Lise Møller: At være

 

Lise Møller Andresen: At være

 

Jeg har tit undret mig over, hvorfor folk (ja ja, særligt mænd) ikke smilede til mig på gaden… Indtil jeg en dag selv åbnede mine øjne og smilede – og fik 10.000 smil retur.

Så lille en handling – stor en forskel… Det fik mig til at tænke over min egen adfærd og udstråling.

 

Af livsstilsvejleder, Lise Møller Andresen

 

At finde årsagen til sin adfærd, sine vaner og tankemønstre handler ikke om at skulle lægge sig i fosterstilling og lide af selvynk resten af livet… Nuvel, der vil komme perioder med litervis af gråd og frustration, særligt når man virkelig får sat ord på ens største frygt og hjertesorg. Men herfra handler det om at slutte fred med sine erfaringer, at turde stå ansigt til ansigt med fortiden og lade den være. For det er den.

 

Herefter handler det om, at starte et nyt kapitel og vide, at det væsen du har udviklet dig til at være er den eneste af sin slags. Tro på, at dit unikum fortjener det bedste i verden. Dit væsen fortjener at suge al essens ud af livet ved at gribe efter dine inderste drømme og slippe unødige bekymringer om tid, timing og traditioner. For hvad kan du bruge retningslinjer til, andet end at lade dig stresse når din skæbne baner andre veje for dig?

 

Jeg har lagt planer og opsat retningslinjer hele livet, og jeg har ikke lavet andet end at omrokere, udskyde og ærgre mig over ikke at kunne overholde dem. Jeg blev ikke færdiguddannet som 26-årig, jeg blev ikke gift som 27-årig. Jeg fik ikke børn som 28-årig. Jeg får sandsynligvis ikke købt ejerlejligheden inden jeg fylder 30. Og da jeg landede mit umiddelbare 8-16 drømmejob, følte jeg mig fanget og ulykkelig… Hver gang jeg var sikker på, at jeg havde fundet den smukke mand, som var som skåret ud af mine drømme og som værdigede mig et blik, mistede jeg ham kort tid efter, fordi hele seancen var en kærlighedsillusion, udelukkende opbygget af forfængelighed og ydre idealer.
Jeg har grædt litervis af tårer over ikke at lykkes, over at gennemgå, det jeg anså som værende, den ene fiasko efter den anden og føle at jeg er én stor skuffelse fordi jeg ikke sikrede mig tryghed i et fuldtidsjob og en fornuftig mand. Jeg har følt mig forkert, latterlig og uduelig… Indtil jeg en dag blev spurgt:

”Føler du dig forkert, eller frygter du at andre ser dig som værende forkert?”

 

Og her gik det op for mig, at jeg på intet tidspunkt har prøvet at hvile i mig selv og tro på mit eget værd. Jeg har desperat forsøgt at følge med strømmen og følge med gråspurvene selvom jeg var en papegøje… Selvom jeg inderst inde godt vidste, at det jo slet ikke er dét jeg har lyst til. Jeg troede bare, at det var noget man skulle.

 

Livet igennem har jeg følt mig anderledes og af frygt for at omgivelserne skulle se denne forskellighed som værende forkert, kikset eller underlig, har jeg forsøgt at passe ind. Af frygt for omgivelsernes dom over mig, har jeg i årevis jagtet andres drømme og idealer for det gode liv. Jeg har hengemt mit eget hjerte, passion og behov, af frygt for alle andres tanker og syn på mig.

 

I stedet for at turde stoppe op og mærke efter i mig selv, har jeg jagtet kærlighed, anerkendelse og bekræftelse på de forkerte præmisser. Og hver gang jeg har ”fejlet”, har jeg tænkt at noget var galt med mig. Hver gang har jeg gjort mig mere og mere umage for at passe ind i den firkantede boks, som jeg troede var kravet for det gode liv. Hver gang har jeg tænkt, at min lykke måtte findes på den anden side af hårdere træning, mere restriktiv kost, lidt længere hår, lidt flottere makeup og lidt bedre stil.

Men uanset hvad jeg gjorde, passede jeg aldrig ned i boksen. Uanset hvad jeg gjorde, fejlede jeg. Og for hvert slag jeg fik, jo mere usikker og bange blev jeg. Bange for aldrig nogensinde at opnå målet… At fange lykken derude i horisonten. Lykken, som var defineret af gennemsnitlige tal, normer, traditioner, forventninger og idealer.

 

Kærligheden var noget jeg skulle fange, indhente og sikre mig, så jeg kunne slappe af og vide at målet var opnået og trygheden sikret. Herfra ville jeg langt bedre kunne gå efter det jeg virkelig brændte for og havde lyst til.

