Kiras lækre amerikanske cheesecake
Kiras lækre amerikanske cheesecake
Denne cheesecake er lidt udenfor min normale kategori, fordi den indeholder et par færdige produkter, som jeg normalt ikke bruger. Jeg er mest til at lave ting fra bunden. Men især med denne traditionelle cheesecake, syntes jeg at det er i orden. Ganske enkelt fordi den smager himmelsk.
Jeg lever efter 80/20 princippet. Jeg lever rigtig sundt i hverdagene og så hygger jeg i weekenden. På den måde bliver det ikke surt. Jeg er modstander af alt, hvad der minder om slankekure, da reduktion i kalorier vil påføre kroppen stress, hvilket vil medføre overvægt. Det er også derfor slankekure som oftest ikke holder. For nogle lykkedes det, men de tilbagemeldinger jeg har fået fra klienter er, at de kæmper for at holde vægten. Nu skal det ikke handle om vægttab, men det er nu alligevel vigtigt i denne sammenhæng. Så alting med måde. Man kan godt nøjes med et lille stykke.
Jeg har fået denne opskrift af en amerikansk veninde, så den er gennemtestet af hende.
Du skal bruge følgende
75 gram økologisk smør
200 gram knuste Digestive kiks
2 store økologiske æg
400 gram økologisk flødeost naturel
150 gram økologisk rørsukker
3 tsk. økologisk vaniljesukker
4½ dl økologisk cremefraiche 38%
Lidt reven citronskal
Evt. frugt, bær eller økologisk marmelade (måske solbær eller kirsebær)
Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til 190 grader.
2. Pensl en springform med olie.
3. Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Rør kiksekrummerne i, og fordel massen i formen.
4. Kom flødeost, æg og 100 gram af sukkeret samt 1½ tsk. vaniljesukker i en blender, og blend, til det er helt glat.
5. Hæld massen ud over kiksebunden, og glat overfladen. Bag i ca. 20 minutter, eller til kagen er
stivnet.
6. Tag den ud af ovnen, og lad den køle af i 20 minutter. Lad ovnen være tændt.
7. Bland cremefraiche med resten af sukkeret, vaniljesukkeret og citronskallen. Hæld det ud over kagen.
8. Stil kagen tilbage i ovnen i 10 minutter.
9. Lad kagen køle lidt af, og stil den derefter i køleskabet i mindst 8 timer.
10. Pynt evt. med bær, frugt eller en lækker økologisk marmelade (evt. solbær eller kirsebær).
Tip: St. Dalfour’s marmelade er velegnet, da den er meget fast i det. Så skal du skyde genvej, så kan det være en mulighed. Bedst er det hvis du koger lidt bær ned og stivner massen med husblas, men det er jo en smagssag.
Velbekomme
Har du lyst til at få en e-bog gratis med lækre opskrifter, så kig på www.Sundtoggodt.dk og tilmeld dig ude i højre side. Det er smagsprøver fra min kommende bog.
Vil du gerne holdes ajour med hvad jeg laver af mad og søde sager, så følg med på Facebook på www.facebook.com/SundtogGodt