Liselotte Vejborg: De evige mangelvarer – tid og energi

 

Liselotte Vejborg: De evige mangelvarer – tid og energi

Uh, hvor vi mangler tid alle sammen, hva’? Vi løber hele tiden stærkere for at nå det hele, og øverst på vores ønskeseddel står der:

En time eller to ekstra i døgnet – tak!

Men ved du, hvad der ville ske, hvis du ved et trylleslag permanent fik 2 timer ekstra i døgnet? Du ville lynhurtigt være tilbage i samme trædemølle som nu.

Nøglen til at få regnskabet til at gå op er nemlig ikke flere timer i døgnet eller at løbe endnu stærkere for at kunne fylde endnu mere ind i din dag. Det handler derimod om at behandle din tid som var den de to deciliter vand, du har fået med i vanddunken på din rejse tværs over Sahara.

Hvor vi burde være lidt nærige med vores tid, er vi derimod ret ødsle. Faktisk så ødsle, at vi ofte oplever, at der ikke er tid nok, og så løber vi tør. Ikke bare for tid, men også for energi. Faktisk er det vel ikke forkert at sige, at vi løber tør for os selv?

Hvorfor gør vi det?

Blandt andet fordi vi uundgåeligt er produkter af den verden, vi lever i. En verden, hvor alt stort set er muligt, og hvor udbuddet er så stort, at alting skal serveres i løsninger, der er kompakte, koncentrerede, komprimerede, nedkogte osv. For så kan vi få flest mulige input på den kortest mulige tid.

Problemet er bare, at det for størstedelens vedkommende ikke er 25 % af vores dag, der ser sådan ud, og at de resterende 75 % af tiden går med at geare ned, lade op og bare være. Det er størstedelen af vores døgn, der går med lynhurtige og mange input og påvirkninger, og derfor risikerer vi at løbe tør for energi, hvis vi ikke bliver mere nærige med vores tid, og hvis vi ikke begynder at lytte mere til vores krop. For måske du også har det som min dejlige veninde, der – da jeg for ikke så længe siden valgte at melde fra som gæst (og dermed også som hendes assistent) til en konference – sendte mig en sms med ordene: ”Jeg beundrer, hvordan du lytter til din krop. Det er virkelig noget, jeg skal øve mig på og blive bedre til”.

Selv er jeg blevet meget bedre til at lytte til min krop i dag, end for 20 år siden, men jeg falder bestemt også i nu og da, hvor jeg så lige må rense ørerne for at kunne høre budskabet tydeligt.

For i virkeligheden – og det var også svaret til min veninde – handler det ikke så meget om at lytte, som det det handler om to andre ting:

1) Det handler om at ville lytte. Altså om at have ørerne slået ud og være opmærksom på de budskaber, vores krop sender os. For den taler hele tiden, det er bare ikke altid, vi hører den.

2) Og så handler det om at ville handle i overensstemmelse med det budskab, vi får. For det kan jo være ret ligegyldigt, at vores krop fortæller os, at vi skal være mere nærige med vores tid (eller at vi skal være mere ødsle med den tid, vi tildeler os selv), hvis vi vælger at ignorere budskabet, fordi det ikke lige passer os i den pågældende uge. Fordi vi har travlt …

Næste gang du (taler om, at du) mangler energi og tid, så tænk over, hvor du er for ødsel med din tid – og lyt så ekstra godt efter, hvad din krop prøver at fortælle dig og lad være med at ignorere det budskab, du får.

 

Kærligst,

Liselotte

www.liselottevejborg.dk

Kvindetidskort1

Skriv din egen kommentar
Kvindetid artikler
Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Dette indhold er sponsoreret Det er en stor ære at kunne arrangere en smuk, værdig og ikke mindst kærlig afsked for et elsket familiemedlem, som skal begraves, bisættes eller have sin aske spredt. Hos Lavendla Bedemand på Amager er der mange års erfaring, som fortæller, at det for en enkelt person kan være en uoverskuelig opgave at […]

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

For at bevare den skønhed og glans, som guldsmykker har, er det vigtigt at vedligeholde dem. Så kan de nemlig kaste lys over ethvert outfit.

Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Det Levende Parforhold – workshop ved Katrine Axholm

Det Levende Parforhold – workshop ved Katrine Axholm

Det Levende Parforhold – workshop ved Katrine Axholm

Er du – og hele din familie – klar til sommer?

Er du – og hele din familie – klar til sommer?

De fleste forældre ved, at en af de vigtigste ting at være opmærksom på er, at ens barn er klædt på efter vejret og temperaturerne. Det er vigtigt, at det ikke bliver for varmt, da børn dehydrerer hurtigere end voksne.

Birgitte Asmussen: Chancen i tabet

Birgitte Asmussen: Chancen i tabet

Tabet er et vigtigt element i menneskelig udvikling. Tabets funktion er at udfordre den måde, mennesker ser sig selv på, udfordre det, mennesket identificerer sig med