Malene fra Boligcious: Storbysferie i Århus

 

Malene fra Boligcious: Storbysferie i Århus

www.boligicous.dk

Forrige weekend besøgte jeg Århus, en by jeg virkelig elsker at besøge på trods af, at jeg kun har været her 5 gange. Århus er en fantastisk hyggelig by, den minder mig om København i en komprimeret udgave. Charmerende storby, som ikke virker spor stor og slet ikke så uoverskuelig som København kan være til tider, fordi afstandene ikke er helt så store og trafikken ikke helt så voldsom.

I dette indlæg fortæller jeg om, hvad jeg oplevede, deler oplevelser som jeg varmt anbefaler dig at unde dig selv, og butikker og restauranter som jeg synes du skal besøge.

Lad os starte med et af de hoteller jeg overnattede på.

Hotel Mayor & Eatery

The-Mayor-Hotel-Eatery-Aarhus-_-Facade-fotoDen første nat overnattede vi på Hotel Mayor. Et hotel, som ligger meget centralt placeret tæt på banegården med en fantastisk udsigt til både Aros og byens smukke Rådhus tegnet af Erik Møller og Arne Jacobsen. På trods af, at hotellet er placeret midt i Århus’ pulserende liv, mærkede vi ingen støjgener fra gaden, hvilket var en positiv overraskelse. Du kan parkerer på hotellet til 99 kr. i døgnet. Prisen på en overnatning inkl. morgenmad er fra 745 kr. i december, så du bor centralt, miljøvenligt og godt til en meget fin pris.

Vi oplevede en varm imødekommenhed af receptionisten, som indlogerede os med fri internet adgang i et af de helt store værelser. Selve hotellet er fint, der er hvad der skal være, og her er rent og pænt. Selve indretningen og hotellets arealer kunne godt trænge til en opdatering, men det er der råd for. Driften af hotellet blev overtaget af Evar-familien og de har store planer med hotellet – meget spændende planer. Hotellet er lige nu ved at gennemgå en total renovering, hvilket indebærer alle værelserne, lobbyen, hotelgangene, restauranten og en konference sal. Denne store makeover bliver udført af Johannes Torpe, det Københavnske bureau, som også har designet B&O’s butikker. Hotel Mayor satser på allerede til foråret 2015 at stå klar med deres top lækre nye hotel. Jeg synes det lyder ekstremt lovende, og glæder mig til at se resultatet. Jeg håber at hotellet beholder deres søde og varme service, men det er jeg nu ret sikker på at de gør.

MG_2664

Bæredygtighed

En af grunden til at vi valgte Hotel Mayor var deres holdning til bæredygtighed. Hotellet er nemlig svanemærket, og lever derfor op til en lang række stringente krav for miljø og sundhed. Hos Hotel Mayor er der lagt vægt på økologi i køkkenet og de bruger mange kræfter på at reducerer madspild, ved at benytte miljømærkede produkter og ved at overvåge deres vand- og energiforbrug.

Derudover har hotellet ansat en økologisk bager/konditor og så indkøber de i administrationen flere miljørigtige kontorartikler. Vinduerne er ved at blive udskiftet og væggene isoleret for at reducere varmeforbruget. Du finder heller ikke minibar på hotellets værelser, da disse bruger for meget energi.

Vi sov som en drøm og blev positivt overraskede da vi ved morgenbordet satte tænderne i de lækreste økologiske müsli boller. Selve morgenbuffeten indeholdte alt hvad man forventer, blot med det plus, at det var økologisk, og så var der på buffeten både mad uden gluten og laktosefri mælk – se det ser man ikke alle steder, det er muligt at man kan bede om det på andre hoteller, men det, at det bare stod frit fremme betyder meget for en allergiker. Skønt jeg gudskelov ikke er allergiker, kan jeg forestille mig, at denne imødekommenhed er rigtig rart og det at slippe for at bede om særbehandling må være en lettelse.

Hotellet tilbyder forresten også fri benyttelse af fitnessrum, gratis WI-FI og roomservice i restaurantens åbningstider.

Vi takker for et super godt ophold, og glæder os til at vende tilbage i de nye omgivelser.

Processed with VSCOcam with f2 presetProcessed with VSCOcam with f2 preset

Hvor skal vi spise?

