Jannie Nielsen Hansen fra Loveroad: En uskyldig flirt

 

Jannie Nielsen Hansen fra Loveroad:  En uskyldig flirt

Utroskab starter som oftest med en ”uskyldig flirt” og når det nu er flirten, eller rettere de mennesker i forhold der starter det, er den virkelig så uskyldig, som man måske prøver at overbevise sig selv om?

At flirte er et dejligt krydderi og heldigvis findes der mange skønne, søde, sjove og lækre mennesker og at der falder et smil af og en hurtig sjov bemærkning, gør kun livet sjovere.

Naturligvis kan man blive smigret, når der er nogen der viser en interesse og man kan føle sig interessant og tiltrækkende, det giver energi og løfter hverdagen lidt.

Men fra blot at smile tilbage og sole sig lidt i det at føle sig interessant, til også at handle på det, når man allerede er i et forhold, der er bare en klar forskel, og hvis man flirter med den samme person og måske igennem længere tid, så giver det nogle helt andre signaler end uskyldig flirt.

En mand fortalte mig engang, at han var meget bevidst om hvad han sagde, gjorde og hvilke situationer han satte sig selv i, fordi han dybest set ikke ville risikere at miste sin kone, derfor kunne han ikke finde på at ville såre eller svigte hendes tillid på nogen måde.

Han havde taget et valg, han var bevidst om sig selv og handlede ud fra de værdier, som han åbent gav udtryk for at have, og det gjorde at jeg i den grad respekterede ham.

Jeg har selv prøvet at blive kontaktet af fremmede der ønskede en ”uskyldig flirt” på nettet, enkelte har jeg spurgt om hvad de egentlig ville med dette, de vidste at jeg var gift og jeg lagde ikke skjul på mine værdier, jeg vidste at de var gift – og nogle ville endda alligevel mødes med mig.

Jeg fik den opfattelse, at de havde overbevist sig selv om, at det var ganske uskyldigt, og for mig at se, så søgte de at bruge mig til at få bekræftelse fra og få styrket deres selvværd eller selvtillid og det synes jeg var ganske trist på rigtig mange plan.

Jeg kan godt ind imellem tage mig selv i at ”ville redde verden” eller bare ”gøre en forskel”, så jeg forsøgte at få enkelte af dem til at forstå, hvad de egentlig havde gang i og var ved at risikere, men også at søge at få dem til at forstå, hvad de med deres adfærd valgte til deres personlighed, jeg fik vist ikke hul igennem, men håber at jeg alligevel har givet dem stof til eftertanke.

Forleden læste jeg et ældre indlæg på nettet, som desværre stadig er meget relevant, det er terapeut Christel Sonne-Rasmussen som skrev om det her emne, med udgangspunkt i den der har adfærden med den ”uskyldige flirt”, og du får lige her et par af hendes ganske kloge udtalelser som jeg er absolut enig i.

”Overvej om det er konsekvenserne værd inden du evt. bruger mail og sms til en ”uskyldig flirt” – for selv det der forties gør skade”

”Det at du får dårlig samvittighed eller forsøger at skjule noget for din partner er et skarpt signal til dig selv om at du ikke lever i overensstemmelse med dig selv”

”Hvis du skriver intimt som fortroligt med andre end din partner, så træder du ud af dit forhold med en del af din bevidsthed og er dermed ikke længere tro”

”Det er dit valg – Så kom ikke og sig at det er svært at stoppe med det der giver dig dårlig samvittighed eller som du forsøger at skjule for din partner – For ligesom der aldrig kommer en god dag at blive skilt på, så kommer der heller ikke en dag, hvor det er lettere at stoppe op end lige nu”

Jeg er da godt klar over, at man kan føle sig fristet og man får det jo nærmest smidt i hovedet hver dag, med diverse datingsider hvor man bliver opfordret til utroskab hvis man keder sig, og det så på den måde giver udtryk for, at det er helt ok ikke tage ansvar for sig selv.

Lige meget hvor du færdes på nettet så dukker der billeder op af søde lækre kvinder, som opfordrer til, at man ringer eller skriver til dem, og luller én ind i en fantasiverden, hvor der ikke er konsekvenser for noget som helst.

Men når man bliver intim og fortrolig med en anden end sin partner, så er det ikke længere en uskyldig flirt, og hvis det man foretager sig er noget, som man har dårlig samvittighed over, eller hvis det er noget som man skjuler for sin partner, hvordan kan man så bilde sig selv ind, at det er ganske uskyldigt?

Så hvorfor dog ikke i stedet vælge ærligheden og netop handle så man ikke blot kan, men også vil stå ved sig selv. Hvilken lettelse må det ikke være, i stedet at være tro mod sig selv og slippe for den dårlige samvittighed, at skulle skjule, lyve og bedrage, det er da en frihed der vil noget.

Og tænk hvad det vil gøre for det forhold som man er i, netop fordi den anden adfærd får din partner til at trække sig fra dig, både lyst- og kærlighedsmæssigt og bestemt ikke gør noget godt for forholdet – og vil du ikke gøre dette, for det forhold du er i, så skulle du måske gøre dig selv og din partner den store tjeneste at gøre det forbi, inden du gør din partner og din familie endnu mere ondt.

Man har altid et valg og når man ikke tager valget, så har man alligevel på denne måde også valgt.

Bare en tanke…

Du kan læse Christel Sonne-Rasmussens indlæg her: ”Mobiltelefoner kan afsløre utroskab” og vil du læse mere om dette, så har jeg skrevet indlægget ”Kender du en sniger” samt ”Flirt kan også være utroskab”.

Jannie Nielsen Hansen / LoveRoad.dk
www.LoveRoad.dk

www.JannieNielsenHansen.dk
www.Citatfreak.dk

 

Skriv din egen kommentar
Kvindetid artikler
Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Dette indhold er sponsoreret Det er en stor ære at kunne arrangere en smuk, værdig og ikke mindst kærlig afsked for et elsket familiemedlem, som skal begraves, bisættes eller have sin aske spredt. Hos Lavendla Bedemand på Amager er der mange års erfaring, som fortæller, at det for en enkelt person kan være en uoverskuelig opgave at […]

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

For at bevare den skønhed og glans, som guldsmykker har, er det vigtigt at vedligeholde dem. Så kan de nemlig kaste lys over ethvert outfit.

Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
World Orangutan Day

World Orangutan Day

Orangutangen er truet, og den 19. august markerer en lang række naturbevarende organisationer den første World Orangutan Day.

Hjerteforeningen: Ingen skænkede hjertet en tanke

Hjerteforeningen: Ingen skænkede hjertet en tanke

Det begyndte med en lungebetændelse, som hurtigt blev til flere, selvom jeg fik masser af antibiotika. Ingen skænkede hjertet en tanke, før jeg var så dårlig, at jeg knap kunne gå.

Sussanne Wexø: Hvornår føler du dig inspireret?

Sussanne Wexø: Hvornår føler du dig inspireret?

Sussanne Wexø: Kender du det? Pludselig er du inspireret, -og oplever, at du er i kontakt med selve livets storhed! ‘Livets guddommelige kilde af indsigt.