Kira: Min opskrift på hummus
Kira: Min opskrift på hummus
Jeg har haft lyst til at undvære kød de sidste par dage. Julen har budt på oceaner af kød og jeg tror bare, det er for meget for min krop.
Så i dag har jeg givet min krop fred og har levet 100 % vegetarisk. Det gør jeg indimellem for at give maven og tarmene et pusterum, Det interessante er at til trods for, at jeg har sørget for gode fedt- og proteinkilder, så har det været tydeligt for mig, hvor afhængig jeg egentlig er af kød. Jeg har haft svært ved at føle mig ordentlig mæt. Men det hænger selvfølgelig også lidt sammen med, at jeg har spist større mængder end jeg plejer her i julen.
En rigtig god kilde til mæthed er hummus. Det smager bare lækkert og passer til stort set alt.
Du skal bruge følgende:
400 g kikærter fra dåse. (Så er de kogt)
4 tsk. Tahini
1 økologisk citron
1 tsk. Presset hvidløg
1 dl god olivenolie
Start med at køre kikærterne i en foodprocessor sammen med olivenolien. Tilsæt tahini og hvidløg, revet skal fra citronen og saften fra den hele. Tilsæt salt og peber. Ca. En lille tsk. salt skal der bruges. Tilsæt en spiseskefuld iskold vand og kør et minut mere. Lad hummus trække i 20-30 minutter inden du serverer.
PS: Pynt evt. Med hakket persille. Jeg elsker at kværne tørret chili henover den portion, jeg skal spise. Det smager fantastisk.
Mums
Hvordan laver du din hummus?
Læs mere om og af Kira på https://www.facebook.com/SundtogGodt/