Julie: Kaffe og kage med Gabrielle Jones fransk dessertmester
Julie: Kaffe og kage med Gabrielle Jones fransk dessertmester
www.agentluxe.com
I dag mødte jeg en af mine venner, Gabrielle Jones til en kop kaffe i en af Paris´ små kaffe shops. Gabrielle blev stemt fransk mester i dessert i 2006. Hun fortalte mig om sin vej til succes, og afslørede en speciel opskrift.
Gabrielle var allerede godt installeret, da jeg ankom! Hun havde bedt mig om at møde hende på “Telescope” café (5, rue Villedo), da filter-kaffen skulle være god her. Det er ikke let at finde en god filter-kaffe i Paris. Normalt når du siger kaffe, får du espresso!
Gabriells vej til succes
I 2006 vandt Gabrielle det franske mesterskab i Dessert (i Venissieux 22-23 marts), men før det, studerede hun på: Lycée hotel du Touquet.
Hvordan kom du til at deltage i konkurrencen?
Jeg sendte alle mine dokumenter ind, og blev ud fra dem udvalgt til kvalifikationen … efter at have vist hvad jeg kunne, endte jeg blandt de sidste otte kandidater i finalen.
Hvad tror du fik dig til at vinde konkurrencen?
Jeg arbejdede intenst i 5 måneder i weekender,helligdage, nat og dag … og da jeg kvalificerede til sidste runde, lavede jeg en farverig og elegant dessert, bestående af hindbær, pistacie, hvid chokolade og stjerneanis.
Jeg tror at det der fik mig til at vinde var: udholdenhed, passion og hårdt arbejde.
Året efter fik Gabrielle arbejde på Ritz Hotel i Paris. Hvordan fik du et job der?
Under en konkurrence mødte jeg Michel Roth der var chefkok på Ritz. Han inviterede mig til at slutte mig til sit hold, og efter det, gik det hele meget hurtigt.
Hvordan var det at arbejde der?
Året på Ritz var meget intenst. Jeg tilberedte primært desserter for l’Espadon restauranten. The Ritz var en stor mulighed for mig, jeg fik lov til at lære af dessertchefen Eddie Benganhem. Han er ret fantastisk. Jeg lærte en masse.
I dag arbejder Gabrielle som freelance konditor. Hun giver råd til restauranter og andre fagfolk, der ønsker at forbedre deres dessert menu, teknikker, eller har brug for hjælp til specifikke opskrifter.
Hvad er dit foretrukne sted i Paris?
The Sugar Plum Cake Shop: Et amerikansk bryllupskage bageri af M Cardinal Lemoine. De laver den bedste gulerodskage i Paris.
Se hendes side: Http://mysweetaddictions.com
Opskrift fra Gabrielle
LEMON TÆRTE Limoncello, Grøn Lemon marengs.
Du skal først lave en rulle kagedej
LEMON CREAM
– 150 ml citronsaft (ca. 4 citroner)
– 150 g smør
– 4 æg
– 4 æggeblommer (gem hviden til marengs)
– 150 g af strøsukker
– 40 ml limoncello
Grøn Lemon marengs
– 3 æg
– 120g strøsukker
– En lime
Smør en tærteform, og tilsæt dejen, prik bunden med en gaffel og bag den ved 180 ° i 20 minutter.
Vask citronen og tag citronskallen af med en skrællekniv. Pres dem til du har ca. 150 gram saft.
I en grydeblander du; citronskal, æg, æggeblommer og sukker. Du koger over meget svag varme, mens du rører hele tiden, indtil cremen tykner (ca. 4 minutter) Når cremen er stiv, kan du fjerne citronskallerne, og derefter tilføje smør og limoncello. Bland det i ca. 1 minut.
Put cremen direkte ned i den bagte tærte-skal.
Tærten opbevares i køleskab i 2 timer.
Inden servering tilbereder du marengs:
Vask limefrugterne og tag al skræl af (som du vil bruge), men vær omhyggelig med at fjerne den hvide hinde også, for den er bitter.
Pisk æggehviderne på medium hastighed, indtil de bliver stive, og når de er stive, tilsæt sukker og citronskal. Pynt kagen med marengs og karamelliser med en blæselampe.
Ønsker du at gøre den mere syrlig kan du dekorere kagen med mere citronskal.