Mænd der opdrager kvinder: My way or the Highway.

 

There is my way or the Highway

Af Carsten Islington

Mænd læser ikke udviklingsbøger. Selvfølgelig er der nu en bleg girly fyr, som straks pipper “Det gør jeg da”. Men generelt gør vi ikke. Vi læser jo heller ikke manualen til Ikeabordet. Vi prøver at samle det selv, ud fra vores logik og vores fornuft, og gøre vores egen erfaring.

Mænd er bevisthed, vi er logiske, fornuftige og simple. Vores mål i livet er at blive oplyste. Ende med at sidde på en bjergtop viis af de fejl, vi har begået.

Kvinder er energi, lys, kaos og evigt forandrende. Så de flår alle udviklingsbøger ned fra hylderne. Der er brug for orden.

I køkkenet
Først stod hun midt i køkkenet med bogen “Vegetarmad, Sund Livsstil” Efter den dag fik vi kun medister, sovs og kartofler, når kæresten var på kursus i Jylland. Vi sad stille og gumlede på en gulerød uden foragt. Vi tilpassede os. En evne vi mænd har fra vores stenalderforfædre.

Når vi jagede, var vi nødt til at tilpasse os efter byttets færden og væren. Vi har stadig den samme hjerne vol. 1.1, hvis vi bruger datasprog. Vi er stadig dygtige til at tilpasse os.

I stuen
Så stod hun midt i stuen med bogen “Feng Shui, Elsk dit Hjem” og så røg vores lille elskede bryggers, hvor vi plejede at få ro, en smøg, kigge på vores værktøj og den frække kalenderpige. Det blev nu en del af samtalekøkkenet. Det må man give kvinder. Inden halvlegen mellem FCK og Brøndby var færdig var alt forandret. Nu var der en hjerteformet dørmåtte og lyserøde håndklæder på toilettet. Fodboldpokalen og det store sorte stereoanlæg røg ud på fortorvet til storskrald. Et sørgemodigt farvel til den elskede sorte slidte lædersofa blev det også til.

Okay, vi tilpassede os, vi sidder nu bare 20 minutter længere på toiletet end generationen før os gjorde. For at stene i fred. Vi har stadig bilen, hvor vi kan bøvse, prutte, ryge og synge. Derfor melder vi os frivilligt, når der er brug for at tage ned på tanken efter økologisk mælk.

I soveværelset
Så stod hun pludselig i soveværelset med bogen “Tantra, Kærlighed og Spiritualitet”. “Skaaaaatt – læs lige denneher bog, så lægger jeg mig her på ryggen og venter til du har læst den!” What? Som om man ikke havde det svært nok ved at stå i sengen, brølende ud til i rummet i de varme skalafarver, der sympatiserer med nervesystemet efter Feng Shui bogen. Komme ud over hendes ansigt, mens man hiver hendes dyrisk i håret. Fuck, nu er det også slut med det! Nu skal man Gud hjælpe mig meditere på kønsorganer, nulle nulle i timevis, så man kan centrere sig i sit hjertechakra. Øjenkontakt i evigheder og tilstedeværen i timevis. Ingen chance for at følge med i fodbold i premier league.

Savnede pludselig min vilde ungdom, hvor jeg stod op ad motorcyklen med en smøg i munden, en øldåse i hånden, mine meninger om sex var dengang til at finde ud af. “There is my way or the Highway!”

Ting tager tid
Kvinder fik travlt siden 1972 da ligestilling kom, de undslap tusinder års undertrykkelse. Og der var virkelig meget, som skulle indhentes. Endelige frie! Nu skulle de finde dem selv. Nu skulle der udvikles, selvanalyseres og udleves egen spiritualitet.

Mænd har altid være spirituelle og altid udviklet sig. Bare i et andet tempo og en anden rytme. Når vi havde nedlagt et bytte i fordums tid, så lavede vi en fløjte af dyrets knogler. Brugte resten af dagen på at fløjte en hyldest til dyret.

Vi ved godt, vi skal udvikle os. Vi tænker med ærefrygt på Neandertalermanden, der uddøde på grund af mangel på udvikling, han blev i hulen og gik kun ud for at samle føde tæt ved og så tilbage i hulen igen. Homo Sapiens rejste, delte erfaring og udvikling og blev derfor den eneste menneskerace, som overlevede.

