Lise Møller: Opskrift på den bedste brownie
Lise Møller Andresen: Opskrift på den bedste brownie
Jeg elsker at bage kage. Ingen hemmelighed dér. Mest elsker jeg at ramme den helt rigtige smag og konsistens, særligt når det er med de bedste råvarer jeg kan komme i nærheden af! Og nu har jeg altså nailet den bedste brownie – med hjemmelavet chokolade og cremet cashew-nødde topping. Uhhhmm… Lyder det lækkert? Så læs med her, hvor du får opskriften.
Af Lise Møller Andresen
Find mere lækker madinspiration på Lises hjemmeside www.sunderfedt.dk
Ingredienser
- 3 æg
- 120 g smør
- ½ dl kokossukker
- 1 dl kokosmælk
- 1/2 dl kaffe
- 1 portion flydende chokolade (find opskriften her)
- 20 udstenede dadler
- 1 dl ren kakao eller carob
- 3 spsk kokosmasse
- Vanille fra 1 vanillestang
Ingredienser til topping
- 100 g cashewnødder
- 1/2 tsk vanille
- Et lille skvis mælkekefir eller alternativt lidt kokosmælk
- 2-3 udstenede dadler
- Saft fra en økologisk citron
Fremgangsmåde
- Blend æggene indtil de er helt hvide og luftige
- Tilsæt kokossukker og blend yderligere
- Smelt chokoladen som anvist i opskriften og hæld den i blandingen sammen med smør, kaffe, kokosmælk, vanille og kakao
- Blend ingredienserne
- Tilsæt dadler og kokosmasse og blend massen
- Hæld kagedejen over i et fad, dækket med bagepapir
- Bag kagen ved 150 grader i 20-25 minutter. Dette afhænger af fadets størrelse og dermed kagens højde. Kagen skal slippe i siderne og være fast i midten (dette kan vurderes ved at stikke en strikkepind ned i kagens midte og tage den op uden der sidder kagedej på)
- Imens kagen er i ovnen laver du glasuren
- Blend cashewnødderne med mælkekefiren/kokosmælken, vanillen, citronsaften og dadlerne.
- Glasuren skal blendes godt og resultere i en cremet masse. Bliver den for stiv, tilsætter du lidt mere mælkekefir/kokosmælk.
- Når kagen er bagt færdig, lader du den stå i en times tid. Herefter sætter du den i køleskabet i en times tid. Dernæst kan du toppe den med glasuren. For det bedste resultat, lader du kagen stå i køleskabet igen i nogle timer, så glasuren når at sætte sig.