Tore Munch er eventmager og personlig træner

 

Tore Munch er eventmager og personlig træner

Kvindetid har mødt personlig træner Tore Munch til en snak om personlig træning, kropsbevidsthed og realistiske mål.

Hvem er Tore?
Tore Munch (født 1977) www.toremunch.dk har en fortid som gymnast på eliteplan og en bacheloruddannelse i moderne danser fra Leeds, England. Men han blev først rigtig kendt i Danmark, da han i 2005 vandt dansekategorien i tv programmet Scenen er Din med en blå bodypaintkarakterer og andre figurer inspireret af Ringenes Herre.

Tore arbejder i dag som koreograf, eventmager, danser og personlig træner, og det er hans personlige træning, der umiddelbart har vakt min interesse og fik mig til at kontakte Tore. For hvad er personlig træning, hvor foregår det og skal man ikke være Hollywoodfrue, for at have sådan en?

Træning i eget hjem
Tore: ”Jeg kommer som regel hjem til kunderne. Fordelen ved det er, at motion og træning rent fysisk bliver en del af deres liv og ikke noget, de kun kan udføre i et studie eller et fitnesscenter. Man kan nemlig sagtens lave gulvøvelser, selvom katten hopper rundt og vil være med. Ligesom den magelige lænestol snildt kan konverteres til et sted, hvor man også laver bootie shakes og tajleøvelser. Man behøver faktisk ingen rekvisitter for at gå i gang”

Personlig personlig træning
Tore går meget op i, at den personlige træning er personlig. Tore: ”Det skal forstås sådan, at jeg ikke bare smider et standard program i hovedet på folk, men derimod gør jeg ekstremt meget ud af at finde den enkeltes motivation. Jeg tager her udgangspunkt i klientens livshistorie, som jeg bruger ret lang tid på at afdække. Jeg spørger til deres fysiske historie. Hvor meget eller hvor lidt, de har bevæget sig før, hvilken slags arbejde de har udført, om de har haft skader osv. Det giver mig et billede af klienten og hjælper mig i forløbet med at give dem den helt rigtige og personlige træning.
Jeg havde for nylig en kunde, der virkelig havde en intention om at komme i form efter en rygskade og vi startede fint med et let rygprogram, men jeg kunne se, hun gjorde det af nød og ikke af lyst.

Så kiggede jeg i hendes livshistorie og så, at hun i sin barndom svømmede og elskede det. Næste aftale med mig blev så booket i en svømmehal og efterfølgende lagde vi et svømmeprogram i stedet. Nu er hun derovre hver 3 dag og gør det af lyst. Det er da personligt. En anden kunde elskede at gå lange ture med hunden, men det var jo ikke rigtig motion, mente hun. Se det skal man ikke sige til mig. Vi fik gang i den vildeste powerwalk og udstyret hende med små vægte og så var hun og hunden flyvende. Det er tit de små ting, der nogen gange gør, at folk ændre indstilling.

Det skal være sjovt
Tore fortsætter: ”Nu var det her meget fysiske ændringer for selve motivationsdelene er et kapitel for sig. Det er så forskelligt, hvad der motiverer folk. Nogle motiveres af det gode f.eks tanken om at komme i kjolen, de købte 3 numre mindre, mens andre motiveres af frygten, altså hvad der kan ske, hvis de ikke gør det f.eks at de skal smide bikinibilleder på facebook.
Nu er jeg klart tilhænger af første kategori altså positiv motivation, men hvis kunden virkelig motiveres af et skræmmebillede, så vil jeg tro mod min personlige træning selvfølgelig møde kunden det sted. Min mission er, at folk ved hjælp af korrekt træning skal lære deres kropshistorie at kende og opnå bedre kropsviden og dermed livskvalitet. Hvis man forstår og accepterer sit kropslige standpunkt – er det nemmere at finde motivationen og komme i gang”

Træner dig, mig, kendte og kongelige
Tore har haft både kendte og kongelige blandt sine kunder, men det er ikke noget, han slår sig op på, tværtimod er det kun fordi, jeg har googlet, at jeg kan spørge ham direkte. Så det er rigtigt, at bla Kronprinsesse Mary, Sanne Salomonsen og Line Baun Danielsen har været blandt Tores kunder finder jeg ud af, men som sagt, er det Tore lidt ligegyldigt.

Tore ”Alle mine kunder er særlige. Jeg er tilgængelig som træner for alle, så jeg vil nødigt låses fast på, at jeg kun træner kendte eller kun træner sportsfolk. Jeg træner virkelig alle og er en lille smule træt af al den nichesnak der tit kører blandt nogle behandlere. Jeg elsker forskellighed og variation.

