Kira Gall Henriksen: Kammuslinger i det grønne
Kira Gall Henriksen: Kammuslinger i det grønne
Hvis du vil nyde en ret, der giver dig mæthed, samtidig med at den pirrer dine smagsløg, så skal du kaste dig over ”kammuslinger i det grønne”. Den er hurtig at lave, og så smager den guddommeligt.
Til 2 personer skal bruges
2 squash
6-8 kammuslinger
1 rød chili. Du vælger selv hvor stærk, du ønsker, den skal være
Olivenolie
Salt og peber
Pesto
50 g pinjekerner
2-3 fed hvidløg
2-3 håndfulde friske basilikum blade
50 g Parmesan, frisk revet
Friskkværnet peber og eventuelt lidt salt
Olivenolie
Start med at lave pestoen. Kom hvidløg, pinjekerner, basilikum blade og parmesanost i en foodprocessor. Hvis du ikke har sådan en, kan du bruge en blender. Du kan også hakke alle de forskellige ingredienser fint hver for sig og blande dem sammen. Afslut med at tilsætte olivenolie, indtil du får netop den konsistens, du ønsker. Tilsæt peber og eventuelt lidt salt. Husk, at parmesanost er salt i sig selv, så hold igen med salt. Skræl de 2 squash med et julienne jern. (Det er ligesom en kartoffelskræller, men der er tænder på den ene side i stedet for en flad side). Du får nu pasta i skikkelse af squash. Sæt en gryde med vand over til kogning. Tilsæt lidt salt. Mens du venter på, at det koger, hakker du 1 chili fint. Jeg anbefaler, at du har et par plastikhandsker på. Skær chilien over på tværs og skrab kerner ud. Det er dem, der er stærkest.
Kom lidt olivenolie på en pande, og læg kammuslingerne på. De skal have, så de lige tager farve, men pas på, du ikke giver dem for længe. Vend dem og kom nu squashen i det kogende vand. Squashen skal koge i godt 1 minut. Dræn i en si, og bland med pestoen. Fordel i to tallerkener og fordel kammuslingerne hen over. Slut af med at drysse med den hakkede chili.
Tip
Skift eventuelt pinjekernerne ud med mandler eller cashewnødder. Det giver en anderledes smag
Vil du gerne holdes ajour med hvad jeg laver af mad og søde sager, så følg med på Facebook på www.facebook.com/SundtogGodt