Kiras lækre amerikanske cheesecake

 

Kiras lækre amerikanske cheesecake

Denne cheesecake er lidt udenfor min normale kategori, fordi den indeholder et par færdige produkter, som jeg normalt ikke bruger. Jeg er mest til at lave ting fra bunden. Men især med denne traditionelle cheesecake, syntes jeg at det er i orden. Ganske enkelt fordi den smager himmelsk.

Jeg lever efter 80/20 princippet. Jeg lever rigtig sundt i hverdagene og så hygger jeg i weekenden. På den måde bliver det ikke surt. Jeg er modstander af alt, hvad der minder om slankekure, da reduktion i kalorier vil påføre kroppen stress, hvilket vil medføre overvægt. Det er også derfor slankekure som oftest ikke holder. For nogle lykkedes det, men de tilbagemeldinger jeg har fået fra klienter er, at de kæmper for at holde vægten. Nu skal det ikke handle om vægttab, men det er nu alligevel vigtigt i denne sammenhæng. Så alting med måde. Man kan godt nøjes med et lille stykke.

Jeg har fået denne opskrift af en amerikansk veninde, så den er gennemtestet af hende.

Du skal bruge følgende
75 gram økologisk smør
200 gram knuste Digestive kiks
2 store økologiske æg
400 gram økologisk flødeost naturel
150 gram økologisk rørsukker
3 tsk. økologisk vaniljesukker
4½ dl økologisk cremefraiche 38%
Lidt reven citronskal
Evt. frugt, bær eller økologisk marmelade (måske solbær eller kirsebær)

Fremgangsmåde

1.                   Forvarm ovnen til 190 grader.

2.                   Pensl en springform med olie.

3.                   Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Rør kiksekrummerne i, og fordel massen i formen.

4.                   Kom flødeost, æg og 100 gram af sukkeret samt 1½ tsk. vaniljesukker i en blender, og blend, til det er helt glat.

5.                   Hæld massen ud over kiksebunden, og glat overfladen. Bag i ca. 20 minutter, eller til kagen er
stivnet.

6.                   Tag den ud af ovnen, og lad den køle af i 20 minutter. Lad ovnen være tændt.

7.                   Bland cremefraiche med resten af sukkeret, vaniljesukkeret og citronskallen. Hæld det ud over kagen.

8.                   Stil kagen tilbage i ovnen i 10 minutter.

9.                   Lad kagen køle lidt af, og stil den derefter i køleskabet i mindst 8 timer.

10.                 Pynt evt. med bær, frugt eller en lækker økologisk marmelade (evt. solbær eller kirsebær).

Tip: St. Dalfour’s marmelade er velegnet, da den er meget fast i det. Så skal du skyde genvej, så kan det være en mulighed. Bedst er det hvis du koger lidt bær ned og stivner massen med husblas, men det er jo en smagssag.

Velbekomme

Har du lyst til at få en e-bog gratis med lækre opskrifter, så kig på www.Sundtoggodt.dk og tilmeld dig ude i højre side. Det er smagsprøver fra min kommende bog.

Vil du gerne holdes ajour med hvad jeg laver af mad og søde sager, så følg med på Facebook på www.facebook.com/SundtogGodt

 

 

 

 

 

Skriv din egen kommentar
Kvindetid artikler
Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Dette indhold er sponsoreret Det er en stor ære at kunne arrangere en smuk, værdig og ikke mindst kærlig afsked for et elsket familiemedlem, som skal begraves, bisættes eller have sin aske spredt. Hos Lavendla Bedemand på Amager er der mange års erfaring, som fortæller, at det for en enkelt person kan være en uoverskuelig opgave at […]

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

For at bevare den skønhed og glans, som guldsmykker har, er det vigtigt at vedligeholde dem. Så kan de nemlig kaste lys over ethvert outfit.

Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
LoveRoad: Græsset er grønnest lige dér, hvor du vander det

LoveRoad: Græsset er grønnest lige dér, hvor du vander det

Hvad med alle os, der er i ægteskab/ forhold, og som elsker vores ægtefælle/ kæreste og gerne vil blive ved med det?

Kira Gall Henriksen: Sådan laver du Snickers

Kira Gall Henriksen: Sådan laver du Snickers

Opbevarer du dem i køleskabet, skal du være opmærksom på at chokoladen efter et par dage bliver grå i det.. Men helt ærligt. Hvor lang tid mon de holder?

Del 2: Sådan skaber du en jul, du kan lide

Del 2: Sådan skaber du en jul, du kan lide

Du kan ikke altid kontrollere omstændighederne, men du kan justere dine forventninger. Opslugt af dine egne følelser, dine tanker – dit eget drama med andre ord – spejler du alt op af dine egne behov og fluktuerende emotioner.