Den fredag var det en af de helt store julefrokostdage, så vi havde i god tid booket bord hos Kähler Villa Dining – det er en populær restaurant, så der skal bestilles bord i forvejen. Jeg havde sådan glædet mig til at afprøve dette ret unikke middagstilbud, som jeg har hørt så meget godt om. Kähler Villa Dining vandt AOA prisen: “Århus’ bedste restaurant oplevelse” -så baren er sat rigtig højt, og det var vores forventninger også.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Konceptet Villa Dinning går ud på, at alle restaurantens gæster møder op kl. 18.30 og bliver budt velkommen i en meget smuk gammel villa. Det er lidt som at at komme til middag hos venner eller familie. Villaen er smukt indrettet med designmøbler fra 50/60’erne og stemningen føles ligeså, både med lækker baggrunds-dining-jazz og hyggebelysning.  Skønt omgivelserne lægger op til en eksklusiv madoplevelse, føler man ikke, at der er fine fornemmelser i restauranten, man føler sig i rigtig godt selskab og godt tilrette. På væggene er der tapetseret med stemningsfulde sort/hvid billeder af Kählers 175 års lange historie, og det bidrager til særoplevelse gennem historien. Borddækningen og servicen er selvfølgelig alt sammen Kählers design, og det er en fornøjelse at se hele sortimentet i brug i et uhøjtideligt miks af former og farver. Selv Kählers mange lågkrukker ses anvendt som servering, og giver inspiration til egen borddækning hjemme.

Centralt i restauranten ligger et stort åbent moderne køkken, som gør det muligt for gæsterne at følge med, når kokkene anretter maden. En god og moderne kontrast til den meget 50’er agtige indretning.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Gourmet menu

Man vælger mellem en guld og en sølv menu. Guldmenuen som vi valgte består af hele Villa Dining-pakken: snacks, appetizer, aperitif, forret, hovedret og dessert. Der er vin ad libitum og den henter du selv løbende i en dertil indrettet lille vinbar. Vinen er nøje tilpasset menuen.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Det var virkelig et udsøgt måltid, alt smagte SÅ godt. Brødet var ikke til at holde fingrene fra og det samme med de snacks vi fik mens vi ventede på forretten. Forretten var kartoffelsuppe med rygeost, torsk og karse – den gad jeg godt have opskriften på, det er nok den bedste kartoffelsuppe jeg har smagt. Hovedretten var vestjysk and med saltbagte rødbeder, rosenkål, krydret med blodpølse og tørrede bær serveret med knuste kartofler og timiansauce med kråser. Se det der med blodpølse, det har jeg det svært med…. virkelig svært, men det var rigtig godt, blodpølsen var ikke typisk blodpølse, den var drysset ud over som et krydderi og den var perfekt til måltidet. Jeg vil  vove at påstå, at selv en kræsen læser ville kunne lide denne ret. Desserten var fantastisk skulle jeg hilse at sige fra min veninde, jeg valgte nemlig ost i stedet, som også var meget lækkert. Min veninde nød æbler med vanilje, hvid chokolade og sorbet – der var jeg lidt jaloux :-)

Processed with VSCOcam with f2 preset     Processed with VSCOcam with f2 preset     Processed with VSCOcam with f2 preset

 

 

Personalet var rørende søde og opmærksomme. De kom flere gange forbi, og sikrede sig at alt var som det skulle være, og at vi ikke manglede noget. Kaffen kom sidst på aftenen, og tjenerne kørte forbi med skønne 50’er drinksvogne og her kunne du vælge en avec til kaffen. En anden tjener kom og præsenterede en smuk æske med det vildeste chokolade jeg har set. De lignede smukke sten fra en guldmine eller en planet, det gav god mening at servere dem i en stor smykke-agtig æske – det var meget eksklusivt.

Processed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with f2 preset

Værtinden hos Kähler Villa Dining var så sød, og vi lokkede let en rundvisning ud af hende. Vi kom med på førstesalen, hvor vi blev præsenteret for to konference lokaler samt en tagetage, som på sigt, skal forvandles til en lækker lounge for restaurantens gæster.

Kl. 21.30 slutter aftenen for alle gæster – vi nåede lige et stop i den lille Kähler butik, hvor vi naturligvis lige måtte købe lidt med hjem.