Det hjælper bare ikke at smide en Tantra manual efter os og så ligge og vente på ryggen. Man kan ikke stille tusind års vaner til storskrald. I skal inspirere os, tale med os. Uden at drukne det hele i følelser, krav, vrede og gøre os forkerte. Vi skal nok finde ud af det. Vi skal bare lige fumle lidt, rode, fejle og gøre vores egne erfaring.

Husk at vi dårligt nok har vænnet os til vegetarmaden


Vi takker Carsten www.islington.dk for denne klumme i serien “Mænd der opdrager Kvinder”.
Billedet der illustrerer artiklen er en af redaktionen bekendt fantastisk mand, der stener for hårdt på en ferie. Klik på billedet for at få  fuldt visuelt udbytte!
 

.
Kommentarer skrevet af andre
 • alice margrethe fly

  13. november 2011 kl. 11:52

  hej alle mænd som kvinder, jeg bliver sgu lidt træt af at sætte mig ind i jeres holdninger. først vil jeg sige til dig carsten du er heldig med joan der er klog og varmt kærlig kvinde. og du er heldig at du har og taget tid til at tilbagelænet og går og hygger og tid til hvad du nu har brug for. jeg vil elske at gøre det samme.men jeg er nok et sted hvor jeg er alene og blive bedst udgave af mig selv i alt og hvor jeg er.hvor jeg end er . . jeg ved at det er min mave der fortæller hvem jeg er i de forskellige situationer og så det vigtigt altid kunne spørger dumt. . faktisk klogt. . vi må da talle sammen. . og høre de ikke . . jeg høre efter og er nysgerrig . så ved jeg at dert er tiden til at skifte og andre døre eller hvad jeg skal kalde det . jeg ved bare at jeg vil kun en mand hvor jeg kan mærke at vi passer sammen så meget og at vi både er kopi af hinanden og og enestående som menneske og som mand og kvinde. .

 • Christina

  13. juli 2011 kl. 11:20

  Sjov artikel, Carsten – du har så evigt ret! Hils din skønne kone Joan fra mig..
  kh. Christina

 • LotteA

  30. juni 2011 kl. 11:22

  Mænd er løjerlige væsner fyldt med forudsigelighed og en dejlig naivitet.

  Mange af de mænd, jeg kender – familie, venner og dygtige businessmen – lever livet efter din IKEAbords-logik “Vi prøver os frem og ser, hvad der du’r”

  De har haft en succesoplevelse med noget ret tidligt i deres liv eller karriere. Og så bliver alle senere udfordringer tacklet over samme skabelon.

  Ét eksempel:
  En knægt skifter skole i 6.klasse. Det ser han som en mulighed for at skifte sit image ud fra en lidt kikset enspænder til Konge Af Klassen med skarpe albuer og hård humor. Missionen lykkes. Succes!

  I dag er han over 40 år og vil stadigt gerne være enhver situations midtpunkt. Desværre kigger børn og bedsteforældre skævt til ham, når han fyrer 6.klasses-pik-og-patter-jokes af. Og mange – både mænd og kvinder – synes det er lidt for åbenlyst, når han forsøger at manipulere med omverdenen “folkeskole-style”. Men for ham var det effektivt dengang – så hvorfor ændre på noget, der allerede én gang har vist sin værdi…?

  Eksempel 2:
  En anerkendt og højtlønnet ung mand havde stor succes med at udvikle en forretning.

  Så blev han headhuntet til en af konkurrenterne, og den dygtige unge mand var så fanget i sin egen succes fra Projekt1, at han undlod at tilpasse sig den nye situation med andre kunder, andre medarbejdere og nye teknologiske platforme.

  Han faktisk endte med at drive medarbejderne til vanvid (og ud af firmaet), ødelægge virksomhedens ry hos kunderne , smadre en god bundlinje – og i sidste ende blev han naturligvis fyret. (Hvilket kom totalt bag på ham – for han havde jo haft kæmpe succes. Og dermed var han også selv en succes…)

  Ja, vi kvinder er ofte søgende væsner. Vi vil gerne være den bedste udgave af os selv – både som kvinder, veninder, på arbejde, som mødre og elskerinder.

