Kiras rawfood carpaccio med rødbede
Kiras rawfood carpaccio med rødbede
Det bugner med rødbeder i forretningerne nu. Det er derfor oplagt at lave denne enkle og meget lækre forret. Hvis du er til rawfood, kan du undlade at koge rødbederne. Kan du bedre lide, at rødbederne er en smule mere bløde i det, så kog dem først. Begge dele smager fantastisk.
Du skal bruge:
3-400 g hele rødbeder
25 g parmesanost
1 håndfuld broccoli
½ -1 dl olivenolie
En håndfuld basilikumblade
10 cashewnødder
Salt og peber
1 fed hvidløg
Dressing
1/2 dl mørk balsamico
1 dl olivenolie
Salt og kværnet peber
Sådan gør du:
Start med at koge rødbederne, hvis det er den måde du ønsker dem på. Ellers rens dem og skær dem i tynde skiver med det samme. De skal koges i 15-20 minutter med lidt salt i vandet. Lav så pestoen.
Kom en stor håndfuld broccoli, hvor det kun er buskene der er med, i en blender. Kom lidt olivenolie i. Start med ½ dl. Tilsæt en stor håndfuld frisk basilikumblade i blenderen, hvidløget og 10 cashewnødder. Blend og tilsæt eventuelt lidt mere olivenolie. Massen skal være pestokonsistens. Vær forberedt på at hjælpe blenderen lidt på vej. Hæld i en skål og smag til med salt og peber.
Dressingen er ment som lidt ekstra men er ikke et must. Hvis du vælger at lave den, er det bare at røre sammen og piske let med en gaffel. Smag til med salt og peber. Stil den ved siden af retten, så kan du komme på efter behov.
Anret på et stort fad med de skivede rødbeder. Kom små klatter pesto rundt omkring og slut af med at bruge en kartoffelskræller til at lave skiver af parmesanosten og pynt med disse.
Forbered dig på en fantastisk smag.
Velbekomme
Har du lyst til at få en e-bog gratis med lækre opskrifter, så kig på www.Sundtoggodt.dk Vil du gerne holdes ajour med hvad jeg laver af mad og søde sager, så følg med på Facebook på www.facebook.com/SundtogGodt