Læs om Kistas indsats for at hjælpe mishandlede heste

 
Læs om Kistas indsats for at hjælpe mishandlede heste  
Vi fik en mail fra Kista vi bare måtte trykke.Jeg har startet et hjem op for mishandlede, underernærede heste eller heste, der står til aflivning medmindre jeg tager dem hjem fordi ejeren af den ene eller anden årsag ikke kan beholde hesten.

Flere tusind heste bliver hvert år aflivet selv om de er sunde og raske – fordi de er blevet ustyrlige og oftest er de blevet det pga for hård behandling, for hurtig og hård tilridning, mishandling, bevidst underernæring af hesten så den er for svag til at gøre modstand osv. og derefter er de gennem mange forskellige hænder, der forsøger at gøre hesten styrlig – nogle velmenende og andre blot en fortsættelse af den alt for hårde behandling. Min oplevelse er at folk enten i forvejen er bange for heste eller bliver bange for en hest og så forsøger at kue den ved for hård behandling og til sidst bliver den aflivet selv om den sagtens ved god tid, kærlig behandling og uden pres kunne have haft et langt og godt liv.

Andre sunde og raske heste bliver aflivet fordi ejeren af den ene eller den anden personlige årsag ikke kan beholde den og ikke kan holde ud at sælge den, eller ikke tror nogen vil have den, eller ikke kan se nogen udvej, eller ikke ved at der er mange steder som mit, hvor de kan give hesten til og den så får den tid og kærlige behandling og træning til at kunne få et godt nyt hjem, der vil glæde sig over at have den.

Dyrlægen kan ikke nægte ejere at aflive hesten.Jeg får ofte henvendelser om heste, der akut skal væk eller have et andet hjem af den ene eller den anden årsag og jeg har måttet sige nej til mange pga økonomi.

Jeg henvender mig for at flere bliver opmærksomme på problemerne for der er virkelig mange heste, der trænger til at komme væk eller blive reddet fra at blive aflivet selv om de er sunde og raske og sagtens kunne få et godt og langt liv og glæde et andet menneske. Jeg gør det for at ejere ved at der er andre muligheder end aflivning og at ejere bliver opmærksomme på at de kan aflevere sin hest hvis de ikke har råd til det.

Og jeg henvender mig for at gøre opmærksom på at der er alt for meget unødvendig hård behandling af heste og det er unødvendigt fordi man sagtens kan få en hest til frivilligt at samarbejde uden aggressiv, hård og voldelig behandling af den – det er et stort dyr med mange kræfter bag sig, men hvis man ved hvordan en hest fungerer og man respekterer den og naturligvis giver den det, den har brug for af vand, mad, foldtid og behandler den kærligt, kan man skabe det jeg kalder frivilligt samarbejde gennem tillid.

Mange hilsener og en skøn dag til dig og dine herfra

Kista og alle dyrene

Kommentarer skrevet af andre
 • Kista

  11. januar 2014 kl. 13:20

  endnu engang tusind tak for at bringe artiklen – jeg håber det giver muligheder for at hjælpe dyrene bedre her og som oplysning og opmærksomhed omkring heste og deres situationer.

 • jane Skjellund

  11. januar 2014 kl. 12:15

  Det er så stort og flot at mennesker som Kista vil ofre alt deres tid og økonomi for at rette op på skader som andre mennesker – i uvidenhed har påført disse heste. Jeg kunne ønske at der blev etableret en form for økonomisk støtte så Kista kunne hjælpe flere heste / dyr i håbløs nød.
  Håber der er mange som læser om Kista og vil tilbyde, at hjælpe med – på den ene eller anden måde

Skriv din egen kommentar
Kvindetid artikler
Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Dette indhold er sponsoreret Det er en stor ære at kunne arrangere en smuk, værdig og ikke mindst kærlig afsked for et elsket familiemedlem, som skal begraves, bisættes eller have sin aske spredt. Hos Lavendla Bedemand på Amager er der mange års erfaring, som fortæller, at det for en enkelt person kan være en uoverskuelig opgave at […]

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

For at bevare den skønhed og glans, som guldsmykker har, er det vigtigt at vedligeholde dem. Så kan de nemlig kaste lys over ethvert outfit.

Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Det Levende Parforhold – workshop ved Katrine Axholm

Det Levende Parforhold – workshop ved Katrine Axholm

Det Levende Parforhold – workshop ved Katrine Axholm

Er du – og hele din familie – klar til sommer?

Er du – og hele din familie – klar til sommer?

De fleste forældre ved, at en af de vigtigste ting at være opmærksom på er, at ens barn er klædt på efter vejret og temperaturerne. Det er vigtigt, at det ikke bliver for varmt, da børn dehydrerer hurtigere end voksne.

Birgitte Asmussen: Chancen i tabet

Birgitte Asmussen: Chancen i tabet

Tabet er et vigtigt element i menneskelig udvikling. Tabets funktion er at udfordre den måde, mennesker ser sig selv på, udfordre det, mennesket identificerer sig med