Marengskager fra Toscana – Brutti e buoni
Marengskager fra Toscana – Brutti e buoni
Disse lækre marengskager smager vidunderligt. De stammer fra Toscana og her kaldes de Brutti e buoni, hvilket betyder ”Grimme og gode” fordi de trods deres udseende smager godt.
Til 20-25 stk skal du bruge følgende:
3 æggehvider
75 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
50 g mandler
Du kan eventuelt pynte med en mandel i hver kage eller en halv. Hvis du ønsker dette skal du bruge lidt flere.
Smut mandlerne og rist dem på en tør pande til de bliver sprøde. Du kan hakke dem groft eller fint alt efter hvad du foretrækker. Pisk æggehviderne helt stive og pisk sukkeret i lidt ad gangen. Pisk vaniljesukker i. Til sidst vendes de hakkede mandler i marengsmassen.
Kom marengsmassen på bagepapir lagt på bagepladen med en spiseske – marengskagerne skal have størrelse som bordtennisbolde. Bag dem midt i ovnen ved 130-140 grader til de er tørre og sprøde, det varer ca. en halv time. Men kig på dem. Det kan variere fra ovn til ovn.
Velbekomme
Kira
Har du lyst til at få en e-bog gratis med lækre opskrifter, så kig på www.Sundtoggodt.dk og tilmeld dig ude i højre side.
Vil du gerne holdes ajour med hvad jeg laver af mad og søde sager, så følg med på Facebook på www.facebook.com/SundtogGodt