 

Jeg jagtede kærligheden som man jagter et dyr… Og på falske præmisser. For det er ikke mit behov absolut at blive gift og få børn inden jeg fylder 30 og heller ikke mit behov, at han skulle have en bestemt profil for at kunne blive godkendt. Jeg blev stresset og desperat for at lande perfektionen, fordi jeg følte at det var forventet af mig. Gang på gang lod jeg mig stresse af bemærkninger som ”skal du ikke snart have dig en kæreste?”, ”vil du ikke have børn?” osv. osv. Og jo, selvfølgelig ønsker jeg kærlighed i mit liv: Ægte kærlighed… Uden forfængelighed, forventninger, retningslinjer og krav.

 

Jeg har været anderledes hele mit liv. Jeg har altid følt mig forkert. Men forkert i forhold til hvad? Standarden? Normalen? Hvis normalen er en definition på den gennemsnitlige dansker, så ja… Så er jeg helt og aldeles unormal. Jeg ville røvkede mig og føle mig fanget i et 8-16 job. Jeg ville være bundulykkelig med den smukke mand, som havde valgt mig på de forkerte præmisser, som ikke elskede mig for den jeg er og som gik mere op i materielle goder end indre værdier.

 

Jeg har været så bange for at stå ved den jeg er. Så bange for ikke at blive forstået, set, anerkendt og elsket. Min største frygt har styret mig hidtil og har kun sat mig i lænker. Jeg tror det er på tide at smide boksen væk, flyve modsat flokken, smile til alle på min vej og være stolt af mine farver.

 

”Not knowing that we can be loved for who we are prevents us from trusting in love itself, and this in turn causes us to turn away from life and doubt its benevolence”

– John Welwood

 

 

Vidste du, at jeg er i gang med at skrive en bog om vaneændring? Ofte er dine fysiske handlinger nemlig blot symptomer på tankemønstre og indgroede vaner, som skal bearbejdes.

 

Er du interesseret i at læse med på sidelinjen i min skriveprocess og løbende modtage information om bogen?
Så udfyld kontaktformularen på min hjemmeside, og så sørger jeg for at sende det til dig:
http://sunderfedt.dk/kontakt

 

 

Lys og varme,
Lise

Kommentarer skrevet af andre
 • Lone Hall

  20. november 2014 kl. 16:06

  Fantastisk at læse

 • Lise Møller

  17. november 2014 kl. 20:55

  Og Janne, ja meget gerne. Send mig en mail på lise@sunderfedt.dk så jeg har din mail.
  Glæder mig til at høre fra dig.

 • Lise Møller

  17. november 2014 kl. 20:53

  Søde kvinder! Tusind tak. Det varmer mit hjerte at høre.
  Kram, Lise

 • Britta Sørensen

  17. november 2014 kl. 17:38

  Det der blev man glad i låget af at læse.. Tak!

 • Janne Larsen

  17. november 2014 kl. 15:39

  Meget interessant artikel – den giver ihvertfald mig stof til eftertanke..
  For hvad er det vi jager og vil ligne og hvorfor vil vi /SKAL vi ligne alle de andre. Hvor jeg dog kender den følelse – ikke at blive anerkendt som den jeg er – ikke at møde forståelse for, hvorfor jeg nogen gange vover at træde over den usynlige grænse.. Grænsen der registrere ret fra uret..?
  Keep on talking.. glæder mig til at følge dig og din vej.. Tillad mig at følge efter ?

Skriv din egen kommentar
Kvindetid artikler
Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Dette indhold er sponsoreret Det er en stor ære at kunne arrangere en smuk, værdig og ikke mindst kærlig afsked for et elsket familiemedlem, som skal begraves, bisættes eller have sin aske spredt. Hos Lavendla Bedemand på Amager er der mange års erfaring, som fortæller, at det for en enkelt person kan være en uoverskuelig opgave at […]

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

For at bevare den skønhed og glans, som guldsmykker har, er det vigtigt at vedligeholde dem. Så kan de nemlig kaste lys over ethvert outfit.

Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Spareribs a la Zoë

Spareribs a la Zoë

Zoë Escher: Jeg elsker spareribs, jeg kan godt lide at sidde at gnave i et stykke ben med kød på. Her følger opskriften på Spareribs a la Zoë. Nemme at lave og smager ummmm

Mød Mariakaisa og Sølvi: Når hesten coacher

Mød Mariakaisa og Sølvi: Når hesten coacher

Mavefornemmelse skal forstås konkret. I maven opfanger hesten følelsers vibrationer. Og dét bruger vi i arbejdet med mennesker.

Kvindeklumme af Karen Seneca: Elsker, elsker ikke

Kvindeklumme af Karen Seneca: Elsker, elsker ikke

Han skrev smukke i sms. Det er det samme som “Jeg elsker dig” -Ikk?