  Vi prøver at balancere og prioritere de forskellige roller med de mange krav og modkrav. Kan du fortænke os i, at vi nogle gange ønsker et quickfix som f.eks. at “hvis-du-hænger-en-figur-af-en-syvbenet-blæksprutte-op-i-det-nordøstlige-hjørne-af-stuen-vil-dine-børn-give-sig-til-at-rydde-op-efter-sig-selv-feng-shui-tingt”. Nej vel? Det ville da være rart

  Vi lever i en foranderlig verden. Gamle mønstre nedbrydes og nye opstår.
  Giver det så mening at sidde i minderne fra gamle dage og fløjte en hyldest til det døde dyr?

  Eller er det bedre at bide livet i låret og gå all-in i de nye udfordringer/balancer, der er i alle personlige relationer? Det er jo ikke kun i mand/kvinde forholdet, der blæser nye vinde. Også forældre/børn – chef/medarbejder – butik/kunde – avis/læser (fortsæt selv listen!) er under konstant forandring.

  Min tese er, at det er meget nemmere at manipulere mændene end det er at forandre dem. Når man finder det bløde punkt er det simpelt at få dem til at gøre, hvad man ønsker (ros, anerkendelse, blowjob, omsorg, dyyyygtig!)

  Problemet er, at jeg ikke ønsker en mand, jeg skal/kan manipulere. Jeg ønsker mig brændende i både det private og det professionelle liv, at mændene omkring mig SER og OPLEVER verden omkring sig og forsøger at gøre sig selv til den bedst mulige mand i livet her&nu – i stedet for et falmet billede af en succes, der var engang…

  Det ville give mig så meget mere tid, lyst og overskud til at være den allerbedste kvinde. Både i forhold til min kæreste, mine veninder, mine unger og mit arbejde :-)

  • carsten islington

   6. juli 2011 kl. 19:22

   Kære Lotte.. Ingen tvivl om at du er virkelig dygtig. så dygtig at du kan få lavet en masse vildt effektivt, hurtigt, men høj tempo. så du kan opsamle point som i et flyveselskab. bare til kvalitetstid og kvalitetsamliv. du stille ligeså store krav til omverden som du stiller til dig selv.. forståeligt nok.. Vi rammer lige ind i denne her. Kvinden: Så gør dog noget! manden: “Så slap dog af! ”
   I piger lavede altid lektier fredag eftermiddag inden i gik ud og legede. sad altid med fingerne i vejret, når læreren kiggede ud over klassen. Fint nok med mig.. Sådan er i jo, vil gerne være foran, så er der styr på det.. næste! Jeg er total ligeglad.. Jeg vil ikke være effektiv, manupulerende og stræbende.. Jeg er erfaren, jeg har lært at stoppe op så livet kan indhente mig. jeg ved godt at jeg kan som alle de andre mænd gå ned i Silvan og køber nogle standardbrædder og fixe hegnet ved nordsiden på et par formiddagstimer. . Jeg bygger et stengærde.. Det er tungt, det er svært. det kræver tid masser af tid, mange rumkugler, kaffekopper og sidden på sten, ryge og lade 7 og 9 være lige, kigge og planlægge, svede bande og brække med store jernstænger. Helt vildt ueffektivt arbejde tempo, helt vildt meget bøvlet. helt vildt gammeldags. Jeg skal dog aldrig tilbage og vedligeholde det, forny det. Stengærdet forgår ikke, Det står der bare, er tidsløst , evigt smukt med sine stenblomster og våde morgensten. Livet er en cyklus Nødvendigt for at udvikle sig og forandre sig. men stor respekt for dygtige kvinder som dig.. Jeg stræber mig for ikke at være den bedste. Jeg vil ikke være perfekt. kærlig hilsen Carsten

 • Sanne

  26. juni 2011 kl. 12:32

  Carsten,
  Dejlig provokerende tekst. Jeg har selv svært ved at forstå hvorfor så mange kvinder tapetserer deres parforhold med økologisk babymos og hvide blondegardiner. De ved ikke hvad de går glip af. I øvrigt er et blowjob ikke noget man giver. Det er noget man får lov til at give ;-)

