Lækkerier fra Zoë: Traditionelle japanske Ramen nudler
Lækkerier fra Zoë: Traditionelle japanske Ramen nudler
1 pk. ramen nudler
4,5 dl. fiskefond dashi (Alternativt kan der bruges boullionterning efter eget smag).
2 spsk. mørk japansk soja sauce
2 spsk. lys japansk soja
1 spsk. mirian
½ tsk. salt
½ tsk. sukker
3 champignon
4 nori tang stykker (4×4 cm)
2 skiver fast tofu (alternativ et stykke kød)
1 æg
1 forårsløg
Fremgangsmåde
1. Fiskefonden laves og varmes stille og rolig op.
2. Lys soja sauce, mørke soja sauce, mirin, salt og sukker kommer i gryden og koges ved svag varme til sukker og salt er opløst.
3. En sushi nori tangplade klippes til 4 kantede stykker.
4. Et stykke tofu skæres i 2 skiver, og derefter skæres i fire mindre stykker.
5. Ægget koges til blommen har fået en let fasthed. Æggene afkøles, pilles og halveres på langs.
6. Forårsløgene skylles og snittes på tværs af løget.
7. Champignon skylles og skæres i tynde skiver.
8. Nudelpakken kommes i gryden og koges i 2 minutter, for derefter at hældes over i en mindre skål.
9. Forårsløg, champignon, tofu, tang og ægget anrettes i en skål.
www.sakana.dk – Club Gourmet
http://zoeescher.com – sushi og meget mere