Kira: Hjemmelavede chokoladerugbrød a la Emmerys
Kira: Hjemmelavede chokoladerugbrød a la Emmerys
Jeg er vild med Emmerys. Hele deres filosofi og hele deres produktlinje er vidunderlig. Men selvom deres produkter er økologiske, så tåler jeg ikke deres brød i for store mængder. Og det er jo rigtigt ærgerligt, når deres chokoladebrød er en af mine favoritter. Men dels er det dyrt og dels er der stadig mel i, som mine tarme ikke er vilde med. Derfor har jeg lavet en stenalder udgave af chokoladerugbrødet. Og nøj hvor smager det godt. Du får opskriften her.
Til et brød skal du bruge:
200 g mandler
100 g Groftrevet squash
100 g sesamfrø
100 g solsikkefrø
150 g græskarkerner
150 g hørfrø
1 dl olivenolie
6 æg
1-2 tsk. Salt
100 g 70% hakket chokolade.
Blend mandlerne med skal på til du har en fin mel. Kom alle de tørre ingredienser i en skål og bland dem sammen. Tilsæt æggene og rør videre. Kom den revne squash i og den hakkede chokolade og slut af med olien.
Når det hele er rørt godt sammen tager du en firkantet silikoneform eller bare form og tager et stort stykke bagepapir og gør det vånd under vandhanen. Herefter deler ud formen om igen med vådt bagepapir, hvor du nærmest laver små ”bølger” eller inddelinger, så du får en række små brød der er lange. Se billedet.
Når ovnen er på 175 grader og bager du brødet i ca. 40 minutter. Men hold øje med det. Ovne kan variere meget. Nogle gange skal det have lidt kortere og andre gange lidt længere.
Når brødet er færdig, lægges det ud på en bagerist og køler lidt af. Skær det i mindre brød og gem dem i en kagedåse eller lignende. Men de holder ikke længe.
Smager fortrinligt med rigtig smør på. Og ost er altså også lækkert på.
Velbekomme
Har du lyst til at få en e-bog gratis med lækre opskrifter, så kig på www.sundtoggodt.dk og tilmeld dig ude i højre side. Det er smagsprøver fra min kommende bog. Vil du gerne holdes ajour med hvad jeg laver af mad og søde sager, så følg med på Facebook på www.facebook.com/SundtogGodt