Kira Gall Henriksen: Fiskefrikadeller med hjemmerørt remoulade
Kira Gall Henriksen: Fiskefrikadeller med hjemmerørt remoulade
Jeg ved ikke noget bedre end frisklavede fiskefrikadeller med hjemmerørt remoulade. Det smager bare skønt og af forår. Du kan variere fisken og blande halvt hvid fisk og halvt laks. Det giver lidt fastere frikadeller. Du kan også variere krydderierne som du lyster. Jeg vælger ikke at bruge mel, men du kan tilføje mel, hvis du synes, de bliver for klæg uden. Det er nok en smagssag. Så skal du bare komme lidt i ad gangen indtil de samler sig.
Fiskefrikadeller
1 kg hvid fisk, eksempelvis torsk
Revet skal af 1-2 citroner
1 tsk. Knuste fennikelfrø
1 finthakket chili
1,5 dl mandler
1 æg
Salt og peber
1 bundt persille
1 håndfuld timian
Smør og olivenolie til stegning
Kom alle ingredienser i en køkkenmaskine, undtagen krydderurter, og kør til du har en lind masse. Hak krydderurterne fint og tilsæt dem til sidst. Form små kugler og steg på panden i en blanding af smør og olivenolie.
Hjemmerørt remoulade
½ glas Piccalilly – Findelt til remoulade
3-400 g skyr
Salt og peber
Kom skyr i en skål og tilsæt det halve glas piccalilly. Bland til du har den udgave du ønsker dig. Jeg foretrækker den fint delt, men den fås også i en grovere udgave. Hvis du har tid kan du også vælge at lave remouladen fra bunden, men det tager lidt tid. Denne udgave er hjemmelavet nok til mig, på en varm sommerdag.
Server det hele på mit hjemmebagte stenalderbrød http://www.sundtoggodt.dk/paleobr%c3%b8d-et-rugbr%c3%b8d-lavet-udfra-stenalder-principperne/ og med friske tomater, purløg og citronskiver. Vil du gerne holdes ajour med hvad jeg laver af mad og søde sager, så følg med på Facebook på www.facebook.com/SundtogGodt