Kira Gall Henriksen: Dejlig varm salat til din fredagskylling
Kira Gall Henriksen: Dejlig varm salat til din fredagskylling
Vi elsker en dejlig salat. Det smager godt og det giver os en følelse af sundhed. Men sjældent så laver vi en varm salat. Og når jeg siger varm salat så mener jeg ikke bagte grøntsager, men rent faktisk salat, der er varmet. Her er et forslag til en ny og yderst velsmagende salat der er velegnet til al slags kød, men måske netop kylling går den ekstra godt i spænd med.
Du skal til 4 personer bruge
4 hjertesalat
2 citroner
frisk timian
2 tsk sherry- eller hvidvinseddike
2 tsk soya
reven skal af de to citroner
2,5 dl piskefløde
olivenolie til stegning
peber og evt. salt, men pga citron er salt nok ikke nødvendigt.
Start med at skære bunden af hjertesalaten og skyl den. Skær den om i 3 dele modsat længden på bladene, så stykkerne bliver ca. lige store. Kom en smule olivenolie i en gryde og kom salaten i. Tilsæt eddiken med det samme og svits. Tilsæt ligeledes soya, timinanen og den revne skal. Når det har simret lidt, så pres først saften fra den ene citron og tilsæt herefter fløden. Rør godt og smag til og der skal mere citron i. Det er lidt en smagssag.
Det tager under 5 minutter at lave denne her salat og den smager himmelsk.
TIP: Tilsæt eventuelt bacontern, men smager fantastisk uden.
Prøv engang at test den og når du har prøvet den, så lover jeg dig, at du vil servere den for gæsterne.
Har du lyst til at få en e-bog gratis med lækre opskrifter, så kig på www.Sundtoggodt.dk og tilmeld dig ude i højre side. Det er smagsprøver fra min kommende bog.
Vil du gerne holdes ajour med hvad jeg laver af mad og søde sager, så følg med på Facebook på www.facebook.com/SundtogGodt