Kira: Opskrift på vegetarburger med auberginer & squash
Kira: Opskrift på vegetarburger med auberginer & squash
Måske er du ikke vegetar, men det betyder ikke, at du skal snyde dig selv for denne burger. Du vil føle mæthed uden af føle dig overfyldt, og så er den spækket med vitaminer og mineraler. Personligt spiser jeg meget sjældent brød, fordi jeg tåler det dårligt, men når jeg vælger at gøre det, så spiser jeg enten glutenfrit brød, eller også køber jeg meget grove boller fyldt med kerner – gerne rugkerner.
Til to burgere skal du bruge:
2 grovboller – hvad du foretrækker. De skal bare være sprøde
1 lille aubergine
1 lille squash
1 pakke frisk mozzarella – helst bøffelmozzarella, da det har en meget kraftig og cremet smag
1 rød peberfrugt
Olivenolie
Hvidløg
Økologisk mayonnaise
½ mellemstærk chili
Salt og peber
Tag en bageplade ud af ovnen, og forvarm ovnen til 200 grader. Kom bagepapir på pladen. Start med at vaske den røde peberfrugt, men lad den være hel. Læg den i et lille ildfast fad. Da peberfrugten skal have længere tid, skal du stille den i ovnen med det samme.
Brug en kartoffelskræller til at skrælle squashen, så du får tynde strimler. Når du når helt ind til kernen af squashen, vil strimlerne gå fra hinanden, så stop der, men skær så resten i skiver, som du ville gøre med en agurk. Hak et fed hvidløg fint. Skær auberginen i skiver på langs. Lad skiverne være ca. ½ cm tykke. Kom skiverne på bagepapiret, og pensl med olivenolie. Drys med salt og det hakkede hvidløg, og kom dem i ovnen. Vend dem efter ca. 20 minutter. Pensl eventuelt med lidt mere olie, hvis nødvendigt.
Kom lidt olivenolie på en pande og kom squashstrimler på. Hak chilien fint, og drys henover squashen på panden. Steg ved svag varme, da aubergineskiverne og peberfrugten gerne skal være færdig samtidig.
Hvis du er vild med hvidløg, så rør lidt mayonnaise op med et fed hvidløg, så det er klart til når bollerne er færdige. Skær mozzarellaen i skiver. Skær bollerne over, og vær klar til at sætte dem i ovnen, når auberginen og peberfrugten er færdig.
Tag peberfrugten og auberginen ud af ovnen, og sæt bollerne ind. Skindet på peberfrugten skulle gerne være godt rynket, så du let kan pille skrællen af. Træk toppen af, og hæld saften fra. Rens peberfrugtkødet for kerner, og skær i strimler.
Tag bollerne ud, og smør med lidt mayonnaise, og opbyg nu burgeren med squashstrimler, auberginestrimler, peberfrugt og mozzarella.
Glæd dig til en let frokost, der med sikkerhed vil stimulere dine sanser!