  • carsten islington

   6. juli 2011 kl. 16:48

   Tusind tak for den rigtige gode oplysning ang at få lov til at give et blowjob.. Kvinder allerede i skolen var jo hurtigere og kvikkere end drengene. det har vi mænd prøvet at få rettet lidt op på mens vi voksede os store. Det vi fandt ud af som voksne vidste i såmænd allerede, måske en kollektiv kvindelig under bevisthed ii har haft med fra starten. Og evnen til at mærke efter, ikke acceptere det værende. Mange kvinder der ikke kan lade være… alt det med blonder og økomad o.s.v. måske et forsøg på balance i kaos. Gør det måske også for ikke at sidde fast, hvem gider være Snowwhite. sidde fast i en forbandelse uden i en skov med syv dværge. og livet går forbi. Så hellere gøre noget.. og indførelse af blonder og økomad er et forsøg på at være i bevægelse i livet. Jeg nedgør ikke helt blonder og økomand.. Whisky smagte også grimt i starten. Men det er kun når man ikke kan andet. så er det slemt.

 • Birgitte Madsen

  25. juni 2011 kl. 17:13

  Tåbelige og fuldstændig ligegyldige udtalelser fra en gammel mand. Hvordan kan man have levet så længe og stadig tro, at alle kvinder er ens og alle mænd er ens?

  • carsten islington

   6. juli 2011 kl. 16:33

   Hør nu Fru Madsen.. Når man ikke kan komme med nogen ordenligt kritik og kun komme med udtalelser, som kun kan tolkes som.. at lukke lort ud. Selvfølgelig er der nogle som dig.. som ikke kan regne det ud, At når jeg skriver en klumme til mange læsere så skriver jeg generelt, Jeg regner jo med at folk er intelligente nok til at kunne trække fra og ligge til. Vi er jo alle en variation af det generelle. Du skulle ikke ignoreres.. Som da man fandt ud af at det var dumt at henrette seriemordere. bedre at beholde dem for at kunne forstå hvorfor de gjorde det. Du er en mopper. når du som børn i mangel på kommunikations evne bruger noget fysisk at angribe.. kalde mig en gammel mand. Du skulle virkelig tages alvorligt. så man kunne bedre forstå mopperne. hvad der driver dem. Fru Madsen.. lad være med at spilde min og andres tid.. hvis du ikke har noget intelligent at sige.

 • SomebodysWife

  25. juni 2011 kl. 16:06

  Kære Carsten!

  Var sikker på, at ingen kendte min mand bedre efter 20 år end mig! Anede ikke hvad jeg havnede på, da jeg klikkede mig videre til denne side, og jeg skrald grinede mig gennem linjerne uden at vide, hvem de var skrevet af – før til allersidst!

  Enten ligner I hinanden meget – jer mænd, eller også har min mand Carsten Islington som synonym.

  Meget af det du skriver må jeg erkende – jeg får også idéer, som omfatter, involverer (og belaster) hele familien, og som er THE ONLY WAY for en periode! Når det så går over, lander vi i normale tilstande igen…!

  Det ligger nok i vores (kvindernes) ur-instinkter, at vi skal baske rundt i universet og lede efter os selv…… og så finder man mærkeligt nok sig selv, når man lander ved siden af HAM igen :)

  Thank God for JERES ur-instinkt om – klippefast – at sætte sig ned og vente til det går over!

  Kunsten er nok, at man ikke basker rundt derude for længe. For der er jo grænser for, hvor længe I kan undvære sovs, kartofler og blowjob, så man må finde hjem i tide!

  Og så er det egentlig nok også meget sundt at springe bag på den motorcykel og kaste Feng Shui og sundhed lidt i baggrunden for bare at være…. HANS KÆRESTE!

  • carsten islington

   6. juli 2011 kl. 19:27

   Jeg blev så glad for at læse di kommentar. Det vi elsker jer for at også at i er så dejlig levende lys energi. ligegyldigt at i bliver urimelige besværlige, vi tager hele pakken fordi i er kærlighed, og vi søger kærligheden. Så lov mig du aldrig ændre dig. bliv ved med at være et ocean, kaos og lys..
   kærlig hilsen Carsten

 • carsten islington

  22. juni 2011 kl. 00:44

  Kære okay
  Det som er vidunderligt at blive ældre, er at man har flere historier at fortælle. At man finder ud af, at være sig selv, At det man er god til, at være den man er. At prøve at være andet, næsten altid kommer til kort, ikke troværdigt og langtidsholdbart, Det bliver en løgn, hvis man forestiller sig. Jeg er god til at være Carsten og prøver ikke på at være andet. Når jeg er Carsten så regner jeg med accept og forståelse for at være den jeg er. Samme måde ser jeg andre, ser kvinder, Jo mere de er dem selv, står ved det de er, jo mere accept og respekt får de. og Jeg kan så nyde fra min egen plaltfom andre og glædes over mangfoldigheden. Så lov mig at du aldrig ændre forandre dig selv.. Det gør dig interessant.

