Kira: klassisk chokolademousse
Du skal bruge
115 g mørk chokolade
25 g blødt usaltet smør
5 æggehvider
3 æggeblommer
50 g sukker
Pynt: Mynte Citronskal LakridspulverStart med at fylde en kasserolle halvt med vand og sæt en skål oveni, der lukker til, så vand og damp ikke kommer i skålen. (Ellers skiller chokoladen nemlig).
Tænd for svag varme og læg chokoladen, som du har grofthakket og smørret i, så det kan smelte langsomt. MEGET langsomt.
Imens det smelter, pisker du æggehviderne stive. Sammen med sukkeret, steviaen eller sukrinen, alt efter hvad du vælger. Tag chokoladen og smørret væk fra gryden og lad det køle lidt ned.
Del æggehvider op til to portioner og vend æggeblommerne forsigtigt i hviderne. Når det er gjort tager du den anden halvdel og vender i chokolade blandingen. Til sidst vender du begge dele. Vælg nogle pæne serveringsskåle og hæl moussen i.Du får ca. 8 portioner af denne opskrift.
Stil dem på køl i mindst en time og gerne mere.
Inden servering drysser du lakridspulver på, finthakket mynte og revet citronskal.
Enjoy
Har du lyst til at få en e-bog gratis med lækre opskrifter, så kig på www.Sundtoggodt.dk og tilmeld dig ude i højre side. Det er smagsprøver fra min kommende bog.
Vil du gerne holdes ajour med hvad jeg laver af mad og søde sager, så følg med på Facebook på www.facebook.com/SundtogGodt