Lise Møller: Jagten

 

Lise Møller Andresen: Jagten

 

Livet er en uforudsigelig vej af bump, nedkørsler, sving og hældninger. Du ved aldrig hvad der venter dig om det næste hjørne. Livet igennem jagter vi lykken; den der uhåndgribelige følelse af glæde, tryghed, kærlighed og forløsning.

 

Men hvad er lykken? Hvad er lykken for dig? Og lader du dine sande værdier bane vejen for dit liv, eller overtager dit ego undervejs?

 

Ego tripper

I en verden med sociale medier, alverdens mulighed for kommunikation, markedsføring og branding, ser jeg en tendens til egoisme af den værste slags. Og jeg frygter den egoisme danner så dyb en voldgrav til vores ægte drømme, værdier og dybe lykkefølelse, at vi snart mister idéen om deres eksistens.

 

Drømmen om et kropsideal

I en verden, hvor vi på Instagram dagligt bliver gjort opmærksom på mennesker, hvis omdrejningspunkt i livet er et kropsideal, som de dagligt, sekund efter sekund stræber efter at opnå. Alle tanker, alle handlinger, alle beslutninger udspringer fra dette ønske og et væld af muligheder afskæres på bekostning af dette kropsideal.

 

I en verden, hvor drømme starter med et hashtag, hvor glæde kræver et kamera og kærlighed – offentligt skrevne ord. I denne verden falmer lykken.

 

Egoismens skyggeside

Jeg ser konsekvenserne. Jeg ser skyggesiderne og jeg ser desperationen, ulykken og meningsløsheden i dette cirkus. For, kvinde, din lykke findes ikke i drømmekroppen. Det du via medier, fjernsyn, opslag i det offentlige rum, har besluttet dig for er drømmekroppen. Den bygger ikke bro over den håbløse dæmning. Den baner ikke vejen mod lykken!

 

Åbenhed styrker

Og kære mand, din mandighed vokser ikke i takt med fanatisk træning og dit dårlige selvværd, styrkes ikke med antallet af nedlagte kvinder. Min respekt, min kærlighed, min tro, respekt og hengivenhed til dig vokser med din ærlighed, din autencitet, din selvindsigt og din åbenhed.

 

Find årsagen

Så, mennesker! Drop fanatismen, prikkeriet, drop like’eriet, drop alle SMS’erne, drop udenomssnakkeriet, drop snapchat og de endeløse selfies. Du finder ikke lykken i antallet af likes og du sår ikke kærlighedsfrø med prik.

 

Tag hånd om den usikkerhed, som du i bund og grund mærker. Den usikkerhed, der er skyld i de egoistiske handlinger. Mærk den og find årsagen til dens eksistens. Er du forvirret, ked af ikke at have fundet kærligheden, ikke at vide hvor du er på vej hen, så er det hér du skal indsætte dit fokus. For vakler dit fundament og elsker du i bund og grund ikke dit spejlbillede, vil selv det mest dedikerede træningsprogram, den mest stringente kostplan, ikke ændre på det! For så vil usikkerheden stadig ligge på lut. Gemt bag store muskler og en flad mave.

 

Er det det værd?

Jeg har stået med en sixpack og med det jeg troede var min drømmekrop. Efter måneders intensiv træning og striks kost, opnåede jeg dét jeg troede var idealet. Men de valg jeg undervejs tog, de fravalg, de tankestrømme, handlinger og beslutninger jeg tog undervejs hertil, satte mig i en situation af ulykke og ensomhed!

 

– For jeg satte livet i stå.

 

Jeg takkede nej til middagsinvitationer af ren og skær frygt for at komme til at spise noget ”forbudt”, jeg holdte mig fra byture, alkohol, hyggeaftener med veninderne af frygt for at spise ”unødvendige kalorier”, som jo ville gøre mig fed. Jeg målte og vejede mig dagligt for kontakt at holde kontrol og styr på om jeg nu også tabte mig og blev tyndere og gik det den forkerte vej, fik jeg med ”pisken”, fremfor at overveje og forstå, hvorfor min krop reagerede som den gjorde.

 

Når frygten tager over

Jeg lod et ideal, en idé være mit livs omdrejningspunkt, og da det var opnået, var omdrejningspunktet ikke at miste det igen. Frygten for at tage på, frygten for at blive fed, frygten for at miste kontrollen og ryge i, gøre noget forkert, ”bryde reglerne” kørte showet. Jeg var angst for at gøre noget anderledes, for hvad ville der så ikke ske?

 

Når målet ikke er lykken

Jeg havde opnået mit opsatte ideal. Dét jeg troede var nøglen til min lykke. Dét jeg troede gjorde mig stærk, sej og beundringsværdig. Et ideal opsat som resultat af egoisme, usikkerhed og dårligt selvværd.

Og sandheden er, at jeg aldrig har haft det værre. Jeg havde det frygteligt, for usikkerheden, det dårlige selvværd var der stadig! Og frygten for at miste kontrollen var større end nogensinde. For hvad nu, hvis jeg pludselig gik tilbage. Hvad nu, hvis jeg ikke længere havde sixpack og markerede overarme?

 

 

 

Dit fokus bliver andres fokus

I og med at det var mit omdrejningspunkt, dét jeg talte om, dét der var mit liv, blev det automatisk også det omverdenen associerede mig med. Så mødte jeg en bekendt, kunne personen godt finde på at hive op i blusen for at se min mave, spørge ind til min fedtprocent o.lign. Angsten voksede, for hvad ville de mon ville sige, hvis jeg de opdagede en dag, at jeg ikke har sixpack?

