Lise Møller: Påskeforkælelse uden deller

 

Lise Møller Andresen: Påskeforkælelse uden deller

Påsken kan hurtigt resultere i et lille kærlighedshåndtag på sidebenene, og det er selvfølgelig fint at få sig et ekstra energidepot. Men men men, vi kan da godt være foruden, ikke sandt?

Så, det du kan gøre for at forhindre alt for stort et kalorieindtag, er først og fremmest at undgå alt for store mængder af mad til påskefrokosterne og generelt her i helligdagene. Jeg har et par tips, som I er velkomne til at prøve af, og jeg lover at du hverken går sulten eller utilfreds fra bordet

8 tips til mindre påskedeller
1. Tænk i farver
!
Sørg for at der er masser af lækkert grønt og friske salater til dine måltider og på påskebordet – og fyld gerne halvdelen af tallerkenen med det grønne.

2. Fisk er fedt
Pryd bordet med frisk fisk, f.eks. rejer, laks og sild, samt økologisk fjerkræ og kød.

3. Halver dit brød 
Afholder I det store kolde påskebord, så tag ½ stykke rugbrød ad gangen i stedet for et helt rundtom – og pryd gerne stykket med æg, sild, makrel eller hvad der nu går rundt.

4. Frugt som dessert
Skær lækkert frugt ud til osten/desserten og nyd det fremfor store mængder kager og slik.

5. Skru op for kvaliteten i din morgenmad
Morgenmad i ferien behøver ikke være hvidt brød og spandauere. Prøv at eksperimentere med bedre råvarer, når du laver morgenmad. Hvorfor??  – Fordi det smager bedre, du får det bedre, du holder dig mæt i længere tid og din krop kommer til at se bedre ud (HEY! What’s not to like?!) Jeg selv holder meget af omelet, god laks, avokado og frisk frugt. Eller proteinpandekager med en smule peanutbutter og frisk frugt/bær. Du kan klikke her for at se flere morgenmadsforslag.

6. Alkohol
Ja, vi kan ikke komme uden om det! Alkohol er en stor post når det kommer til kalorier, og særligt øl høster mange kalorier.  For at spare lidt på kalorierne kan du f.eks:  – Drikke hver anden øl. Det vil sige, at hver gang de andre tager en ny øl, tager du en vand eller en dansk vand  – Nyde hvid- eller rødvin. Der er stor tendens til at øl hældes ned, hvorimod vin er nemmere at nyde – og dermed drikke mindre af.

7. Skru ned for sukkeret og op for kvaliteten i dine kager
Lav kager med lækre, udforarbejdede råvarer, uden raffineret sukker, og nyd dem til kaffen for både at spare lidt på kalorierne, passe på dit blodsukker og din generelle helse. Jeg har en super let og meget meget lækker opskrift til dig på de skønneste kokoskugler, som jeg synes du skal prøve af.  Du finder opskriften på mine kokoskugler lige her

8. Påskeæg med masser af kakao
Påsken er også lig med påskeæg, så vær god ved dig selv og dine kære og vælg GOD chokolade med et højt kakaoindhold.  Sabine Murati har et smukt alternativ på påskeæg på sin blog. Klik ind her for at se opskriften på hendes super lækre påskeæg.

Sprint efter de påskeæg!

Noget andet du kan gøre, for at minimere kærlighedshåndtagene, er bevægelse. Så nyd, at du har fri og tid til at komme ud og bevæge dig og boltre dig i det skønne solrige forårsvejr. Tag familien med i skoven, pluk blomster, nyd forårsduften, få snakket med hinanden og nyd hinandens selskab. I kan også løbe, cykle ture, tage børnene med på legepladsen, rulle på rulleskøjter osv osv osv.  Afholder I påskefrokost, så gå evt en lang tur om eftermiddagen, så I ikke bare sidder på jeres flade og spiser hele dagen. Det giver større velvære, mere energi og dejlig frisk luft.

Finder I stadig påskeæg (hvilket jeg og min bror + mine fætre og kusiner, allesammen mellem 18 og 35 år, STADIG gør), så gem dem i en større radius og gør det til en sport at finde æggene først. Så lover jeg at du får sprintet en del – særligt hvis du har et godt konkurrence gen!

Nyd fridagene og træk vejret

Varme forårshilsner, Lise

DajeDaje

Skriv din egen kommentar
Kvindetid artikler
Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Dette indhold er sponsoreret Det er en stor ære at kunne arrangere en smuk, værdig og ikke mindst kærlig afsked for et elsket familiemedlem, som skal begraves, bisættes eller have sin aske spredt. Hos Lavendla Bedemand på Amager er der mange års erfaring, som fortæller, at det for en enkelt person kan være en uoverskuelig opgave at […]

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

For at bevare den skønhed og glans, som guldsmykker har, er det vigtigt at vedligeholde dem. Så kan de nemlig kaste lys over ethvert outfit.

Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Prince of Love om Kvinder

Prince of Love om Kvinder

Prince of Love: Tag du trygt en pjækkedag, alt bliver godt alligevel, sig fuck det og skænk dig en Bailey

Charlotte Egemar Kaaber: Set udefra har du alt det, der burde gøre dig lykkelig

Charlotte Egemar Kaaber: Set udefra har du alt det, der burde gøre dig lykkelig

Den version af lykken vores forældre og samfundet har præsenteret for os, er ikke nødvendigvis vores.

Sofia Manning: Hvem er din heltinde?

Sofia Manning: Hvem er din heltinde?

Sofia Manning: Hvem er din heltinde? Din indre helte-historie gemmer på din power. Sådan får du den frem i lyset.