Jordens nemmeste og lækreste jordbærkage a la Kira
Jordens nemmeste og lækreste jordbærkage a la Kira
Du kan glæde dig til en kage i verdensklassen. Den er let og luftig og smager vidunderligt. Og det bedste af det hele er at du kan lave den på 20 minutter.
Til 6 personer skal du bruge:
4 ½ æggehvider (Det er 3 bægre pasteuriserede æggehvider)
100 g mandler
2 spsk. agave nektar eller agavesirup.
Vaniljekorn (IKKE sukker)
¼ l piskefløde
5-600 g jordbær
Evt. 25 g 85% chokolade
Start med at tænde ovnen på 200 grader. Kom bagepapir på to bageplader.
Pisk æggehviderne helt stive. Blend mandlerne helt fint og kom det i de stive æggehvider. Kom 2 spsk. agave nektar (Agave nektar er raw-udgaven af agave sirup) i og vend mandelmel og nektaren i. Det skal nærmest vendes i, så du bevarer luften i æggehviderne. Lav nu to cirkler på hver sin bageplade og smør æggeblandingen ud på bagepladerne i en cirkel.
Kom bundene i ovnen og lad dem bage i små 10 minutter. Hold godt øje med dem, så de ikke brænder på. Imens de bages pisker du flødeskummen til den er cremet men ikke for stiv. Tilsæt vaniljekorn for at fremhæve den søde smag i fløden. Tag kagerne ud af ovnen og lad dem køle af mens de stadig er på papiret. Rens jordbærrene og skær dem i skiver. Anret på en smuk tallerken. Tag den ene bund og læg den på tallerkenen. Pas på når du løsner den med en palet. Den er meget skrøbelig. Det betyder ikke noget hvis den går i stykker for den dækkes med flødeskum. Smør et lag flødeskum ovenpå bunden og kom jordbær ovenpå. Kom en lille smule flødeskum på og kom den anden bund ovenpå. Kom igen flødeskum på og slut af med jordbær igen.
Hvis du vil have chokoladestykker på så bræk chokoladen i mindre stykker og hak den groft. Drys over kagen.
Du kan glæde dig til en kage i verdensklassen. Den er let og luftig og smager vidunderligt. Og det bedste af det hele er at du kan lave den på 20 minutter.
Bonus: Denne dessert påvirker ikke dit blodsukker, som den ville have gjort, hvis det havde været sukker og mel der var i den. Når du vælger mælkeprodukter, så vælg altid det fedeste du overhovedet kan få. Agavesirup er ikke et frikort som bare kan indtages, men det er et bedre alternativ og så får du ikke de der gravings som de fleste ellers oplever når det spiser “almindelige” kager.
Velbekomme
Vil du gerne holdes ajour med hvad jeg laver af mad og søde sager, så følg med på Facebook på www.facebook.com/SundtogGodt