Kvindetid med Mette Glargaard Andersen

 

Kvindetid med Mette Glargaard Andersen

I dag har jeg talt Kvindetid med Mette Glargaard Andersen. Mette er aktuel med den anmelderroste E bog “Poul Glargaards datter” der, som titlen angiver, handler om Mette og hendes familie. I 2010 skrev Mette sin første bog “Selvværd for begyndere”, som blev en bestseller. Derefter fulgte i  2011 videokurserne “Giv dig en chance”, som redskaber til at udnytte dit fulde potentiale. I oktober 2011 kom bogen “Red dit parforhold – før det kommer i krise”, som vi for nogle uger siden bragte et uddrag af på Kvindetid https://kvindetid.dk/mette-glargaard-andersen-er-du-gift-med-din-far-eller-mor/

Hvad tænker du ,når jeg siger Kvindetid?
Jeg tænker Femølejr, altså et fællesskab, hvor kvinder kan udfolde sig uden mænds tilstedeværelse. Personligt nyder jeg lige så meget at være sammen med mine mandlige venner, som mine kvindelige. Men det der kendetegner alle mine venskaber er, at det er mennesker, der er i kontakt med sig selv og både tør åbne op og være som de er, når vi er sammen og som også kan grine, så vi næsten falder ned af stolene. Mine relationer er supervigtige for mig og jeg bruger ikke meget tid på de overfladiske. Jeg er nok intens at være sammen med ind imellem og kan godt fylde meget, men har heldigvis også venner, som enten kan fylde selv eller sige til, hvis det bliver for meget.
Jeg fornemmer, at kvinder har meget brug for et fællesskab uden mænd, ligesom mænd har brug for mandetid sammen med andre mænd og det er ok. Det er nemmere at tale om de helt private ting med andre af samme køn, fordi der ikke kommer seksuelle spændinger eller jalousi i vejen. For hver 5 veninder, har jeg kun 1 mandlig ven og det er derfor

Sætter du tid af til Kvindetid
?
Jeg forsøger at plotte sociale aktiviteter ind i min kalender med jævne mellemrum. Jeg er et udpræget socialt menneske og elsker at få en på opleveren, møde nye mennesker og høre gode historier. Ofte hører jeg, at kvinder har mere brug for hygge end mænd, men jeg tror det er forkert – mænd har bare en anden måde at være sammen på. De er ofte sammen om noget, hvor kvinder jo kan sidde på en café en hel dag og hygge sig uden at have en dagsorden eller noget formål med samværet andet end samværet i sig selv. Det gælder også for mig og det er vigtigt for mig med samvær for samværets skyld, så jeg sørger for at indlægge tid til det i min kalender og bliver altid lykkelig, når nogen inviterer til hygge – uanset om det er et par timer eller en weekend i sommerhus.

Hvad skal din næste Kvindetid bestå af?
Nu er jeg jo næsten lige flyttet tilbage til Sjælland og skal opbygge mit sociale netværk igen. De nære venner er der stadig, men jeg mangler en bredere kontaktflade og derfor har jeg plottet en del oplevelser ind i kalenderen. Det bliver jo sværere, jo ældre vi bliver at etablere nye bekendtskaber, så der er man nødt til at være proaktiv, udadvendt og åben for muligheder. Jeg har høje forventninger til mængden af kvindetid i mit liv de næste mange måneder!

Vi du afsløre noget småhemmeligt eller sjovt fra din Kvindetid?
Jeg har en veninde, som jeg går i vandland med ind imellem og det er virkelig sjovt – vi går fuldstændig i barndom og kører vandrutchebane, mens vi hviner højt. Jeg elsker at lege og spille spil. Det er ikke hemmeligt, men sjovt. Ligeså superlækkert det er at gå i byen med de høje hæle og lange negle, ligeså meget nyder jeg de enkle fornøjelser. Jeg vil ikke glemme at lege, bare fordi jeg er blevet voksen.

En småhemmelighed? Ja, når jeg er sammen med veninderne, så kan min humor blive sort som kul og temmelig barsk. Det har jeg arvet efter min mor, som virkelig gav den gas, når hun var i trygge omgivelser.

Hvem kender du, der er god til Kvindetid?
Jeg tror faktisk, at de fleste af de mennesker jeg kender er gode til kvindetid. De er gode til at prioritere nærvær og samvær. Ellers er veninderne forskellige – en er god til at servere en vin vi begge kan lide og krammer som en professionel krammebamse, en er god til at pakke en perfekt picnickurv og stille de skarpe spørgsmål, en er god til at ringe og spørge ind, når livet er tungt osv. Mens jeg skriver om det, sidder jeg og tænker på dem hver især og bliver varm om hjertet – det er lækkert – tak fordi du stillede mig spørgsmålene!

Det er sørme mig der takker kære Mette.
Læs meget mere om og af Mette på www.metteglargaard.dk

 

Kvindetid artikler
Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Dette indhold er sponsoreret Det er en stor ære at kunne arrangere en smuk, værdig og ikke mindst kærlig afsked for et elsket familiemedlem, som skal begraves, bisættes eller have sin aske spredt. Hos Lavendla Bedemand på Amager er der mange års erfaring, som fortæller, at det for en enkelt person kan være en uoverskuelig opgave at […]

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

For at bevare den skønhed og glans, som guldsmykker har, er det vigtigt at vedligeholde dem. Så kan de nemlig kaste lys over ethvert outfit.

Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Har du styr på dine åreknuder?

Har du styr på dine åreknuder?

Annonce: Denne artikel er betalt og lavet i samarbejde med de nævnte hjemmesider i artiklen. Måske tænker du ikke, at det er relevant for dig lige nu, men det kan det meget vel gå hen at blive. Åreknuder er en ganske almindelig sygdom, som kan ramme både mænd og kvinder. Sygdommen ses dog hyppigere hos […]

Maise Traasdahl: Netflix og inaktivitet blev min redning

Maise Traasdahl: Netflix og inaktivitet blev min redning

Jeg dovnede mig rask. Sådan er det. Og med rask mener jeg ud af stress-helvedet, med en gennem-angst krop, tudeture, selvbebrejdelse, vrede og fysisk kollap. Jeg er ude på den anden side nu. Lidt på prøveløsladelse dog. For der skal passes på fremover – overskrider jeg grænserne rykker jeg ikke bare tre felter tilbage – jeg rykker direkte tilbage i stress-gitterly. Hvordan kom jeg igennem det? Hvad gjorde jeg for at komme mig forholdsvis hurtigt?

Michelle Hviid: Jeg får også ondt af mig selv

Michelle Hviid: Jeg får også ondt af mig selv

Alle mennesker har et valg. Hvis i de ikke tør træffe det valg så er det da dumt kontinuerligt at slå sig selv i hovedet med det