Hele aftenen kostede 599 kr. pr. mand, det fatter man slet ikke. Tænk at man kan være i så godt selskab og nyde så lækre måltider og vin for så få penge.

Ingen Århus tur uden Aros

… sådan er det bare. Jeg elsker at besøge Aros, og med Michael Kvium på plakaten er jeg ikke til at holde væk, nøj hvor havde jeg glædet mig til at se hans udstilling FOOLS. Er du Kvium fan, så er det bare om at komme afsted. Udstillingen indeholder 200 værker fra hans “on going” serie FOOLS. Kvium startede med at lave de her portrætter tilbage i 1991, et livsværk der vist bare forsætter. Der er mange holdninger til Kviums kunst og mange finder den uhyggelig og frastødende. Jeg finder den fængslende og fascinerende. Kender man til baggrunden for denne serie, er man lidt bedre rustet til at tage disse mange personligheder ind, og kan måske se både humoren, men også genkende sig selv eller en en ven i disse vilde portrætter. FOOLS er nemlig den dumme sidde i mennesket, den bøvede og den dystre side som vi alle besidder. Kvium trækker den bare helt ud til kanten og konfronterer os med en side af os selv, som vi helst vil lukke øjnene for.

Det er aldrig os der er fjolset. Det er altid de andre. Vi har overordentligt svært ved at definere os selv – både som enkelt individ, som kultur og som race. Vi definerer os i forhold til noget andet – dvs. ofte i med negative fortegn. Fortæller Michael Kvium.

Processed with VSCOcam with t1 preset

Malerierne hænger side om side i en blå snørklet gang. De måler 30 x 30 cm. Når du har været malerierne igennem, inviteres du til at give dit bud på dit indre fjols i en interaktiv event, som er et ret sjovt påfund. Her finder du masser af rekvisitter som du kan iklæde dig. Vælg herefter blandt flere forskellige baggrundsfarver og tag et billede. Billedet kan du sende i en SMS, og så kommer det op at hænge sammen med alle de andre “Fjolser”, som har været med på gimmicken. Billederne bliver printet og hængt op på væggen i museet – meget underholdende at se på.

Processed with VSCOcam with f2 presetProcessed with VSCOcam with f2 presetProcessed with VSCOcam with f2 preset

Shopping og frokost

Lørdag stod på en lille shoppingtur på Jægergårdsgade og M.P. Bruunsgade – her kommer nogle af de butikker, vi besøgte og anbefaler:

  • ‘Decorate Shop’ er et must. Butikken er et designmekka og vi startede godt ud med de første julegaveindkøb.
  • ‘Formuleret’ er en skøn keramiker butik af Ninna Gøtzsche. Ninna har værksted i butikken, så du kan se produktionen og fornemme arbejdet som keramiker. Ninnas håndværk er så fint og min veninde og jeg kunne blive enige om en masse ting til vores personlige ønskeseddel bl.a. hendes smukke skåle med bukkede kanter. Jeg købte tre skønne keramik engle, som fik mig til at smile, dem måtte jeg eje. Jeg smiler stadig, når jeg kigger på dem.
  • Grün er også en lækker butik, og værd at anbefale. Her finder du også mange fine design både dem du kender, og dem du ikke kender. Her kan du helt sikkert finde masser af julegaver.
  • Bülows Kaffebar var dagens første og tiltrængte kaffestop. En skøn kaffebar som minder lidt om et besøg i mormors kolonihave hus. Lækker kaffe og masser af hjemmebag, frokosttilbud og glutenfrit brød, hvis du er allergisk. Indretningen er farverig og stedet er super hyggeligt. Nyd din kaffe i vindueskarmen mens du nyder udsigten til det travle fortorv.
  • Skal du shoppe tøj m.m. er der også Bruuns Gallerier, der var vi dog ikke forbi.
  • Kählers butik måtte vi også lige et smut forbi, her fik vi en sludder med personalet, og så så vi Kristina Rasmussen Sørensen fra Labdecor’s julebord. Hun har nemlig været så heldig at få lov at pynte det fineste julebord i butikken. På den modsatte side af Kähler butikken har Kähler åbnet en Pop Up shop som også er et besøg værd. Her kan du udover Kähler også finde andre design brands nøje udvalgt af Kähler. Du kan bl.a. finde kunst af Nynne Rosenving og Karina Bækkelund m.fl.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with b5 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