Ikke frelst men realistisk
Og der er variation i Tores udbud. Udover personlig træning tilbyder Tore træning til når man har skader, træning til når man har født, og træning når målet er et vægttab. Om sidstnævnte træningsform siger han: ”Ærlighed betyder alt i en personlig træningssituation. Det vil være uærligt at påstå, at man kan opnå et markant vægttab udelukkende ved hjælp at styrke- og smidighedstræning. Et markant vægttab må nødvendigvis inkludere træning, hvor der indgår et højere niveau af fedtforbrænding, kombineret med omlægning af kosten.

Jeg er ekstrem realistisk både på egne og mine kunders vegne. Livet skal ikke være askese og der skal være plads til varm chokolade med flødeskum og mors hjemmelavede flæskesteg, hvis det er det, man har lyst til.

Bodypainting og ildshows
Til spørgsmålet om hvorvidt Tore ikke bliver lidt træt af at arbejde med folk og kroppe siger han: ”Nej aldrig, jeg elsker det, men gør også meget for hele tiden at forny mig og gøre sjove ting, der giver mig og min krop energi. Derfor laver jeg bodypaintshow, hvor jeg kravler og springer rundt som en dyrekarakter med akrobatiske håndstande og spring. Jeg har både været til pr lanceringer, gallamiddage, modeshows, firmaarrangementer, kirker, skoler, runde fødselsdage, zoologiske haver og i efteråret på Expoudstillingen i Kina som havtrold, hvor jeg optrådte med Den lille Havfrue på den danske pavillion.

The Big Splash
Min helt store passion har været at mixe alle de stilarter, jeg har mødt igennem min karriere. Så jeg har et sjov med dans, synkronsvømning, gymnastik, udspring, ildshow, sang og musik. Det har jeg samlet i det store vandeventyr – The big Splash – som jeg selv har instrueret.

Eventen havde urpremiere i Frederikberg Svømmehal i november sidste år. Den henvender sig til alle og også børn. Det er en af mine kæpheste at få aktiveret børn via leg, motion og udfordring samtidig med det gerne må være spetakulært. Efter showet er der ”fri dans” hvor publikum kan prøve kræfter med vandreskaberne og se om de kan lave et big splash.
Denne event vil jeg for resten så gerne have ud til endnu flere svømmerhaller så den må du endelig gøre lidt reklame for” smiler Tore. Det være hermed gjort Tore og fortsætter  ”Men for lige at svare konkret på dit spørgsmål nej så bliver jeg aldrig træt af at arbejde med krop og mennesker”.

Tore Munchs CV www.toremunch.dk
Gymnast på højt plan
Bacheloruddannelse i moderne dans fra Northern School of Contemporary Dance, Leeds, England.
Vandt i 2005 Scenen er Din i dansekategorien
Koreograf, danser og leverer underholdning til mange forskellige større events i ind- og udland – herunder tv- og teaterproduktioner.
Har sideløbende udviklet et personligt træningssystem (personlig personlig træning)
Uddannet livsstilscoach hos Manning Inspire i København
Underviser i Pilates, dans og teambuilding i workshops, og på kurser i mange forskellige sammenhænge.
Har i tæt samarbejde med Kiropraktik i Centrum i København udviklet et træningsprogram som forebygger og genoptræner skader i ryg og skulder/nakke.

Kvindetid artikler
Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Dette indhold er sponsoreret Det er en stor ære at kunne arrangere en smuk, værdig og ikke mindst kærlig afsked for et elsket familiemedlem, som skal begraves, bisættes eller have sin aske spredt. Hos Lavendla Bedemand på Amager er der mange års erfaring, som fortæller, at det for en enkelt person kan være en uoverskuelig opgave at […]

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

For at bevare den skønhed og glans, som guldsmykker har, er det vigtigt at vedligeholde dem. Så kan de nemlig kaste lys over ethvert outfit.

Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Mere om cougars: 70 procent af brugerne på Cougarcentral er mænd!

Mere om cougars: 70 procent af brugerne på Cougarcentral er mænd!

Indrømmet – det er noget af et cougartema, vi har kørende på Kvindetid for tiden

Del 3: Sådan skaber du en jul, du kan lide

Del 3: Sådan skaber du en jul, du kan lide

Taknemmelighed er den højeste energifrekvens, du kan være på. Taknemmelighed er helende. Taknemmelighed transformerer. Taknemmelighed føles vidunderligt, åbner hjertet, blødgør egoet og gør dig smuk og glødende. What’s not to like? 

Zoë Escher: Pasta med kammuslinger og tigerrejer

Zoë Escher: Pasta med kammuslinger og tigerrejer

Zoë: Pasta med kammuslinger og tigerrejer. Her følger en lækker og sund opskrift på en pastaret med skaldyr.