dkKvindetidskort1

Skriv din egen kommentar
Kvindetid artikler
Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Dette indhold er sponsoreret Det er en stor ære at kunne arrangere en smuk, værdig og ikke mindst kærlig afsked for et elsket familiemedlem, som skal begraves, bisættes eller have sin aske spredt. Hos Lavendla Bedemand på Amager er der mange års erfaring, som fortæller, at det for en enkelt person kan være en uoverskuelig opgave at […]

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

For at bevare den skønhed og glans, som guldsmykker har, er det vigtigt at vedligeholde dem. Så kan de nemlig kaste lys over ethvert outfit.

Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Tre ting til ønskesedlen

Tre ting til ønskesedlen

Tre ting til ønskesedlen. Tre ting til ønskesedlen. Det er ved at være sidste øjeblik for at få lavet nogle ønsker til den famøse seddel, som alle i familien jævnligt spørger efter. Trods de mange forespørgsler er det altså bare ikke helt let at finde lige de ting, der eventuelt mangler i hjemmet

Dorte Rømer aka Mini-Mor: Dynen over hovedet.

Dorte Rømer aka Mini-Mor: Dynen over hovedet.

Der er dage hvor jeg helst vil trække dynen over hovedet Dage hvor elendighed, menneskers uduelighed og magthaveres blinde øjne næsten lammer mig.

Elvira Fragola inviterer Kvindetids læsere til Mumleby

Elvira Fragola inviterer Kvindetids læsere til Mumleby

Elvira Fragola er en ung kvinde fra den Ama’rikanske side af København. Fra barnsben har hun tegnet og fundet på historier. Hun er barn af musikerforældre og blev første gang, for alvor kastet i den store kreative gryde, da familiens ven Rune T. Kidde, bad Elvira synge hans børnesange