 • Okay

  21. juni 2011 kl. 21:41

  Hej Carsten,

  Spørger du ikke i den artikel kvinderne om lov til at være dig selv ? Det er selvfølgelig fint hvis man er kommet ind i et forhold, og man ikke har fået stillet skabet rigtigt fra start af. Men ellers er mit råd , at sige fra start af , hvad man vil og hvad man ikke vil. Fra begge parters side.

  At bede om lov til at være en mand, kan sgu godt dræbe potensen :-) Ligesom at kvinder heller ikke skal bede om lov til at være kvinder. Det afklarer man fra start af.

 • M-B Halbbauer

  21. juni 2011 kl. 15:10

  Carsten, jeg håber ved Gud du kender Pernille… det der var da en omgang genralisering, der er til at forstå !

  • carsten islingtin

   21. juni 2011 kl. 17:52

   Det gode ved generalisering er at v alle forstår det.. Det er også derfor vi ikke skal være bange for klicheer. klicheer er jo bygget på en sandhed, Det skal man ikke glemme. og Generalisering er også bygget på en sandhed.
   Børn spiser jordbær, kvinder hindbær og mænd spiser solbær. det er en generalisering som vil noget. men det er sandt alligevel

   • jane

    25. juni 2011 kl. 20:01

    Igen, Carsten Klicheer bygge på en sandhed i en bestemt tid.
    Klicheer tager ikke hensyn til menneskeheds udvikling, mænd eller kvinder.
    – Klicheer er med til at samle støv og provokerer reaktioner som i mellemtiden forhindrer fremskridt i den rigtige retning.
    – Klicheer gir arbejde til mange mennesker som ikke har noget nyt at bidrage med, komisk, dramatisk eller tragisk historier uden konkret indhold. igen, klicheer er kun til dårlig stand-up.

    – SPECIALT: Klicheer gør mig ofte ked, da jeg kan se at mange menneskers gode idéer og nytænkning blir overset p.g.a. dem.

 • Martin Nilsson

  21. juni 2011 kl. 14:32

  Carsten… for fanden hvor er det godt skrevet… Jeg er tæt på at være tom for ord, men kan dog alligevel vriste et par af mig her.. Jeg brækker mig ganske enkelt over den måde kvinder vil dit og vil dat på hele vejen igennem.. Kvinderne har rykket så meget de sidste 50 år at de slet ikke selv kan følge med i at styre det ansvar der følger med.
  Det bliver til den ene bebrejdelse efter den anden til de stakkels mænd som står fuldstændig desorienteret bagved og ikke aner hvad der er op og ned i deres liv.. Tragisk tragisk tragisk… det er mænd i forfald hvis ikke de står op for det nu… og jeg må med stor bebrejdelse selv erkende at jeg er en af dem :-(

  • carsten islingtin

   21. juni 2011 kl. 17:48

   Kære Ven.. Du er på vej, Du er på vej. Jeg er ikke bekymret for dig. i støtter dig hele vejen kammeratlige hilsener Carsten

 • christina

  21. juni 2011 kl. 13:35

  ha ha ha ha……. carsten den sidder lig i øjet….ggg
  sidder lig nu med det største dumme grin og tænker…. han har sgu egentlig brug for det blowjob når han kommer hjem….lol
  og hvordan filen skulle han dog vide hvad jeg tænker og hvad retning jeg ønsker han skal gå i…. og såå igen… gu skal han ej gå i min retning….. tror jeg vil glemme hævede øjenlåg og den perfekte makeup for en tid og såå bare falde på knæ og give ham hans velfortjænte blowjob mens fodbolden køre på fuld skrue i tv og han sidder med sin velfortjænte fyraftensbajer….. tak for dine altid spændende vinkler…. knuzzer christina

  • carsten islingtin

   21. juni 2011 kl. 17:46

   That´s my girl! sådan sødeste. d vil blve elsket altid, aldrig mangle kærlighed og respekt

 • Pernille

  20. juni 2011 kl. 20:08

  Sidder og griner højlydt! Og tænker, hvor fanden er den mand henne, der kan sige til sin kvinde, næh du, den kalenderpige bliver her! Og dig tager jeg lige på spisebordet!