 

Mere vægt – mere glæde

Det er så let at sige, at man skal elske sig selv. Så stor en floskel og så stort et begreb, og svært at efterleve i et samfund, hvor  vi måles, vurderes og vejes ud fra resultater og præstationer.

Den dag i dag vejer jeg 10 kg mere end jeg gjorde da jeg var allertyndest. Størstedelen af vægtøgningen er muskelmasse, men jeg er også blevet blødere, hvilket bl.a. har betydet at jeg igen har en normal cyklus, store bryster og en rund bagdel. Min mave er markeret, men blød, hvilket gør, at jeg ser fit og kvindelig ud. Jeg er stærkere, blødere og har aldrig haft det bedre i egen krop. Jeg har sluppet den fantatiske kontrol og har aldrig levet efter så få ”regler” som jeg gør nu, både hvad angår min kost og min træning. Jeg tør tage i byen, danse uhæmmet uden at tænke på hvad andre tænker om mig, drikke alkohol uden at tænke på kalorier og komme hjem kl. 6 om morgenen, uden at være bange for at det forringer min restitution. Jeg kan se mig selv i spejlet og være glad for mit spejlbillede. Jeg tør hoppe i en bikini, gå rundt på en strand og føle mig glad og attraktiv og tænker ikke i ét sekund over hvad andre tænker om mig.

 

At turde være i egen krop

Jeg har aldrig før turdet hvile og være i min egen krop, som jeg gør nu. Turde mærke efter, hvad jeg føler, frygter og har behov for. Og dette fundament er essentielt! For det er dét fundament der får dig til at træffe valgene, der vil dig det godt. Det er dét fundament der træffer fornuftige fødevarevalg, valg om at bevæge sig, valg om at træne og udfordre sig selv, valg om at socialisere sig, turde være alene, turde være ked af det, turde sætte ord på og være skrøbelig, slå sig løs og hvile nok i sig selv til at være ligeglad med andres holdninger og meninger om én.
Og jeg har aldrig før fået så mange komplimenter, så meget anerkendelse og så meget ros som nu. For vi elsker det autentiske menneske. Vi elsker menneskelighed og vi respekterer og udviser omsorg for mennesker der tør vise skrøbelighed, usikkerhed og ikke mindst et sundt selvværd. Bare det at smile og udstråle glæde, gør dig mindst 50% mere attraktiv. Prøv at overveje, hvor meget energi og glæde det ville give dig i din hverdag at få den bonus!

 

Jeg tror ikke

– på slankekure. Jeg tror ikke på regler og jeg tror ikke på BMI, fedtprocentsmålinger og et BigBrother samfund, der definerer sundhedsbegrebet.

 


Jeg tror

– på det enkelte menneske, jeg tror på årsag, virkning og konsekvens og jeg tror på holdbare løsninger. Jeg tror på sund fornuft, fødevarekvalitet, på kærlighed, på omsorg, på drømme, mål og på livet.

 

Jeg ved

– at du kan gøre lige præcis hvad du vil. Jeg ved, at du kan opfylde dine inderste drømme. Jeg ved, at du kan tage hvert enkelt skridt, og skridt for skridt blive stærkere.

 

Og jeg ved hvordan!

 

Spørgsmålet er om du vil… Vil du?

 

Så tilmeld dig mit online Fit Forever forløb, som jeg skyder i gang til oktober. Du får mig online ved din side ved hver træning og webinars med inspirerende inputs til din livsstilsændring.

Du kan læse mere om forløbet og tilmelde dig lige her:
http://www.fitbird.com/product/lise-moller-andresen-fit-forever/

 

 

Kommentarer skrevet af andre
  • Casper Kold

    6. august 2014 kl. 21:36

    Fantastisk flot skrevet Lise!

Skriv din egen kommentar
Kvindetid artikler
Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Dette indhold er sponsoreret Det er en stor ære at kunne arrangere en smuk, værdig og ikke mindst kærlig afsked for et elsket familiemedlem, som skal begraves, bisættes eller have sin aske spredt. Hos Lavendla Bedemand på Amager er der mange års erfaring, som fortæller, at det for en enkelt person kan være en uoverskuelig opgave at […]

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

For at bevare den skønhed og glans, som guldsmykker har, er det vigtigt at vedligeholde dem. Så kan de nemlig kaste lys over ethvert outfit.

Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Hvor mange stemmer har du i din indre dialog?

Hvor mange stemmer har du i din indre dialog?

Jeg er begyndt at give stemmerne navne for at kunne distancere dem fra mig selv

Aldersforskel – selvfølgelig betyder den noget

Aldersforskel – selvfølgelig betyder den noget

Der er realiteter, som man gør klogt i at være opmærksom på. Kroppen har en alder, som følelserne ikke styrer.

Sexolog Viktoria Handberg: Unge mangler viden om seksual-etik på sociale medier

Sexolog Viktoria Handberg: Unge mangler viden om seksual-etik på sociale medier

Jeg tror, at mange er blevet chokeret over historierne om seksuelle overgreb og at deling af seksuelle oplevelser med alt og alle finder sted i (tilsyneladende almindelige) somewhat lukkede ungdomskredse. For vi tror ikke sådan noget sker i et ligestillet, seksuelt oplyst samfund.