Søren Staun bedre kendt som Staun P -du genkender muligvis navnet fra mit Dagens Poster indlæg, hvor han har været featured med sine rå fotografier.
Søren er en dygtig fotograf, men han er også madentusiast, og så er han utrolig sød, og det er ikke bare noget jeg skriver, fordi han har skrevet de pæneste jeg-fik-næsten-tårer-i-øjnene-ord om mig i sit indlæg lige her. Søren er et af de bekendtskaber, jeg har fået gennem min blog, og det er værdsat.
Da Søren kontaktede mig, og spurgte om jeg ville være Guest Star på hans lækre mad-blog, behøvede jeg ikke at tænke mig om – svaret var et øjeblikkeligt JA tak. Jeg er et madøre, jeg elsker at spise og lave mad. Til gengæld er jeg panisk angst for at lave desserter, det går altid galt og jeg synes ofte det er så kompliceret ( jeg er naturligvis ikke angst for at spise dem, og jeg spiser op!) – Så jeg tænkte, at Søren kunne hjælpe mig med at aflive min angst, for jeg gad godt være hende, der bare lige kunne diske op med den ene lækre dessert efter den anden.
Hvad er dine livretter?…
…-spurgte Søren. -På hans blog kører han nemlig en “Guest stars”-føljeton, hvor han sammen med bekendte hacker -altså laver ens livretter med et twist!
Jeg fik brug for tænke-tid, for helt ærlig svaret er: MAD! -og når man elsker mad, så er det svært at nævne én livret – kan du nævne én enkelt livret? -Samtidig skulle det heller ikke være for let for ham, jeg ville gerne udfordre ham lidt.
Som barn var min livret Hjerter i flødesovs med kartoffelmos – (jep, jeg er en sovs-og-kartoffler-pige – får det dog aldrig, fordi mine børn er anti-sovs-og-kartofler-børn). Jeg er stadig vild med hjerter i flødesovs, men min mormor er her ikke mere, og jeg har selv prøvet at lave det, men jeg får det fysisk dårligt ved at stå og ordne hjerter… jeg HAR prøvet! Derfor kastede jeg udfordringen videre til Søren.
Søren blev lidt angst ved tanken (tror også han har svært ved det med at stå og rense et hjerte, selvom han ikke sagde det), derfor var retten genial til konceptet, fordi han har frie hænder til at hacke min livret.
Søren skiftede hjerterne ud med oksekød og lavede den lækreste timian kartoffelmos – og det smagte fantastisk.
DESSERT – MASSER AF CHOKOLADE
Jeg har en sød tand, en meget sød tand (det er faktisk lidt et problem for mig). Jeg elsker særlig chokolademousse, så den var ikke svær at overlade som favorit dessert til Søren.
Igen blev der tryllet, og planen var en chokomousse kage med – hold nu fast – et lag hvid chokomousse og et lag mørk chokomousse lagt på en digestivebund ♥ Jeg kan faktisk næsten smage den, mens jeg skriver dette. Den var ufattelig lækker, og så var den NEM at lave – Den tør jeg godt kaste mig ud i igen.
Jeg havde virkelig en hyggelig dag med Søren. Vi fjollede, sludrede og grinede mens vi sammen lavede mad. Jeg håber vi kan gøre det igen en dag. – Kan vi ikke nok Søren?
Udover at hjælpe med at lave mine livretter, kastede jeg mig naturligvis over borddækning, som jo er mit speciale. Hjerter i flødesovs og chokomousse stod altid på menuen, når jeg besøgte min mormor, og derfor var det i hendes ånd, jeg dækkede bordet. Jeg har arvet mange fine ting til bordet af hende, som f.eks. tonsvis af disse smukke kniplinger.
Så med Søren og mormor til bords, nød vi den lækre mad og hinandens selskab.
Tak for mad!
Se flere billeder og nyd den smukke lille film som Søren lavede hjemme hos mig. Kig forbi chefsseason.dk – Her kan du også få opskrifterne!
Bøvs…