  Suk.. manden har jo ret. Vi smider alle mandens ting ud – hvorfor? Aner det ikke, men det gør vi. En form for magt, vel. Over manden?

  En mand skal gøre sin kvinde glad. Ligesom en kvinde skal gøre sin mand glad. Vi kvinder TROR så at manden bliver glad af diverse indretninger i hjemmet, samtalekøkkener mv. Men hvad gør egentlig manden glad? At han kan gøre sin kvinde glad! (tor jeg) – og hvordan gør han så det?
  Personligt kan jeg leve på en sten. I en jordhule. Uden materielle goder. Det bilder jeg mig i hvert fald ind.
  Jeg ønsker mig en mand, der kan få mig til at grine helt ned i storetæerne, så tårerne triller og jeg får ondt i maven.
  Jeg ønsker mig en mand, der holder om mig og trøster mig, når grimme følelser om mig selv dukker frem af mit indres mørke.
  Jeg ønsker mig en mand, der ikke er bange for at fortælle mig, at han vil have MIG. Lige nu. Her. Ligegyldig hvor vi så er. Og tager mig!
  Jeg ønsker mig en MAND, der er MAND. Og ikke en pusse-nusse-kom-her-du-er-så-sød-agtig-mand, der gør som jeg siger, men som hver gang holder på sit og selv om vi kan skændes så det brager, så er han MIN mand. Og han viser det!.

  • carsten islington

   21. juni 2011 kl. 02:24

   Kære Pernille
   Hold nu kæft med det der, Vi er vildt trætte af at høre om…
   Jeg vil ha en mand som gør mig glad Jeg vil ha en mand som bare smider mig op på spisebordet og tager mig! Jeg vil ha en mand som kan få mig til at grine. Ha en mand som holde om dig når du er umulig og grimme følelser vælter op i dig, Ha en Mand som vil skændes med dig. Se det er en rigtig mand.. Hvad gør du? ligger du dig måske på knæ ude i entreen, og giver ham et blowjob når han kommer ind gennem døren træt hjem fra job, Er du i godt humør så han kan slappe lidt af og hygge sig efter dagens slid? Gør du life is easy, Så man kan bare gå hen og gramse på dig, når du lige har slæbt unger og indkøb op på 3 sal. eller hive op i din kjole mens du koger pasta, disneysjov køre i alle rum eller tjekker facebook taler i mobil . Du syntes det er helt fint mens du kigger bekymret på de trætte hævede øjenlåg i spejlet efter en lang dag på job, og h
   an er ved at rydde spisebordet med bar røv og og det hele står for Dronninger og fædrelandet. Vi er ikke idioter. Du tror du at vi kan læse din tanker, Dagens Aha! Til kvinder.. Det kan vi ikke!
   Du må selv tage vare på dine egne lyster. Dine egne behov, Vi stille gerne op, men vi kan ikke læse dine tanker og aflæse din behov. Vi gider ikke gætte. Du må sende et klart signal at du har lyst. Vi mænd kan blive liderlig som at tænde på en lyskontakt. Vi kan sagtens tage dig op og smide dig på bordet. Vi skal bare lige vide det, , Vi vil gerne gør dig glad,. Er du glad så er vi glade. Send en fræk sød sms, eller ring med missekat stemme.. Sig det ligeud, Se.. det er sgu frækt og tænder os. Ta en fræk kjole på, gi et sexet smil, miss med øjnene. Så bliver du løftet op. By the way Lige det der med at du smider hans ting ud.. det er fordi hjemmet betyder meget mere for kvinder end for mænd. Det passede ikke ind i din forestilling om et æstetisk smukt hjem. Det er ikke engang for hans skyld, det er for veninderne, familien og hvad du tror.. de tænker om dig. Så lyv ikke for dig selv med at du kunne leve i en jordhule.. Vi kan, du kan ikke.

   • Arduinna

    21. juni 2011 kl. 15:11

    Gu kan vi leve i en jordhule…..