 

Frokost: Jeg havde inviteret min veninde på smørrebrød og dessert i Kählers spisesalon – og  ja ja nu tænker du nok KAHLER igen, og det kunne godt se ud som om, at jeg er gift med Kähler – det er jeg ikke, men når jeg er i Aarhus, så skal jeg bare have det lækreste smørrebrød, og det får jeg hos Kähler. Min veninde er bestemt ikke til smørrebrød, så jeg ville vise hende, at det kan gøres lækkert og anderledes, hun var skeptisk, det var jeg ikke og jeg vandt, min veninde var begejstret. Jeg har spist her en del gange og jeg elsker deres smørrebrød, desserter og så er jeg altså stor fan af den stemning som Kähler formår at skabe i deres restauranter. Jeg har anmeldt stedet i tidligere indlæg, så jeg skal nok spare dig for endnu en anmeldelse – er du nysgerrig kan du læse om mit tidligere besøg her

Processed with VSCOcam with f2 presetProcessed with VSCOcamProcessed with VSCOcam with m5 preset

Håber du nød mit laaaange indlæg om en forrygende weekend i Århus, jeg glæder mig allerede til næste besøg.

 

Skriv din egen kommentar
Kvindetid artikler
Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Din bedemand hjælper dig trygt i mål med begravelsen, så det bliver en smuk afsked

Dette indhold er sponsoreret Det er en stor ære at kunne arrangere en smuk, værdig og ikke mindst kærlig afsked for et elsket familiemedlem, som skal begraves, bisættes eller have sin aske spredt. Hos Lavendla Bedemand på Amager er der mange års erfaring, som fortæller, at det for en enkelt person kan være en uoverskuelig opgave at […]

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

De bedste tips til at vedligeholde dine guldsmykker og bruge dem hver dag

For at bevare den skønhed og glans, som guldsmykker har, er det vigtigt at vedligeholde dem. Så kan de nemlig kaste lys over ethvert outfit.

Revitaliser dig selv

Revitaliser dig selv

Dette indhold er sponsoreret Uanset køn og alder vil de fleste gerne have et velplejet og sundt ydre. Alderen har det dog med at sætte sine spor hos de fleste mennesker. Med alderen mister huden i ansigtet og kroppen spændstighed, fylde og fugt. Det skyldes blandt andet, at mængden af hyaluronsyre i kroppen bliver reduceret, […]

Astrologi artikler
Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper

Kinesiske horoskoper Den kinesiske astrologi har dannet baggrund for mange spændende sagn og historier, ligesom den vestlige, og det er en meget vigtig del af Kinas kultur. Ligesom i den vestlige astrologi opererer kineserne med 12 forskellige dyr. Det der først og fremmest adskiller den kinesiske astrologi fra den vestlige, som de fleste af os kender […]

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Gaveideer til de 12 stjernetegn, lad dig inspirere.

Få inspiration til julegaverne her, hvad giver du til din søster født i Løven eller din mand født i Tyren.

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Årshoroskoper 2019 – hvad har du i vente?

Året 2017 starter med en del stress. Der er trang til oprør, frihedskampe og uro i det hele taget. Nu kan du læse dit årshoroskop og se, hvad du har i vente i 2017.

Fik du læst disse?
Katrine Fagerholt: Sådan tager du hul på den svære snak – uden at såre

Katrine Fagerholt: Sådan tager du hul på den svære snak – uden at såre

Kender du den der nagende fornemmelse, når du godt ved, at I skal have taget fat på en snak, der måske ikke bliver helt nem?

Aninas brevkasse: er jeg paranoid eller er min mand bare helt fra den?

Aninas brevkasse: er jeg paranoid eller er min mand bare helt fra den?

Han siger jeg ikke mere lugter som en kønsmoden kvinde, så han ‘tænder’ ikke på mig.

Hvad er Black Friday?

Hvad er Black Friday?

Hos The Body Shop fejres Black Friday – Når man køber en af de populære Body Butters får man en gratis Shower Gel med i købet. Det tilbud gælder kun for Black Friday d 27 november.