Anne Mette på Sportskagekursus på Conditori La Glace
Anne Mette på Sportskagekursus på Conditori La Glace
Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er stor fan af konditoriet La Glace i Scoubogade i København. Min Farmor besøgte ofte konditoriet, som hun udtalte La Glaaaaaaaaaace, og jeg har arvet hendes fascination af stedet. Mindst en gang i kvartalet sættes et stykke Sportskage til livs, der nydes med varm chokolade.
www.laglace.dk/sortiment/lagkager/sportskage
Derfor er jeg selvfølgelig medlem af Conditori La Glaces facebookgruppe www.facebook.com/LaGlace.dk
I denne gruppe havde de en konkurrence om en plads på et Sportslagkagekursus, og jeg havde tilmeldt mig konkurrencen, som jeg vandt!
Efter en hurtig tur på La Glaces hjemmeside kunne jeg se, at det jeg skulle ind til var
“Kom til sportskagekursus hos Conditori La Glace med Chefkonditor Lars Juul. På kurset lærer De at fremstille den legendariske Sportskage, de enestående Franske Makroner med chokolade samt chokoladeplader. Desuden udleveres diplom og guldforklæde. Kurset varer ca. 4 timer og henvender sig til alle, der har kagekøkkenet kært. Pris 950 kroner”
Får man kage med hjem?
Jeg mødte glad og forventningsfuld op i konditoriet kl. 17 og hilste på de andre kursister. Vi blev budt velkommen af en af de søde kagekoner og fik serveret skønt hjemmebagt franskbrød med ost, pølse og paté. Dertil kaffe eller den famøse varme chokolade – og så var festen ligesom skudt i gang.
Men vi sad og hyggede, gik det op for mig, at man på kurset får en Sportslagkage til 10 personer med hjem, foruden 3 plader chokolade og is!
Tror nok det væg-til-væg-smil jeg havde haft siden jeg vandt konkurrencen samme morgen blev endnu større.
Jeg havde været fuldt tilfreds med arrangementet, guldforklæde og diplom. Måtte nu sende sms til gode venner, om jeg kunne få et lift hjem fra La Glace efter kurset og som tak kvittere med hjemmelavet Sportskage.
De hellige kagehaller
Chefkonditor Lars Juul og hans kollega konditorsvend Cecilie bød os velkommen, og vi fik nu udleveret guldforklæder og navneskilte. Herefter fik vi adgang til de hellige og herlige kagehaller i den fine, gamle bygning, hvor La Glace har til huse. Lars tog os gennem de forskellige ingredienser i kagen, og vi lavede makronbunde, krokant, vandbakkelser foruden is og krokantchokolade. Det var meget informativt, og opskrifterne blev demonstreret, inden vi selv kastede os ud i kagekunsten for selv at kreere en Sportskage.
I over tre timer var vi i fuld gang, og tiden fløj afsted. Der blev grinet og hygget, mens vi lærte om Sportskagen og dens historie. Lars og Cecilie var de perfekte værter, og man følte sig så velkommen. Der er i sig selv fascinerende i at være i den gamle bygning og få lov til at være konditor for en aften.
Til sidst fik vi et fint diplom i en mappe, hvor opskriften på Sportskagen og et lille skriv om samme
Valuta for sine penge
Så Kl 20.45 forlod jeg selv og de andre glade deltagere La Glace med fine poser bugende af lækkerier. Arrangementet var på alle måder gennemført og lækkert. Jeg blev hentet af gode venner, der var klar til spontan aftenkaffe og Sportskage.
Nu ved jeg godt, at jeg vandt og ikke behøvede at have pungen fremme, men jeg ville med glæde have betalt for kurset og planlægger faktisk at overraske min veninde med et gavekort. Det er virkelig anbefalelsesværdigt. En ti personers kage koster 520 kr, så man får virkelig valuta for sine penge, især hvis man arrangerer aftenkaffe bagefter eller dagen efter. Nedenfor er link til La Glace og de næste Sportskagekurser, som jeg reklamerer skamløst for.
I skrivende stund ligger jeg på sofaen glad og mæt og med en halv kage i køleskabet
Anne Mette – nu med Sportskagediplom
PS Billedet er fra min fødselsdag i april – hvor jeg (surprise) spiser Sportskage og drikker chokolade
Bonus info
Sportskagen er konditoriets specialitet. Fremstillet første gang til teaterstykket ”Sportsmænd”, der havde premiere den 18. november 1891 på Folketeatret i Nørregade.Sportskagen består af knust nougat, flødeskum, makronbund og karamelliserede vandbakkelser.
Kilde: La Glace www.laglace.dk