    Fuck jeg bliver træt når folk generaliserer…. Vi er jo ikke blot kvinder og mænd… Vi er en hulens masse forskellige personligheder….

    Jeg elsker når Mænd gider at sige fra, på deres egne vegne…. Men jeg får sgu hænge patter af mænd og kvinder, der siger fra på deres køns vegne…

    Bare fordi at nogle kvinder underkuer deres mænd er vi ikke alle sådanne og ikke alle mænd lader sig underkue…. Det drejer sig slet og ret om respekt, for hinanden og ikke en skid mere…..

    Hvis man som kvinde smider alle ens kærestes ting ud og pynter lokummet med lyserøde plyshjerter…. Så skal man sgu kigge indad og finde ud af hvor respekten er blevet af……
    For i mine øjne, så er det lige præcis den man har smidt væk….

    • carsten islingtin

     21. juni 2011 kl. 17:45

     søde!
     Jeg er nødt til at generalisere når jeg skriver bredt: jeg går ud fra at folk ved at vi alle er een variation af af det generelle. og de selv kan dividere med 1000 og gange med 100 så passer til dem selv.

     Vi mænd underkuer os ikke, vi ser og tænker. Vi kan godt styre det. Kvinder vil gerne styre sig, være fornuftige rolige, men kan bare ikke lade være med at være et følelses ocean og reagere..

    • jane

     25. juni 2011 kl. 18:08

     Det starter med:”mænd læser ikke udviklingsbøger m.v. (…) vi vil være oplyste”… Du modsiger dig selv fra starten, og skriver en kliché om og om igen.
     Her er en Oplysning: Kvinderne reagerede i gamle dage fordi tingene skete på trods af dem. Nu får de selv tingene til at ske og de er velovervejede og al det Hys-pjat du skriver om kan kun bruges til dårlig stand-up.
     MEN Jeg forstår så heller ikke de kvinder der drunkner det hele i blomster og hjerter men:ARDUINNA HAR BARE SÅ RET, DET DREJER SIG OM RESPEKT FOR HINANDEN OG ÆGTE KÆRLIGHED MEDFØRER RESPEKT. Pis-konkurrencer hører til dem der ikke hører sammen.

     • carsten islington

      6. juli 2011 kl. 17:16

      Kære Jane.. selvfølgelig drejer det som respekt til hinanden. Respekt kommer fra accept af hinanden. At vi måske ikke er ens, Vi mænd kan godt på grund af et tilpasnings gen godt acceptere kvinder som de er. Vi prøver ikke at lave kvinder om, Vi vil gerne have hun er den samme som da vi mødte hende. Måske råber jeg op. bruger klicher og alt hvad der ellers kan bruges. for at få så mange som muligt af kvinder til at kunne acceptere at mænd, eller deres mand er den han er, og ikke lave ham om. Og pis konkurrencer gider jeg ikke, jeg vinder dem alligevel hver gang. Heldigvis er der også mange kvinder som forstår deres mand. Det er em som udvikles sig sammen. Åh! nu når du nævner
      stand up. så er den noget af den det mest elendige.. Heldigvis er der få stand upper som er klar over nu at det drejer sig ikke om at nedgøre folk, nogle er belvet bedre

     • carsten islington

      6. juli 2011 kl. 20:46

      Man kan sagtens blive oplyst uden udviklingsbøger.. livets skole egne erfaringer. egne fejl. Vi husker, og ændre os.

  • Pernille

   23. juni 2011 kl. 20:20

   Jamen Carsten dog! Sikke dog en masse fordomme om kvinder. Og her gik jeg og troede at det var kvinder, der havde fordomme om mænd…

   Jeg får tit af vide, at kvinder skal høre hvad manden siger. For det er det, han mener og tænker. Men tænk, så forestiller jeg mig jo, åbenbart dybt naivt, at manden så rent faktisk også hører hvad kvinden siger! Men det gør han så ikke :-)

   Jeg har været der, hvor du TROR jeg gerne vil være. Jeg har været der med børn op på 3. sal, med en bolig til ære for alle andre end mig (os) selv. Med et rengøringsvanvid, hvis resultat ingen lagde mærke til, andet end mig selv. Så NEJ, Carsten. Det er IKKE det jeg ønsker mig igen!

