Kira Gall Henriksen: Chicken Tikka
Kira Gall Henriksen: Chicken Tikka
Til 2 personer skal du bruge:
250 g kyllingefilet fra bryst eller inderfilet
50 g smør – Rigtig smør ikke kærgården eller lignende. Det er ikke smør
4 spsk. olivenolie
1 stort løg, finthakket
1 chili, grøn eller rød
1 glas curry paste
100 g sukkerærter
1 rød peberfrugt
5 dl kokosmælk
Ingefær, ca. 1. cm.
citrongræs
Salt og peber
Ris
Jeg elsker indisk mad. Det er let at lave og er fyldt med smag. Og så det fyldt med en masse sunde ingredienser. Chicken Tikka kan laves på mange forskellige måder. Denne her er den lettere udgave.
Start med at skære kyllingen i strimler og kom den i en skål. Tilsæt curry paste. Lad kødet stå i mindst 30 minutter så det bliver marineret godt.
Sæt risene over nu.
Imens kødet marinerer så forbered grøntsagerne. Hak løget, skær peberfrugten i strimler, skyl og rens sukkerærterne mm. Hvis du kan lide stærk mad, så lad kernerne være i chilien, men vær forsigtig. Det kan blive rigtig stærkt.
Kom olie i en pande eller WOK og svits løgene kort. Tilsæt kyllingen. Når kyllingen er taget lidt farve skal du tilsætte smørret. Kom resten af grøntsagerne i og svits lidt videre. Tilsæt kokosmælken og lad retten simre i 15 minutter.
Anret i serveringsskåle og nyd smagen af Indien.
Har du lyst til at få en e-bog gratis med lækre opskrifter, så kig på www.sundtoggodt.dk og tilmeld dig ude i højre side. Det er smagsprøver fra min kommende bog. Vil du gerne holdes ajour med hvad jeg laver af mad og søde sager, så følg med på Facebook på www.facebook.com/SundtogGodt