Kvinderne skaber forandring
Kvinderne skaber forandring
Når kvinderne i Afrikas største slum får et job, giver det ikke kun kvinderne en bedre hverdag. Det er også med til at sikre, at børnene i slummen får den rette ernæring, behandling og uddannelse.
Piger der vokser op i Afrikas største slum, der ligger i Kenyas hovedstad Nairobi, går en barsk fremtid i møde.
- 43 procent af kvinderne i slummen fortæller, at første gang de havde sex, var det under tvang.
- 54 procent af kvinderne i slummen har ingen fast indkomst. Det samme gælder 23 procent af mændene.
- 43 procent af pigerne mellem 10-19 år i slummen går ikke i skole. Det samme gælder 29 procent af drengene.
”Den barske statistik viser, at der er behov for at hjælpe kvinderne i slummen. De lever et liv, man ikke kan tilbyde nogen mennesker. Samtidig skal vi også hjælpe kvinderne, fordi de er nøglen til at skabe en bedre fremtid for børnene i slummen”, fortæller Rune Sandholt, der står bag dansk firmagave-koncept, som er med til at skabe arbejdspladser til enlige mødre i Afrikas største slum.
Prioriterer børnene
Pigerne i Afrikas største slum har større chance for at få en uddannelse, når deres mødre får et arbejde.
Når flere kvinder i slummen får et arbejde, gavner det direkte børnene. Undersøgelser viser, at kvinderne bruger 90 procent af indkomsten på familien, mens mændene kun bruger 30-40 procent af deres indkomst på familien.
”Det har en stor effekt på børnene, når deres mor får flere penge mellem hænderne. Det kan betyde, at børnene ikke skal gå sultne i seng, at de får den rette behandling hos lægen samt at de får en uddannelse”, siger Rune Sandholt.
Især prioritering af pigernes uddannelse er med til at skabe positive forandringer, der rækker langt ud i fremtiden. Med en uddannelse får pigerne en højere løn, de har tre gange så lav risiko for at blive smittet med HIV og så får de færre og mere sunde børn.
Samfundsansvarlig firmajulegave
Danske NGUVU har sammensat en firmajulegave, der består af kaffe og te produceret af kvindelige småbønder fra Kenya, mens de unikke poser og gaveæsken er lavet af enlige mødre fra slummen i Nairobi.
Dermed er det muligt for danske virksomheder at give medarbejderne en kvalitetsjulegave og samtidig gøre en stor forskel for udsatte kvinder i Kenya.
I hele 2016 går alle indtægter fra firmajulegaverne til at få bygget et stærkt fundament i Kenya (produktionslokaler, løn til kvinderne, indkøb af materialer, monitorering, transport osv.).
Se video der går bag om konceptet:
Se også video med Nancy, der har fået job gennem NGUVU. Nu har hun mulighed for at få opfyldt sit højeste ønske, nemlig at skabe ene bedre fremtid for sig selv og sine børn – væk fra slummens elendighed:
Læs desuden mere på www.nguvu.dk