Kira ønsker godt nytår med brunch til at få styr på tømmermændene
Kira ønsker godt nytår med brunch til at få styr på tømmermændene
De fleste af os har lyst til junkfood dagen efter nytårsaften. Vin, champagne og drinks sætter dybe spor i os og giver os trang til at spise salt og fed mad. Fordelen ved at spise fed og proteinrig mad dagen efter en druktur er at du ikke vil overspise. Men du kan jo godt lige så godt sparke de sunde fedtstoffer ind. I sidste ende giver de dig den samme nydelse og effekt i stedet for transfedtsyrer, som en omgang pomfritter fra grillen ville indeholde. Og så skal du selvfølgelig sørge for rigeligt med vand, så du kan hjælpe leveren med at få renset ud.
Du skal bruge til 2 personer:
3 æg
1 dl piskefløde
Smør
Bacon
Pølse (økologisk fra Hanegal eller lignende)
Løg
Peberfrugt
Mozarella eller cheddar
Blue cheese (gorgonzola eller lignende)
Chiliflager
Salt og peber
1 rød grapefrugt
Oliven
Tomat
Avokado
Olivenolie
Hvidløg
Oregano
Persille
Tag en avokado og skær den i stykker. Skær tomaten i tern. Tag oliven og bland med olivenolie, hvidløg, frisk persille og oregano. Rør godt sammen og bland tomater og avokado i.
Hak løg, peber og bacon i tern samt økologisk pølse i skiver, og steg blandingen på en pande i lidt økologisk smør. Når blandingen er stegt færdig, stiller du gryden til siden og holder det varmt.
Pisk æg, salt, peber og chiliflager og piskefløde sammen.
Steg omeletten i lidt økologisk smør. Kom de to slags ost på halvdelen af omeletten og hæld blandingen over. Vend den ’tomme’ side af omeletten hen over den ’fyldte’. Fold sammen en gang mere når omeletten er stegt færdig, så du har en trekant.
Anret nu på tallerken med omelet, tapas blandingen og ½ grapefrugt.
Velbekomme og godt nytår
Har du lyst til at få en e-bog gratis med lækre opskrifter, så kig på www.sundtoggodt.dk og tilmeld dig ude i højre side. Det er smagsprøver fra min kommende bog. Vil du gerne holdes ajour med hvad jeg laver af mad og søde sager, så følg med på Facebook på www.facebook.com/SundtogGodt