Kiras Osso Buco – Den bedste fra Italien

 

Kiras Osso Buco – Den bedste fra Italien

Det skal du bruge
4-6 skiver kalve- eller okseskank  ca. 1 kg (Men køb gerne mere. Det smager himmelsk)
2 spsk. olivenolie til stegning
Salt og friskkværnet sort peber
3 gulerødder
3 stilke bladselleri
4 løg
3 spsk. hvedemel
2 dl. rødvin eller hvidvin
1-2 ds. hakkede tomater
1 dåse koncentreret tomatpure
2-4 dl vand eller fond
3 laurbærblade
Timian
4 fed hvidløg

Skær et lille snit i senerne omkring kødskiverne, så kødet ikke krøller sammen under tilberedningen. Brun kødet på begge sider i en spsk. olivenolie. Du kan vælge at vende kødet i melet inden du bruner det, men så skal du holde øje. Melet bruges til at jævne sovsen. Brug en grydeske til at sikre dig at kødet bliver brunt på hele fladen. Kom det på en tallerken og krydr med salt og peber når det er brunet. Personligt foretrækker jeg at drysse melet som anvist længere nede.

Skræl gulerødderne, pil løgene og rens bladsellerien. Skær alle grøntsagerne i små tern. Pil hvidløgsfeddene og hak dem fint. Svits grøntsager og hvidløg i 1 spsk. olie i gryden i 4-5 minutter.

Læg kødet tilbage i gryden. Drys kødet med mel og vend det godt rundt. I gryden. Tilsæt rødvin eller hvidvin, tomater på dåse, tomatpure, vand eller fond, laurbærblade, timian salt og peber. Vend kødet rundt mellem grøntsager og sauce og lad det hele simre svagt i gryden under låg i 2 ½ time, til kødet er meget mørt. Smag saucen til med salt og peber.

Server med ris eller kartoffelmos. Personligt foretrækker jeg at spise ris om sommeren. Om vinteren kan jeg godt lide kartoffelmos, men jeg synes, det er for tungt om sommeren

Husk at servere Gremolata til. Gremolata består af hakket persille, citronskal og hvidløg.

Tip: Man kan med fordel komme gryden eller panden i ovnen ved 150 grader i 2-21/2 time, hvis den kan klare det.. Varmen er mere jævn på denne måde og det bliver mere mørt. Hvis du ikke har en pande eller gryde der kan det, så kom det i et ildfast fad. Er yderst velegnet til at lave dagen før det skal bruges. Det bliver kun bedre af at få et opkog på 30 minutter inden servering dagen efter.

Har du lyst til at få en e-bog gratis med lækre opskrifter, så kig på www.Sundtoggodt.dk  og tilmeld dig ude i højre side. Det er smagsprøver fra min kommende bog.

Vil du gerne holdes ajour med hvad jeg laver af mad og søde sager, så følg med på Facebook på www.facebook.com/SundtogGodt

Kommentarer skrevet af andre
  • hansi

    8. februar 2016 kl. 19:14

    Meget lækker, kan sagtens laves i gryde

Skriv din egen kommentar
Kvindetid artikler
Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Dette indhold er sponsoreret Det er en stor ære at kunne arrangere en smuk, værdig og ikke mindst kærlig afsked for et elsket familiemedlem, som skal begraves, bisættes eller have sin aske spredt. Hos Lavendla Bedemand på Amager er der mange års erfaring, som fortæller, at det for en enkelt person kan være en uoverskuelig opgave at […]

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

For at bevare den skønhed og glans, som guldsmykker har, er det vigtigt at vedligeholde dem. Så kan de nemlig kaste lys over ethvert outfit.

Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Birgitte Baadegaard: Om opvasketid og mindreværd

Birgitte Baadegaard: Om opvasketid og mindreværd

Jeg kan huske det høje klaps, da min hånd ramte hans kind. Og stilheden bagefter. Jeg kan huske, at jeg sank hørligt og tænkte: ”Det her ender med buksevand”, mens Henrik stirrede på mig med ben, der nu hang stille. Og så kan jeg huske ham springe ned fra bordet uden et ord og gå hen til køkkenvasken og tage et viskestykke. Hvorefter han begyndte at tørre af. Jeg fik aldrig buksevand. Og længe havde jeg denne stolthed og styrke siddende inden i mig: Jeg kæmpede – og jeg vandt. Over ham.

Det bør du huske i sommergarderoben

Det bør du huske i sommergarderoben

Har du egentligt tjekket op på, om du er klar til sommerens indtog? Det er ikke sjovt at finde ud af dette, når det er for sent, og derfor opfordrer vi i dette indlæg alle til at gennemgå sin garderobe.

1. del af serien: Sådan undgår du de 3 største fejl alt for mange singler begår

1. del af serien: Sådan undgår du de 3 største fejl alt for mange singler begår

Hvad ville du gøre, som du ikke allerede gør, hvis du havde en kæreste lige nu?