Kira Gall Henriksens opskrift på Citron cheesecake
Kira Gall Henriksens opskrift på Citron cheesecake
Den er dejlig cremet og let syrlig, præcis som en cheesecake skal være. Super lækker kage som dine gæster vil elske, hvis du altså kan lade den være til de ankommer.
Du skal bruge:
250g Digestive kiks ( brug gerne de grove)
125g smeltet og afkølet smør
500g cream cheese ( Philadelphiaer rigtig velegnet)
100 g sukker
3 æg
500 g creme fraiche
Fintrevet citronskal af en citron
Saften fra en citron
1 letpisket æg
Lidt smør til at smøre formen
1 23 cm springform
Forvarm ovnen til 160 grader luftvarme. Smør formen. Kom kiksene i en blender eller køkken maskine og kør indtil du har knust dem. Tilsæt det smeltede smør og kør videre til du har en samlet masse. Pres massen i formen og lad den hvile.
Brug elspisker til at samle cream cheese og 2/3 dele af sukkeret. Når det er en lind masse så tilsæt de 3 æg, halvdelen af creme fraichen, citronsaften og citronskallen. Pisk det godt sammen. Hæld det i formen ovenpå brødkrummen og bag i ovnen i ca. en time.
Bland den sidste halvdel creme fraiche, det sidste sukker og sidste æg. Hæld ovenpå kagen og bag i oven i 15-20 min. Eller indtil massen har sat sig.
Stil kagen køligt inden servering.
Nyd den
Du kan også kigge med her: http://instagram.com/kiragallhenriksen