Kiras Osso Buco – Den bedste fra Italien
Kiras Osso Buco – Den bedste fra Italien
Det skal du bruge
4-6 skiver kalve- eller okseskank ca. 1 kg (Men køb gerne mere. Det smager himmelsk)
2 spsk. olivenolie til stegning
Salt og friskkværnet sort peber
3 gulerødder
3 stilke bladselleri
4 løg
3 spsk. hvedemel
2 dl. rødvin eller hvidvin
1-2 ds. hakkede tomater
1 dåse koncentreret tomatpure
2-4 dl vand eller fond
3 laurbærblade
Timian
4 fed hvidløg
Skær et lille snit i senerne omkring kødskiverne, så kødet ikke krøller sammen under tilberedningen. Brun kødet på begge sider i en spsk. olivenolie. Du kan vælge at vende kødet i melet inden du bruner det, men så skal du holde øje. Melet bruges til at jævne sovsen. Brug en grydeske til at sikre dig at kødet bliver brunt på hele fladen. Kom det på en tallerken og krydr med salt og peber når det er brunet. Personligt foretrækker jeg at drysse melet som anvist længere nede.
Skræl gulerødderne, pil løgene og rens bladsellerien. Skær alle grøntsagerne i små tern. Pil hvidløgsfeddene og hak dem fint. Svits grøntsager og hvidløg i 1 spsk. olie i gryden i 4-5 minutter.
Læg kødet tilbage i gryden. Drys kødet med mel og vend det godt rundt. I gryden. Tilsæt rødvin eller hvidvin, tomater på dåse, tomatpure, vand eller fond, laurbærblade, timian salt og peber. Vend kødet rundt mellem grøntsager og sauce og lad det hele simre svagt i gryden under låg i 2 ½ time, til kødet er meget mørt. Smag saucen til med salt og peber.
Server med ris eller kartoffelmos. Personligt foretrækker jeg at spise ris om sommeren. Om vinteren kan jeg godt lide kartoffelmos, men jeg synes, det er for tungt om sommeren
Husk at servere Gremolata til. Gremolata består af hakket persille, citronskal og hvidløg.
Tip: Man kan med fordel komme gryden eller panden i ovnen ved 150 grader i 2-21/2 time, hvis den kan klare det.. Varmen er mere jævn på denne måde og det bliver mere mørt. Hvis du ikke har en pande eller gryde der kan det, så kom det i et ildfast fad. Er yderst velegnet til at lave dagen før det skal bruges. Det bliver kun bedre af at få et opkog på 30 minutter inden servering dagen efter.
Har du lyst til at få en e-bog gratis med lækre opskrifter, så kig på www.Sundtoggodt.dk og tilmeld dig ude i højre side. Det er smagsprøver fra min kommende bog.
Vil du gerne holdes ajour med hvad jeg laver af mad og søde sager, så følg med på Facebook på www.facebook.com/SundtogGodt