   Så når jeg nu skriver til dig, at jeg kan bo i en jordhule, så mener jeg det rent faktisk. Alt det materielle siger mig ikke en skid mere.

   Bortset fra det, så hader jeg generaliseringer. Det er muligt at DU forstår dem, men det gør jeg ikke. Jeg synes det er langt sjovere, at møde mennesker, der hvor de er og ikke der hvor jeg TROR de er.
   Forstår deres model af verden, selv om den kan ligge milevidt fra den model af verden jeg har. Og ved du hvorfor? Fordi så kan jeg rent faktisk lære noget af og om andre mennesker. Det skulle du tage og prøve :-)

   • Pernille

    23. juni 2011 kl. 20:22

    PS: jeg spiser ikke hindbær. Og det gør jeg ikke af den simple årsag, at de er fyldt med coli-bakterier. Og det får jeg tyndskid af.
    Jeg kan bedst lide solbær. Er jeg så en mand?

    • carsten islington

     6. juli 2011 kl. 17:25

     Kære Pernille. Dejligt at su spiser de mere stærke solbær. det er udvikling.. whisky smager også grimt i starten. men man lære at nyde det med tiden. Du er absolut ikke en mand, sikkert en dejligt eksemplar af det æstetiske køn..
     ps. svare på dit andet brev senere. skal lige bygge et stengærde færdigt inden solen går ned. kærlig hilsen Carsten

   • carsten islington

    6. juli 2011 kl. 18:41

    Vi har fordomme om hinanden. det er kun et spørgsmål om vi hænger fast i dem eller ej. Jeg slipper dem gerne hurtigt når jeg taler med folk.

    Vi er tit dårlige til at lytte ordenligt efter. vi lytter måske men vi høre sgu ikke rigtigt hvad den anden sige.. Det er noget man skal lære. Også sige tingene på en måde så den anden virkelig forstår det.

    Altså. Pernille. Hvis man skriver en klumme som bliver udgivet. så må du sgu leve med at den ikke er personlig, skrevet til dig med lige præcist din særegen speciel måde at handle og tænke, være på. Ha nu lidt humor.. .
    slap dog af… Jeg er sikker på at du er interessant, og et spændende menneske, ta det dog ikke så personligt.. Alle mennesker er jo interessante i alle deres former og væren… ha en go sommer. ta den lyse lette sommerkjole på og slå håret ud og smil til sommerfuglene

   • carsten islington

    6. juli 2011 kl. 20:51

    Kære Pernille jeg tror på dig når du som den ene kvinde med navnet Pernille skriver at lige præcis dig, kan leve i en jordhule..
    tror du så selv at fordi du kan det. så kan alle andre kvinder?
    Du må være lidt mere afslappet med hele.. og brug lidt humor i dine tanker i stedet for at hade generellisering. her er atter en generealisering.. Mænds tanker om kvinder er tit. Så slap dog af for helvedet!
    ha en g sommer kærlig hilsen Carsten

Skriv din egen kommentar
Kvindetid artikler
Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Dette indhold er sponsoreret Det er en stor ære at kunne arrangere en smuk, værdig og ikke mindst kærlig afsked for et elsket familiemedlem, som skal begraves, bisættes eller have sin aske spredt. Hos Lavendla Bedemand på Amager er der mange års erfaring, som fortæller, at det for en enkelt person kan være en uoverskuelig opgave at […]

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

For at bevare den skønhed og glans, som guldsmykker har, er det vigtigt at vedligeholde dem. Så kan de nemlig kaste lys over ethvert outfit.

Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Skønhedstip fra Raz: Sure tæer i saftevand?

Skønhedstip fra Raz: Sure tæer i saftevand?

Hverken Ribena eller FUN har vist sig godt mod sure tæer. Her kommer derfor nogle lette og billige opskrifter fra Raz.

Birgitte Baadegaard: Skal vi gøre nytårsstatus sammen?

Birgitte Baadegaard: Skal vi gøre nytårsstatus sammen?

Birgitte: I år gider vi IKKE spørgsmål, som i bund og grund ender med, at vi giver os selv en mental røvfuld og hopper tungt ind i det nye år.

Sådan var min tantramassage

Sådan var min tantramassage

Katrine Berling har været til tantramassage i tantra-templet og fortæller om oplevelsen til Kvindetid.dk